Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2021

19 січня 2021

Новий Mini Cooper 2021 - хороший малолітражний автомобіль. Він випускається в трьох варіантах кузова: дво- і чотиридверному Mini Hardtop (закритий кузов без центральних стійок) і Mini Convertible (кабріолет). Міні вигідно відрізняється від конкурентів потужними двигунами і динамічним управлінням. Салон гарний і стильний, всі технічні функції прості у використанні. Цей Mini також має високий прогнозований рейтинг надійності.

Новий Міні Купер 2021 року на AutoMoto.ua

Однак у Mini Cooper є свої недоліки. Багато конкурентів мають більше стандартних функцій і економічніше витрачають паливо. Багажник і задні сидіння Mini теж замалі.

Нове в 2021 році 

Міні Купер у всіх варіантах кузова в 2021 роки зазнав кілька помітних змін у порівнянні з попередньою моделлю:

  • лінійку комплектацій поповнили нові спеціальні версії Mini Convertible (Mini Sidewalk) і Mini Hardtop (John Cooper Works GP);
  • механічна коробка передач знову доступна в більшості моделей Mini Hardtop і Mini Convertible 2021 роки після річної перерви. 

Кому варто купити? 

Mini Cooper має свій власний культовий стиль і довгий список опцій для тюнінгу зовнішнього вигляду, які сподобаються індивідуалістам. Купити новий Міні Купер 2021 варто тим, хто шукає в авто яскравий стиль, продуманий інтер'єр і спортивний характер. 

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вибирайте новий Mini Cooper 2021, якщо віддаєте перевагу механіці та хочете спеціальну комплектацію. 

Якщо ж вам до вподоби автомат і ви не полюєте на спецверсії - можете заощадити і придбати торішній Міні. 

Mini Cooper або Mini Clubman

Mini Clubman складає компанію Mini Cooper в сегменті малолітражних автомобілів. Обидва є спортивними за стандартами класу, з маневреною керованістю і енергійними силовими агрегатами. Обидва Міні мають схожий дизайн інтер'єру і аналогічні списки функцій. Clubman пропонує більше місця на задніх сидіннях і в вантажному відсіку, ніж Mini Hardtop, але і коштує дорожче. Вибір залежить від вашого бюджету. 

Mini Cooper або Mini Countryman

Mini Countryman - малолітражний позашляховик. Модель пропонує більше простору, ніж Mini Cooper, зберігаючи при цьому ту ж якість інтер'єру і динаміку руху. Вибирайте Countryman, якщо вам потрібен місткий багажник, а гаманець дозволяє такі витрати. 

Салон

Дводверний Mini хардтоп і кабріолет вміщують до чотирьох чоловік, а чотиридверний - п'ятьох. Передні сидіння просторі і зручні, а задні - менш комфортні. Дорослі без проблем витримають коротку поїздку на другому ряду крісел чотирьохдверних моделей. У дводверних моделях їм буде явно тісно.

Є два повних набори роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь Mini.

Міні відомі своїм стильним, хоча і дещо ексцентричним дизайном салону, і цей малолітражний автомобіль не виняток. Модель Mini в будь-якому кузові відмінно виглядає всередині, добре зібрана і підігнана. Єдиним недоліком салону Mini Cooper 2021 року є недостатня шумоізоляція. Ця проблема стає помітною на швидкісних шосе. 

Mini не вражає вантажопідйомністю, незалежно від типу кузова. Дводверні хардтоп пропонують 237 л простору за задніми сидіннями і 962 л при складених задніх сидіннях. Чотирьохдверні хардтоп забезпечують 370 л за задніми сидіннями і 1152 л при складених задніх сидіннях. 

У кабріолета Mini найменше вантажного простору в лінійці: багажник об'ємом 161 л розширюється до 215 л при складених задніх сидіннях.

Новий Mini Cooper 2021 року в стандартній комплектації отримав зручну інформаційно-розважальну систему з легкодоступними елементами управління, простим інтерфейсом і мінімальним набором функцій. Доступна система надійніша. Вона доповнює торпедо сенсорним екраном, супутниковим радіо і можливістю підключення смартфона Apple CarPlay. Однак цей Mini не пропонує Android Auto.

Відео тест-драйв Mini Cooper 2021 року 

Технічні характеристики 

При виборі трансмісії Mini Cooper немає поганих варіантів. Всі двигуни оснащені турбонаддувом, і навіть базовий трициліндровий двигун забезпечує адекватне прискорення. Міні стартує до сотні за 6.2 секунди. Моделі з чотирма циліндрами поводяться на дорозі ще швидше і енергійніше.

Абсолютно нова версія John Cooper Works GP оснащена 301-сильним турбо-чотирициліндровим двигуном, який набагато потужніший за будь-якого двигуна лінійки. Як би цікаво це не звучало, це єдина модель, недоступна з механічною коробкою передач (яка знову стала опцією для Mini Cooper після випуску моделі 2020 року).

Також є Mini Electric Hardtop EV, але про нього буде окремий огляд. 

Більшість інших автомобілів цього класу мають кращі показники економії витрати палива, ніж цей Mini Cooper. З трициліндровим двигуном і автоматичною коробкою передач модель витрачає 7.6 л/100 км. 

Технічні характеристики роблять Міні Купер одним з найдрайвовіших авто в своєму класі. Завдяки вражаючій маневреності і точному рульовому управлінню Mini Cooper вселяє впевненість на звивистих дорогах і легко маневрує в людних місцях. Поїздка в цілому комфортна, хоча на нерівному асфальті відчувається жорсткість.

Повний привід - незвичайна особливість в цьому класі, і Mini Cooper не пропонує її.

Безпека

Mini Cooper 2021 поставляється зі стандартним автоматичним екстреним гальмуванням, адаптивним круїз-контролем, системою допомоги при паркуванні і автоматичним дальнім світлом фар.

Розміри і вага 

Mini Cooper в трьохдверному варіанті і кабріолеті має довжину 3821 мм. Габарити п'ятидверної версії більше - 3982 мм. Споряджена маса авто коливається від тисяча шістсот сорок п'ять до 1789 кг.

Можливі комплектації 

У вас є безліч варіантів при виборі Mini Cooper. Це дає велику гнучкість і одночасно перетворює вибір моделі у важке випробування. Почнемо з того, що є три типи кузова: дводверний з жорстким дахом, чотиридверний з жорстким дахом і кабріолет. Крім того, є три варіанти оформлення: Classic, Signature і Iconic.

Але зачекайте! Є ще дещо! Стилі кузова доступні в трьох варіантах: Cooper, Cooper S і John Cooper Works. Вони визначають трансмісію автомобіля. Примітно, що чотиридверний Hardtop не входить в комплектацію John Cooper Works.

Нарешті, є кілька спеціальних моделей: орієнтована на вартість Oxford Edition, високопродуктивний John Cooper Works GP і кабріолет Sidewalk Edition з унікальним дизайном.

З'єднайте будь-який тип кузова і технічну начинку, яка підходить вашому характеру, з вподобаним стилем обробки і отримаєте свій унікальний Mini Cooper.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q3 2021
Розкішний кросовер Audi Q3 2021 на AutoMoto.ua
Седан Volkswagen Jetta 2021 сірого кольору на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2021