Огляд тест-драйву: Audi R8 2022

13 грудня 2021

R8 2022 - це елегантний і потужний спортивний автомобіль з двигуном V10 від легендарного підрозділу Audi Sport. Суперкар однаково добре виглядає на парковці перед оперним театром та на гоночній трасі. Модель представлена ​​у двох варіантах дводверного кузова: традиційному купе та кабріолеті з м'яким верхом, що складається за 20 секунд одним натисканням кнопки. Обидві версії – двомісні.

Купити новий автомобіль Ауді Р8 2022 на автобазарі AuttoMoto.ua

Можна було б назвати недоліками Р8 202 відсутність останніх технологій допомоги водієві, які Ауді пропонує в інших моделях, і наявність занадто маленького багажника. Але віддача у продуктивності помітно переважує ці фактори. Подібні спортивні автомобілі створені для того, щоб приносити задоволення, а R8 забезпечує запаморочливу дозу прискорення та супервпевнене управління.

Нове у 2022 році 

  • збільшено потужність і крутний момент базового двигуна;
  • доступні пакети персоналізації зовнішнього вигляду Sport Exhaust та Dynamic.

Кому варто купити? 

Авто сподобається покупцям, які шукають спортивний автомобіль для щоденних поїздок. Потужність, стиль і технології Audi R8 2022 повністю виправдовують ціну від $143 000. За ці гроші ви отримуєте один із найтехнологічніших спортивних автомобілів, за кермом якого відчуєте себе на мільйон доларів. 

Нове чи б/у авто? 

Audi трохи змінює характеристики Р8 для 2022 року. Базове купе та кабріолет Spyder отримають приріст на 30 кінських сил. V-10 тепер розвиває потужність 562 л. та 550 Нм. Обидва стилі кузова доступні з пакетами Sport Exhaust та Dynamic. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Почніть пошук з автобазару, де можна купити Audi Р8 минулих років у топових комплектаціях з більшою потужністю. Щасливчикам вдасться знайти навть лімітовану версію Audi R8 GT.

Audi R8 Coupe або Mercedes-AMG GT

Слідом за версією AMG GT Black Series, яка побила рекорд Нюрбургрингу в 2020 році, звичайний GT привертає набагато більше уваги з боку тих, хто інакше ніколи б не подумав про нього. Так, він не такий потужний, як Black Series, але звичайний GT все ж таки досить сильний. Його 4,0-літровий V8 з подвійним турбонаддувом розвиває 523 л. і 669 Нм крутного моменту. Завдяки традиційному передньомоторному компонуванню у нього є більший багажник. 

Як і у R8, AMG GT не вистачає розширених функцій безпеки або зручності. Мерседес AMG GT представлений тільки в задньопривідній версії, але якщо вам подобається атмосфера старої школи, це саме те, що потрібно.

Audi R8 Coupe Porsche 911 Turbo

Porsche 911 був суперкаром на щодень, відколи його пам'ятають, і остання ітерація не змінила традицію. Порше 911 Турбо - це зовсім інший підхід з його опозитним шестициліндровим двигуном з подвійним турбонаддувом і високими характеристиками. Навіть звичайний Turbo на півсекунди швидше розгону до 100 км/год, ніж R8 quattro. Він також практичніший, з великим багажним відділенням і крихітними задніми сидіннями, придатними для маленьких дітей. Тим не менш, Порше не передає емоцій високооборотного атмосферного двигуна V10 від Audi.

Салон

Мінімалізм ніколи ще не був таким шикарним. Завдяки поєднанню комбінації приладів та інформаційно-розважального екрану Audi створила просте та практичне компонування. Гарно оформлена пара спортивних сидінь та цифровий дисплей високої роздільної здатності займають центральне місце в кабіні R8. Виробник пропонує трохи змінити колір та фактуру салону: чорна, сіра, коричнева та червона шкіра доступні з декількома варіантами декоративних швів. В цілому, Audi створила для R8 салон з доступними елементами управління, наприклад кнопку запалення, розташовану на рульовому колесі. 

Ніхто не купує суперкар через його практичність, і R8 не порушує тенденцію сегмента вантажопідйомністю купе в 226 л і кабріолету в 113 л. 

Відмінна панель приладів Virtual Cockpit виконує подвійну функцію – відображає як прилади, так і інформаційно-розважальну систему MMI. Тут вона виглядає так само футуристично, як і в інших автомобілях Audi (A4 та TT). Навігація з високою роздільною здатністю є стандартною, і системою можна керувати за допомогою голосових команд, кнопок на рульовому колесі або коліщатка на центральній консолі. У стандартну комплектацію входить вбудована точка доступу Wi-Fi 4G LTE, а також можливості Apple CarPlay та Android Auto.

Відео тест-драйв Audi R8 2022 року

Технічні характеристики 

Яку б версію або модель Audi R8 ви не вибрали, вона буде оснащена 5,2-літровим атмосферним двигуном V10. На авто із заднім приводом ця силова установка розвиває 562 л. і 550 Нм крутного моменту. Він працює в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою S tronic з подвійним зчепленням. Якщо ви не задоволені самостійним перемиканням передачі, можете перейти в ручний режим і вибирати передачі за допомогою підкермових пелюсток. 

Через величезну потужність ви дуже швидко досягнете тризначних швидкостей, навіть якщо використовуєте так звану базову модель. 100 км/год з'являться на спідометрі через 3,5 секунд після старту. 

На моделі Audi R8 Quattro ви отримуєте 602 кінські сили та 560 Нм крутного моменту. Варіант трансмісії тут такий самий - автомат-семиступка з подвійним зчепленням. Така пара розганяє спорткар ще швидше. Досягнення 100 км/год займає лише 3,2 секунди. Максимальна швидкість нової Audi Р8 - 330 км/год. 

Вражаючі технічні характеристики Audi R8 мають зворотний бік. Двигун V10 потребує пального та витрачає в середньому 12,5 л/100 км у задньопривідній модифікації та 13,8 л/100 км у повнопривідній. 

Безпека

Ні IIHS, ні NHTSA не тестували суперкар на безпеку. Це нормально для сегмента. 

Розміри та вага 

Довжина кузова R8 – 4,41м. Споряджена маса залежить від модифікації. Найлегший варіант важить 1585 кг, найважчий – 1795 кг.

Можливі комплектації 

Audi R8 2022 року доступний як в кузові купе, так і у версії з відкидним верхом, остання з яких має м'який дах з приводом від двигуна і називається R8 Spyder. Є два варіанти комплектації: R8 V10 Performance RWD та R8 V10 Performance Quattro. Характеристики ідентичні як у купе, так і кабріолеті.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2022
Купити новий автомобіль Фольксваген Тігуан 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ніссан Фронтієр 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2022