Огляд Tesla Model S 2023: легендарний EV

5 червня 2023

Електромобіль Tesla Model S 2023 року пропонує неймовірну швидкість, передові технологічні функції та відмінний запас ходу. Однак деякі недоліки погіршують загальну привабливість EV. Зокрема це висока ціна, невтішна якість салону, відсутність Apple CarPlay або Android Auto, повна залежність в налаштуваннях від сенсорного екрана.

Вибрати новий електромобіль Тесла Модель S 2023 року на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає помітних змін.

Кому варто купити?

Тесла Модель S викликає прискорене серцебиття у автомобілістів з моменту свого дебюту в 2012 році. Електромобіль поєднує прискорення спорткару та практичність хетчбека, інноваційні технології та зручність щоденного використання. Додайте до цього можливість проїхати близько 600 км на одній зарядці і отримаєте мінімальний список причин вибрати Model S.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Tesla традиційно не вносить планових щорічних змін у свої автомобілі, але покращує їх у міру появи нових функцій. Останнє оновлення - додавання функції повороту інформаційно-розважального дисплея, щоб він міг нахилятися до водія або пасажира. Та яку б Тесла ви не вибрали, будьте готові до нових змін впродовж періоду експлуатації.

Ціна актуальної Tesla Model S починається з $88 490. Ціна Tesla Model S Plaid стартує з $108 490.

Tesla Model S або Porsche Taycan

Taycan з'явився у 2020 році і став прямим конкурентом Model S. Він пропонує кілька версій, серед яких кузов універсал. Це дає покупцям ширший діапазон цін і варіантів продуктивності. Тайкан поступається Модель S в запасі ходу та прискоренні, але краще керується. Також електромобіль від Порше комфортніший та преміальнішим, а в його салоні є традиційне кругле кермо і перемикачі поворотів.

Tesla Model S або Lucid Air

Lucid Air може проїхати більше на одному заряді акумулятора (846 км порівняно з 651 км Tesla), пропонує вишуканіший інтер’єр та простішу у використанні інформаційно-розважальну систему. Він продається за меншою початковою ціною, хоча топові комплектації можуть обійтись дорожче, ніж версія Тесла S Plaid. Обидва електромобілі неймовірно швидкі, тому не непростий вибір.

Tesla Model S або Mercedes-Benz EQS

Mercedes -Benz EQS беззаперечно перевершує Model S в параметрі розкоші, адже пропонуючи неймовірний набір технологій, комфорту та функцій допомоги водієві. Базові версії обох моделей мають подібні ціни, але з Мерседес ви отримуєте елегантний інтер’єр та величезний список стандартного обладнання. Однак EQS поступається Model S в запасі ходу та швидкості.

Салон

Дворядний салон седана-хетчбека Model S вміщує до п’яти осіб. Сидіння комфортні, але їм не вистачає бічної підтримки, враховуючи потенціал продуктивності Plaid. Спинки задніх крісел трохи вертикальні, а підлога розташована високо, тому місця під ногами може бути замало.

Інтер’єр Тесла Модель S виглядає стримано, але здається “тьмяним” на фоні однокласників за такою ж ціною. Якість матеріалів, збірки та оздоблення також не відповідає конкурентам у сегменті.

 

Найсуперечливішим елементом салону є кермо та відсутність традиційних важелів для вмикання сигналу повороту. 

Модель S оснащена 17-дюймовим центральним сенсорним екраном, який керує всім. Під головним екраном інформаційно-розважальної системи розташована пара вертикальних бездротових зарядних платформ для смартфона.

Задня розважальна система має до 10 терафлопс обчислювальної потужності, що, за словами Tesla, достатньо, щоб конкурувати з найновішими консолями. Задні пасажири отримують бездротові контролери та можуть грати в ігри через Tesla Arcade. Аудіосистема з 22 динаміками входить у стандартну комплектацію, як і підключення Bluetooth. Традиційно, виробник не пропонує сумісності з Apple CarPlay або Android Auto.

Перейдемо до переваг Tesla Model S. І одна з них - багажний відсік. Його об'єм 804 л перевершує багатьох конкурентів, незалежно від того, електромобілі вони чи ні. Роздільні задні сидіння можна скласти, щоб збільшити простір до 1738 л. Якщо й цього замало, спереду є невеликий 87-літровий багажник.

Відео тест-драйв Tesla Model S 2023 року

 

Технічні характеристики

Потужність Тесла Модель S залежить від специфікацій. Версія Long Range оснащений силовою установкою з двох електродвигунів (один приводить в дію передні колеса, а інший – задні колеса), і літій-іонної батареї ємністю 100 кВт/год. Загальна потужність складає 670 к.с. Модель Tesla Model S Plaid отримала додатковий двигун для задніх коліс, а сукупна потужність зросла до 1020 “конячок”. 

Повний привід і одношвидкісна автоматична коробка передач є стандартними для обох силових агрегатів.
Яку б версію ви не вибрали, отримуєте неймовірно швидке прискорення. Розгін Tesla Model S до 100 км/год займає 3,1 с. У версії Плейд перша “сотня” на спідометрі з'являється через 1,99 с. 

Ємність батареї та запас ходу Tesla Model S 2023 року

Батарею на 100 кВт/год можна зарядити вдома чи на громадській зарядній станції за допомогою доступного адаптера CCS. Зарядка Tesla Model S до 80% на фірмових станціях Supercharger займає біля 30 хв.

Заявлений запас ходу Tesla Model S Long Range 2023 складає ходу 651 км, а на більших 21-дюймових легкосплавних дисках - 603 км. Model S Plaid може проїхати на одному заряді 560 км, а на стандартних 19-дюймових колесах - до 637 км. 
 

 Характеристики Tesla Model S 
 Потужність   670 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   3,1 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год 
 Запас ходу   651 км 
 Ємність батареї   100 кВт/год 

 

Безпека

В тестах EuroNCAP Model S отримав п’ять зірок. Електромобіль оснащений передніми та бічними подушками безпеки для водія та пасажира, бічними подушками безпеки, а також вимикачем аербега, якщо дитина перевозиться на передньому сидінні.

Tesla пропонує набір систем допомоги водієві, який обіцяє автономію . Але це аж ніяк не заміна водія, його уважності та відповідальності на дорозі.

Розміри та вага

  • Колісна база - 295 см,
  • Довжина - 502 см,
  • Ширина - 198 см,
  • Висота - 143 см.

Важить електромобіль від 2068 до 2161 кг.

Можливі комплектації

Tesla випускає Model S 2023 в двох комплектаціях: Long Range (базова) і Plaid.

 

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz G-Class 2023: преміум для бездоріжжя
Вибрати новий Мерседес G-класу 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик ДжіЕмСі Террейн 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд GMC Terrain 2023: оригінальний вибір