Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2022

14 грудня 2021

Nissan Frontier - практичний пікап. Він оснащений потужним двигуном V6 та має пристойну вантажопідйомність. Після повного рестайлингу пікап став краще виглядати всередині, а комфорт поїздки виріс в рази.

Купити новий автомобіль Ніссан Фронтієр 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

У Frontier більше немає вікових недоліків, але все ще є можливості для покращення. Чи вдалося Ніссан зробити Фронтієр найбажанішим пікапом цього року?

Нове у 2022 році 

Після більш ніж півтора десятиліття очікування Nissan нарешті представляє третє покоління Frontier для моделі 2022 року. Звичайно, він, як і раніше, їздить на рамі початку 2000-х років, але підвіска була перероблена, а решта вантажівки значно покращена.

Кому варто купити? 

Вперше за кілька років більшість покупців невеликих вантажівок має звернути увагу на Frontier. Він добре справляється з багатьма завданнями та зможе задовольнити ваші вимоги від пікапа.

Нове чи б/у авто? 

2022 Frontier – це абсолютно новий автомобіль, початок третього покоління моделі. Однак більшість основних механічних компонентів успадковано від попередньої генерації. До них відносяться 3,8-літровий безнаддувний двигун V6, представлений у 2021 році, автомат-дев'ятиступка та рамне шасі, хоча останнє та повністю перероблене. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Стандартну комплектацію Frontier поповнили актуальні функції: 8-дюймовий сенсорний екран, аудіосистема із шістьма динаміками, Apple CarPlay, Android Auto, супутникове радіо, попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування та моніторинг сонливості водія. 

Безсумнівно, нова модель коштує своїх грошей та вашої уваги. Але двигун і трансмісія залишилися колишніми. Тому тим, хто готовий пожертвувати сучасними опціями заради економії, можна порадити купити Ніссан Фронтієр на автобазарі. 

Nissan Frontier або Toyota Tacoma

Toyota Tacoma є одним із найкращих позашляховиків у класі компактних пікапів, а його версія TRD Pro обганяє можливості будь-якої моделі Frontier, у тому числі Pro-4X. У Тойота Такома менша витрата палива (бо її базовий двигун чотирициліндровий) і вищі буксирувальні можливості, ніж у Nissan. Однак V6 Frontier потужніший, ніж будь-який з двигунів Tacoma. Автомобіль Ніссан Фронтієр 2022 також має великий стандартний сенсорний екран, зручні сидіння та плавну поїздку. Протестуйте обидва пікапа перед покупкою. 

Nissan Frontier або Ford Ranger

Інтер'єр Ford Ranger не такий гарний, як Frontier, і його поїздка не така зручна. З Ford ви отримаєте набагато коротший список стандартних функцій. Однак у Рейнджер бадьорий двигун із турбонаддувом, і управління у нього краще, ніж у Frontier. Він також заощаджує паливо, передбачає набагато кращу тягово-зчіпну здатність і забезпечує більше місця на задніх сидіннях. Вибирайте з огляду на свої пріоритети: стильний салон та комфорт поїздки чи потужність.

Салон

Frontier вміщує чотирьох людей у ​​моделях King Cab та п'ять у Crew Cab. Передні сидіння дійсно зручні, забезпечують хорошу підтримку, достатній простір та високу посадку для чудового огляду вперед.

Як і у більшості пікапів цього класу, задні сидіння Frontier зменшені за розміром. У моделях King Cab дорослим буде складно сісти ззаду. У версії Crew Cab більше місця, але високим пасажирам все одно буде некомфортно. 

У процесі рестайлінгу Фронтієра 2022 Ніссан замінює застарілу дешеву кабіну попередньої моделі на дещо інше. Інтер'єр пікапа тепер виглядає свіжо та сучасно з красивим стилем. Якість матеріалів типова для цього класу: поєднання м'яких на дотик поверхонь та твердих пластиків.

У рамках оновлення Frontier отримав актуальну інформаційно-розважальну систему. Тепер він поставляється зі стандартним 8-дюймовим або додатковим 9-дюймовим сенсорним екраном, обидва з яких більші, ніж у деяких конкурентів. Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, а елементи керування легкодоступні. Стали стандартними Apple CarPlay та Android Auto (раніше вони були недоступні), тому ви можете підключити свій телефон до системи.

Розміри вантажної платформи Ніссан Фронтієр залежать від вибраної кабіни: 

  • King Cab передбачає багажник довжиною 1,8 м, 
  • Crew Cab стандартно поставляється з платформою довжиною 1,5 м,
  • SV Crew Cab пропонує вибір обидві довжини багажника.

Ширина всіх вантажних платформ між колісними арками становить близько 1,1 м. 

У моделях Crew Cab задні сидіння відкидаються, щоб у кабіні було більше місця для зберігання речей. Під задніми кріслами є місце для зберігання речей, навіть якщо вони використовуються. Ви можете підвищити універсальність багажника додатковими опціями: освітленням, розеткою та системою регульованих кріплень Nissan Utili-track.

Відео тест-драйв Nissan Frontier 2022

Технічні характеристики

Більшість компактних вантажівок пропонують широкий вибір  варіантів трансмісій, серед яких часто обирають дизельний. Із Frontier вибору немає. Ви отримуєте двигун V6 потужністю 310 кінських сил у парі з дев'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. З такою комбінацією під капотом пікап розганяється до 100 км/год. за 7,8 с. 

Середня витрата палива Фронтієр виглядає так:

  • 11,2 л/100 км із переднім приводом,
  • 12,4 л/100 км із повним приводом. 

Показники приблизно такі самі, як у конкурентів із двигуном V6.

Щодо плавності ходу або керованості Frontier нема на що скаржитися. Він зібраний на поворотах, з невеликим нахилом корпусу, і подорож залишається плавною навіть нерівним асфальтом. Єдиний реальний мінус - важке кермо, і для повороту колеса потрібно більше зусиль, ніж у інших пікапів.

Кожен 2022 Frontier має пристойні позашляхові якості, і ви можете додати повний привід майже в будь-яку комплектацію. Якщо хочете вирушати у пригоди у вихідні, вибирайте модель Pro-4X.

У разі правильного оснащення Frontier здатний буксирувати до 3048 кг.

Безпека

Незалежні краш-тести Ніссан Фронтієр 2022 ще не проводились.

Розміри та вага 

  • довжина від 5,36 м до 5,7 м,
  • висота від 1,55 до 1,85 м,
  • споряджена вага від 1960 до 2165 кг.

Можливі комплектації 

Модернізований пікап Frontier доступний з двома типами кузова: подовженою дводверною кабіною (King Cab) та чотиридверною кабіною (Crew Cab) і двома варіантами довжини вантажної платформи. Покупець може вибрати один із трьох рівнів оздоблення салону: S, SV та Pro-4X.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi R8 2022
Купити новий автомобіль Ауді Р8 2022 на автобазарі AuttoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хюндай Санта Фе 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2022