Огляд Mercedes-Benz GLC 2022: комфорт та розкіш

9 серпня 2022

Мерседес GLC-Class - це плавність та витонченість. Він пропонує вам безтурботний комфорт, високоякісний салон, вражаючі технології та функції безпеки. У сегменті компактних люксових автомобілів таких як Audi Q5, BMW X3, Porsche Macan і Volvo XC60, Mercedes-Benz GLC залишається еталоном. 

Вибрати в каталозі Automoto.ua Мерседес GLC-клас 2022 року

Нове в 2022 році

  • Додані стандартні автоматичні фари дальнього світла,
  • Додані порти USB на задньому ряду,
  • Зняті з виробництва моделі з V8.

Кому варто купити?

Mercedes GLC сподобається покупцям, які шукають компактний люксовий позашляховик для комфортних поїздок. Здається, виробник подбав про кожну деталь: створив красивий преміальний інтер'єр з неймовірною інформаційно-розважальною системою MBUX, запропонував конкурентні варіанти двигунів та додав потрібну порцію драйву у водіння. Щоб переконатися, що вам підходить цей позашляховик, почитайте відгуки про Mercedes GLC.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

На 2022 Mercedes вносить в GLC лише незначні зміни, оскільки готує дебют повністю переробленої моделі в 2023 році.

Не можете дочекатися моделі наступного року? Тоді новий Mercedes-Benz GLC 2022 або торішній автомобіль з автобазар стане відмінним вибором. 

Mercedes GLC або BMW X3

BMW X3 знаходиться поряд з GLC вгорі світових рейтингів розкішних компактних позашляховиків. Тому не дивно, що ці суперники мають багато схожих переваг. Вони обидва демонструють жваву керованість, пропонують лінійку із чотирьох двигунів із майже однаковою потужністю. Немає особливих причин вибирати той чи інший завдяки продуктивності. Висококласний салон, просторі сидіння або довгий список технологічних функцій також не можуть стати аргументами на користь якогось конкретного варіанту. Обидва позашляховики мають стартову ціну вищу за середній для свого класу. Одним із факторів, який може вплинути на ваше рішення, є додатковий вантажний простір X3, порівняно з GLC.

Mercedes GLC або Audi Q5

Audi Q5 – вартий уваги варіант у цьому конкурентному класі. Як і GLC, це один із найдорожчих автомобілів. Він також доступний у двох варіантах кузова (Audi називає свій елегантніший варіант Q5 Sportback). Обидва позашляховики отримали розкішний салон, зручні інформаційно-розважальні функції та пристойний пасажирський простір. Однак Q5 пропонує перевагу у вантажному відсіку. Де Audi не може зрівнятися з Mercedes, так це у продуктивності: у GLC-клас більш жвава керованість і потужніші варіанти двигунів, ніж у топового Q5 з 349-сильним мотором. Водночас Q5 доступний у плагін-гібридному виконанні, який приваблює своєю ефективністю.

Салон

Всі моделі Mercedes-Benz GLC вміщують п'ять осіб. Розміщення спереду відмінне для людей будь-якого зросту, зі зручними та підтримуючими сидіннями та гарною оглядовістю. У стандартному кузові позашляховика місця в другому ряду достатньо. GLC Coupe тісніший позаду внаслідок похилої лінії даху. Це означає, що високим людям може не вистачати висоти стелі або, можливо, доведеться трохи нахилитися, щоб сісти на задні сидіння або вийти з них.

Мерседес GLC може похвалитися одним із найкращих інтер'єрів у класі. Ви точно оціните високоякісні матеріали, елегантний сучасний дизайн та чудову шумоізоляцію.

 

Стандартний позашляховик GLC пропонує середній вантажний простір за мірками компактного преміального позашляховика з 550 л за задніми сидіннями. Другий ряд складається, відкриваючи 1574 л.
Похилий дах GLC у кузові купе зменшує багажник до 498 л зі складеними задніми сидіннями та 1396 л зі складеним другим рядом.

GLC стандартно поставляється із фірмовою інформаційно-розважальною системою MBUX. Сенсорний екран із діагоналлю 10,25 дюйма відображає чудову графіку та знаходиться в межах легкої досяжності водія. Меню зручне для використання. Уся система швидко реагує на команди. 

Керувати інтерфейсом можна за допомогою сенсорних елементів на кермі або інтуїтивно зрозумілої сенсорної панелі на центральній консолі. Можливості Apple CarPlay та Android Auto є стандартними, а ось бездротова зарядка коштує додаткових грошей.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLC 2022 року

Технічні характеристики

Стандартний Mercedes-Benz GLC 300 2022 оснащений 255-сильним чотирициліндровим турбодвигуном. Цих “конячок” достатньо більшості дорожніх ситуацій. Але все ж таки ознайомтеся з варіантами AMG (орієнтованими на продуктивність версіями). 

AMG GLC 43 оснащений 385-сильним двигуном V6 з подвійним турбонаддувом, який впевнено приводить позашляховик у рух. Крім того, є AMG GLC 63 і GLC 63 S, обидва із зібраним вручну двигуном V8 із подвійним турбонаддувом. GLC 63 розганяється до першої сотні на спідометрі за 3,8 секунд завдяки своїй потужності в 469 к.с. Тим часом, 503-сильний GLC 63 S набирає 100 км/год за 3,6 секунди, а його максимальна швидкість становить 280 км/год. Версії AMG із хрипкими налаштованими вихлопами та спеціальними режимами руху підкорюють серця фанатів водіння.

АКПП з дев'ятьма швидкостями входить до стандартної комплектації кожного варіанта GLC. Вона чудово доповнює будь-який двигун плавними та своєчасними перемиканнями.

Зі своїм базовим двигуном і заднім приводом Mercedes GLC має витрату палива близько 9,4 л/100 км. GLC 300 4Matic витрачає близько 9,8 л/100 км, AMG GLC 43 – 11,2 л/100 км. Версії GLC 63 демонструють витрату в межах 12 л/100 км.

Усі наведені вище цифри відносяться до стандартного кузова позашляховика Mercedes GLC. Версії купе кожної моделі, зазвичай, мають трохи нижчі показники витрати бензину.
 

 Характеристики Mercedes GLC 
 Потужність   255-503 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   3,8 с 
 Максимальна швидкість   280 км/год 
 Середня витрата палива   9,4-12 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

 

Безпека

Позашляховик GLC пропонує відмінний набір функцій допомоги водієві. Адаптивний круїз-контроль підтримує безпечну дистанцію до автомобіля, що йде попереду, і швидко реагує, коли автомобіль "вклинюється" перед вами. Ця система у поєднанні з функцією контролю смуги руху забезпечує вражаюче напівавтоматичне водіння у пробках на шосе. Камери кругового огляду дуже допомагають під час паркування.

Розміри та вага

  • Колісна база – 287 м,
  • Довжина – 446 см,
  • Ширина – 190 см,
  • Висота – 166 см.

Споряджена маса позашляховика коливається від 1764 кг до 2062 кг.

Можливі комплектації 

Купити новий GLC 2022 можна в двох стилях кузова: позашляховик і купе. Mercedes пропонує кожен з них у чотирьох комплектаціях: GLC 300, GLC 43, GLC 63 та GLC 63 S. Ціна на позашляховик стартує з Ціна 43 850 $.

 

Попередній огляд Огляд Lexus GX 2022: зухвалий позашляховик
Вибрати новий Лексус GX 2022 на автобазарі Automoto.ua
Вибрати електромобіль Тесла Модель 3 2022 року на Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Tesla Model 3 2022: огляд авто