Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2021

10 лютого 2021

Mercedes-Benz GLE 2021 року - приголомшливий розкішний позашляховик середнього розміру. Це один з тих рідкісних автомобілів, у яких немає явних недоліків. У GLE люксовий інтер'єр з першокласними матеріалами, футуристична, але зручна інформаційно-розважальна система, а також просторі сидіння і величезний вантажний простір. За наявності третього ряду він може вмістити до семи пасажирів.

Новий Мерседес ГЛЕ 2021 на AutoMoto.ua

GLE їздить комфортно і безшумно по нерівному асфальту, при цьому зберігаючи маневреність і стійкість. 

Нове в 2021 році

В 2021 році Mercedes-Benz додає комплектації GLE 53 і GLE 63 S з потужними двигунами 429 і 603 к.с. відповідно. 

Кому варто купити? 

Mercedes-Benz GLE 2021 року має бути першим у вашому списку, якщо шукаєте розкішний позашляховик середнього розміру. GLE має люксове оформлення, наповнені технологіями і функціями безпеки системи. Автомобіль однаково зручний в повсякденних поїздках і на звивистих заміських дорогах. Купити GLE - це означає отримати всі актуальні в 2021 році технології і стиль Mercedes-Benz. 

Нове або б/у авто? 

Мерседес модернізував ГЛЕ-клас в минулому році. В 2021 Mercedes розширює модельний ряд GLE за рахунок орієнтованих на продуктивність варіантів AMG GLE 53 і 63 S. Ці нові потужні версії лише збільшують вражаючий діапазон двигунів в сегменті, який очолює хрипкий 603-сильний AMG GLE 63 S.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вибір між моделями GLE 2020 і 2021 року складний. Якщо вам потрібно максимум потужності, купуйте новий автомобіль. У минулому році Mercedes-Benz представив повністю перероблений GLE, який без проблем справляється з більшістю дорожніх завдань. Ви можете вибрати позашляховик 2020 року, щоб отримати розкіш і потужність за менші гроші. 

Mercedes-Benz GLE або BMW X5

Як і GLE, BMW X5 - відмінний варіант в сегменті розкішних середньорозмірних позашляховиків. Обидва автомобілі мають потужні двигуни, продуману керованість і безліч функцій активної безпеки. Вони також пропонують багато вантажного простору і можуть вмістити до семи пасажирів.

X5 має невелику перевагу з точки зору простоти використання інформаційно-розважальної системи. З іншого боку, у GLE дорожчий інтер'єр, а його стартова ціна нижча BMW на кілька тисяч доларів. Протестуйте обидві моделі, щоб побачити, яка з них вам більше подобається.

Mercedes-Benz GLE або Audi Q7

Q7 має аналогічну стартову ціну, але в стандартній комплектації поставляється з повним приводом і сімома сидіннями - функціями, за які доведеться доплачувати з GLE. Q7 також пропонує аналогічну якість інтер'єру і високотехнологічну інформаційно-розважальну систему. Проте у Audi не так багато варіантів двигунів, як у Mercedes-Benz, трохи менше вантажного простору і нижчий рейтинг прогнозованої надійності. Обидва позашляховика - прекрасні варіанти в цьому класі, але GLE трохи кращий.

Салон

Mercedes-Benz пропонує новий GLE 2021 року в варіантах кузова позашляховик і купе. Обидва стандартно поставляються з п'ятьма сидіннями, хоча модель SUV доступна з третім рядом, що збільшує кількість сидячих місць до семи. Передні крісла зручні, а місця для голови і ніг досить навіть для високих пасажирів. Оглядовість спереду і з боків відмінна, а ось ззаду - просто достатня.

Сидіння другого ряду також просторі і зручні для дорослих навіть в моделі купе. Додатковий третій ряд підходить для нерегулярного використання, його краще залишити дітям і підліткам. Якщо вам потрібен просторіший третій ряд, перейдіть на Mercedes-Benz GLS.

Оббивка з синтетичної шкіри і передні сидіння з підігрівом входять в стандартну комплектацію. Розкішні оновлення включають в себе оздоблення з натуральної шкіри, вентильовані і масажні передні сидіння, сидіння другого ряду з підігрівом, рульове колесо з підігрівом, передні підлокітники з підігрівом і передні підстаканники з підігрівом і охолодженням.

Сучасний інтер'єр GLE відрізняється чіткими металевими акцентами, оточуючим світлодіодним освітленням та широкоформатною інформаційно-розважальною системою. Якість збірки бездоганна, більшість поверхонь вкриті високоякісними матеріалами. В салон не проникає шум дороги і вітру, тому поїздка тиха і розслаблююча навіть на швидкостях шосе.

Mercedes-Benz GLE має 943 літри вантажного простору з вертикальними задніми сидіннями і 2120 літрів зі складеними сидіннями. Це набагато краще середнього для розкішного позашляховика середнього розміру. В даний час точні розміри купе GLE невідомі, але вантажний відсік втрачає місце через похилу лінію даху.

