Огляд Mercedes-Benz G-Class 2023: преміум для бездоріжжя

2 червня 2023

Mercedes-Benz G-Class 2023 створює неперевершений досвід водіння як на дорозі, так і за її межами завдяки поєднанню розкоші, потужності та високої прохідності. Модель існує десятиліттями, проте впізнаваний “квадратний” дизайн залишається незмінним. За утилітарною зовнішністю прихований той рівень преміальності, яку покупці очікують від від авто з шестизначною цифрою на ціннику. Та чи втримає Mercedes-Benz G-Class свій культовий статус в 2023 році?

Вибрати новий Мерседес G-класу 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає помітних змін.

Кому варто купити?

Об'єктивно складно знайти причини купити G-Class. Але суб'єктивно, хто може заборонити вибрати цей автомобіль, якщо він викликає захват, а гаманець дозволяє? Позашляховик сподобається тим, хто шукає ексклюзивності в авто. Будь-яка модель Mercedes-Benz G-Class будь-якого року випуску привертає увагу і відрізняється від інших на дорозі.

Попри статусність зовнішнього вигляду, “Гелендваген” пропонує високу прохідність, надійність, вражаючий інтер'єр з високоякісними матеріалами, передовими технологіями і розкішними деталями. Це люксовий спосіб виїхати на повне бездоріжжя.

 

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

Між моделями G-класу 2023 і 2022 років немає серйозних відмінностей, а актуальне покоління з'явилося на ринку в 2019 році. Тож, можна розглянути варіанти з пробігом. В нагоді стануть відгуки про Мерседес G-класу від власників. 

Mercedes-Benz G-Class або Lexus LX

Ціна Lexus LX починається приблизно з $90 000, а в стандартну комплектацію входить довгий перелік технологій активної безпеки та безліч розкішних аксесуарів. Ціна G-Class стартує приблизно з $130 000. У LX доступний третій ряд та трохи більше вантажного простору, ніж у G-класі. Єдиний двигун Lexus  409-сильний твін-турбо V6 за продуктивністю можна порівняти зі стандартним мотором G-класу. Для обидвох позашляховиків є спільними деякі проблеми з керуванням, але Mercedes краще показує себе на бездоріжжі.

Mercedes-Benz G-Class або Land Rover Range Rover

З повним оновленим дизайном до 2023 року Land Rover Range Rover вирізняється в сегменті. Він може похвалитися бездоганним салоном, елегантною інформаційно-розважальною системою та достатньою кількістю місць для людей і вантажу. На відміну від G-класу, Range Rover доступний із третім рядом сидінь і пропонує гібридну силову установку з можливістю підключення до електромережі, а також потужний шестициліндровий двигун і потужний V8 з подвійним турбонаддувом. І G-Class, і Range Rover надзвичайно здібні на бездоріжжі, але керування Land Rover на дорозі спортивніше та комфортніше.

Салон

Новий Mercedes-Benz G-Class вміщує п'ять осіб. Його квадратний кузов і висока лінія даху забезпечують достатню висоту стелі, а також припідняту посадку за кермом і відмінну оглядовість. Вистачає місця, щоб зручно витягнути ноги як у передньому, так і в задньому рядах.

Інтер'єр G-Class 2023 року витриманий в стилі ретро. Високоякісні матеріали та відмінна якість збірки присутні “за замовчуванням”. Однак на швидкості шосе в салон проникає чимало зовнішнього шуму, який порушує спокій водія та пасажирів.

 

Інформаційно-розважальну систему Mercedes COMAND легко освоїти, але вона не виглядає такою сучасною, як технологія в інших автомобілях бренду. Використання для переходу між пунктами меню встановленої на консолі сенсорної панелі або поворотної ручки (екран не сенсорний) може зайняти деякий час. Графіка виглядає незадовільно за сучасними стандартами.

G-Class далеко найпрактичніший великий позашляховик. Зауважте, що вантажні двері відкриваються вбік, тому потребують місця. Позашляховик пропонує 1078 л вантажного простору за задніми сидіннями та 1891 л зі складеними задніми сидіннями. Це менший об’єм, ніж можна отримати у більшості конкурентів у класі. Однак на захист G-класу можна сказати, що багато з цих конкурентів являються великими трирядними автомобілями.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz G-Class 2023 року

Технічні характеристики

Mercedes-Benz G-Class 2023 доступний з двома варіантами 4,0-літрового V8 з подвійним турбонаддувом:

  • G 550 видає 416 к.с., 
  • AMG G 63 видає 577 “коней”.

Mercedes-Benz G-Class AMG 2023 набирає першу “сотню” на спідометрі за 4,5 с. 

Залежно від ринку продажу доступний Mercedes-Benz G-клас дизель з рядним шестициліндровим двигуном на 286 к.с. (350 d).

Стандартна дев'ятиступінчаста коробка-автомат перемикається плавно і своєчасно.

Зі стандартним повним приводом, двошвидкісною роздавальною коробкою, трьома диференціалами з блокуванням, дорожнім просвітом 24,1 см. та здатністю проходити пройти до 70 см броду Mercedes-Benz G-Class є відмінним позашляховиком. Міцна задня вісь і хороші кути під’їзду та з’їзду також допомагають бути готовим до бездоріжжя.
 

 Характеристики Mercedes-Benz G-Class 2023 
 Потужність   416 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,6 с 
 Максимальна швидкість   220 км/год 
 Середня витрата палива   16 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   99 л 

 

Безпека

У стандартній комплектації Mercedes G-Class пропонує велику кількість комплектів безпеки, серед яких моніторинг сліпих зон, автоматичне екстрене гальмування  (AEB) , систему підтримки смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків і адаптивний круїз-контроль.

Euro NCAP дав позашляховику повну п’ятизіркову оцінку, хоча він набрав менше балів у певних категоріях, ніж конкуренти.

Розміри та вага

  • Колісна база - 289 см,
  • Довжина - 460 см,
  • Ширина - 193 см,
  • Висота - 196 см.

Важить спорядженний позашляховик від 2519 до 2649 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Mercedes-Benz G-Class 2023 можна в версіях G 550 і AMG G 63. Кожну комплектацію можна оновити за допомогою пакетів додаткових опцій. Виробник також пропонує широкі можливості персоналізації зовнішнього вигляду та салону: чорні акценти, 29 варіантів кольорів фарби, різні комбінації матеріалу/кольору сидінь та декоративних швів.

 

Попередній огляд Огляд Kia Niro 2023: сучасний та практичний
Вибрати новий гібридний кросовер Кіа Ніро 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий електромобіль Тесла Модель S 2023 року на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Tesla Model S 2023: легендарний EV