Мерседес ГЛЕ 2021 року оснащений новою інформаційно-розважальною системою MBUX з 12,3-дюймовим сенсорним екраном, який елегантно перетікає в 12,3-дюймову цифрову панель приладів. Цей широкоформатний дисплей відрізняється чіткою графікою і швидким відгуком. Сенсорним екраном можна керувати кількома способами: сенсорною панеллю на центральній консолі, кнопками на приладовій панелі і рульовому колесі, а також системою розпізнавання голосу, яка реагує на розмовні фрази. 

Дублюючі елементи управління спрощують використання основних функцій звуку, навігації та клімату під час водіння. Однак величезний об’єм меню і опцій може викликати розгубленість, принаймні, на початковому етапі. Єдина невирішена проблема мультимедіа - те, що система розпізнавання голосу має тенденцію реагувати на випадкові команди, а іноді і зовсім не реагувати.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLE 2021 року 

Технічні характеристики 

Мерседес ГЛЕ 2021 року пропонує широкий спектр варіантів двигунів. GLE 350 початкового рівня постачається з 255-сильним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач і заднім приводом. Доступний повний привід. Розгін з нуля до 100 км/год займає 7,1 секунди. Трансмісія також забезпечує плавне і своєчасне перемикання передач. Проте двигун звучить трохи напружено при різкому прискоренні.

GLE 450 оснащений 362-сильним рядним шестициліндровим силовим агрегатом з турбонаддувом, і здається, що він краще підходить для позашляховика. Цей двигун виключно плавний і ніколи не відчуває нестачі в потужності, навіть коли тягне причіп або обганяє інший транспортний засіб. Розгін до 100 км/год займає 5,5 секунди. Найцікавіше в тому, що він навіть економніший, ніж чотирициліндровий двигун, завдяки своїй 48-вольтовій м'якій гібридній системі, так званій EQ Boost. По суті, ця система забезпечує додаткову потужність при прискоренні, так як може вмикати та вимикати мотор для економії палива при русі з зупинками і відновлювати заряд акумулятора при гальмуванні або русі накатом. Все це безперебійно працює у фоновому режимі.

Інша частина лінійки двигунів також включає систему EQ Boost, і кожен з них більш потужний і спортивний, ніж попередній. GLE 53 отримав рядний шестициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 429 кінських сил і розганяється з нуля до 100 км/год за 5.2 секунди. GLE 580 може похвалитися 483-сильним твін-турбо V8. GLE 63 S оснащений 603-сильною версією цього V8, а час розгону позашляховика з нуля до 100 скорочується з 4.9 до всього 3.7 секунди. Така продуктивність, ймовірно, є зайвою для більшості водіїв, але вона значно збільшує задоволення від водіння позашляховика.

Базовий GLE 350 витрачає 10.7 літрів палива в змішаному циклі. 

Mercedes-Benz GLE забезпечує комфортну поїздку, не жертвуючи маневреністю - двома характеристиками, які часто суперечать одна одній. Ключ до цього балансу - адаптивна підвіска GLE. Вона швидко пристосовується до вибоїн і ям на дорозі, поглинаючи їх без драматизму, і контролює нахил кузова при проходженні поворотів. 

Додаткова пневмопідвіска працює ще краще. Вона сканує дорогу і плавно переміщається по нерівній поверхні. Це також дозволяє позашляховику нахилятися в поворотах, що практично виключає крен і розгойдування кузова.

Крім хитрощів з підвіскою, GLE також вражає чітким добре виваженим рульовим керуванням. Його гальма забезпечують впевнене гальмування.

При правильному оснащенні позашляховик Mercedes-Benz GLE може буксирувати до 3500 кг. Єдиним винятком є модель GLE 350 із заднім приводом, яка розрахована на буксирування до 2700 кг.

Безпека

На момент написання огляду не проводилися аварійні випробування GLE 2021 року.

Розміри і вага 

Позашляховик Mercedes-Benz GLE має довжину 4,94 м. Споряджена маса коливається від 2090 до 2400 кг.

Можливі комплектації 

Мерседес ГЛЕ в 2021 році представлений в п'яти комплектаціях: GLE 350, GLE 450, GLE 580, AMG GLE 53 і AMG GLE 63 S. Всі версії стандартно поставляються з повним приводом (4Matic, як кажуть в Mercedes-Benz), за винятком GLE 350, який доступний на вибір з заднім або повним приводом. 

Всі модифікації GLE п'ятимісні, але опціонально можуть оснащуватися трьома рядами сидінь для семи осіб, за винятком AMG GLE 63 S, який розрахований тільки на п'ять пасажирів.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Forte 2021
Дивитись комплектації Kia Forte 2021 на AutoMoto.ua
Новий Форд Мустанг 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2021