Огляд Nissan GT-R 2024: легенда траси

11 березня 2024

Nissan GT-R  — легендарне високопродуктивне купе. Розгін до 100 км/год за 3,0 секунди, потужні гальма та неймовірна керованість роблять автомобіль привабливим для фанатів драйву. Зрештою, перед вами флагманська спортивна модель бренду. Проте GT-R має серйозний недолік, помітний навіть попри цьогорічне оновлення. Це його вік, який проявляється в дизайні, застарілих технологічних функціях і повільній трансмісії. 

Знайти спортивний автомобіль Ніссан GT-R 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Оновлені передня та задня панель кузова
  • Нове заднє антикрило для покращення аеродинаміки
  • Повернення комплектації T-spec
  • Nismo отримує передній диференціал обмеженого тертя

Кому варто купити?

Nissan GT-R — варіант для тих, хто шукає спортивний автомобіль, який не розчарує продуктивністю. Це купе приголомшить швидкістю та маневреністю в поворотах.  Проте покупцям доведеться піти на компроміс. Салон GT-R виглядає застарілим, багажник і задні сидіння мають невеликі розміри, а вдосконалених систем допомоги водієві мало. 

Новий Nissan GT-R 2024 коштує від $121 000.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2024 році Ніссан оновив стиль передньої та задньої частини кузова GT-R, зробив радіаторну решітку тоншою та змінив спойлери. Зміни були необхідні, щоб збільшити притискну силу та зменшити опір. Також виробник повернув в лінійку специфікацію T-spec. Крім того, топова модель Nismo отримала передній диференціал обмеженого тертя.
Але перед вами все ще купе в кузові R35, представлене в 2009 році. 

Nissan GT-R або Toyota Supra

Toyota Supra традиційно була головним суперником Nissan GT-R. Однак японські спортивні автомобілі дещо відрізняються. Supra має задній привід і два сидіння, тоді як GT-R є чотиримісним із повним приводом. Початкова ціна Supra набагато нижча початкову, від $45 540 доларів. Пропозиція Тойота має чудову економію пального, витончену та простішу у використанні інформаційно-розважальну систему та набагато вдосконаленіші функції безпеки. Це кращий вибір для більшості покупців, хоча Supra не може зрівнятися з потужним прискоренням GT-R.

Nissan GT-R або Nissan Z

Nissan Z знаходиться нижче GT-R у лінійці спортивних автомобілів бренду. З ціною від $41 000 доларів і вище, задньопривідний двомісний Z є значно доступнішим, ніж GT-R, і може похвалитися сучасною інформаційно-розважальною системою та ширшим набором функцій допомоги водієві. Його динаміка не викликає нарікань завдяки спритній керованості та жвавому прискоренню. Водночас GT-R набагато потужніший і трохи практичніший завдяки маленьким, але все ж наявним заднім сидінням і трохи більшому багажнику. 

Салон

GT-R — це дводверне купе з чотирма місцями. Передні сидіння досить просторі, але задні сидіння можуть бути комфортними тільки для маленьких дітей. 

Салон Ніссан GT-R 2024 гарно та якісно оформлений. Але якщо ви шукаєте інтер'єр високого класу, можете бути розчаровані. Стиль видає вік салону.

 

Інформаційно-розважальна система GT-R із 8,0-дюймовим сенсорним екраном здається маленькою порівняно з пропозиціями конкурентів. Вона сумісна з Apple CarPlay, але інтеграція з Android Auto недоступна. Водночас навігація, аудіосистема Bose з 11 динаміками та активне шумозаглушення є стандартними. Сенсорний екран доповнюється корисними кнопками для основних елементів керування аудіосистемою та клімат-контролем.

Також є дисплей з можливістю налаштування даних за вибором водія, як от температури охолоджуючої рідини та мастила, показників перевантаження, тиск наддуву та інші параметрів двигуна.

Багажник навряд чи є пріоритетним параметром, який цікавить покупців спорткарів. Але про цього варто згадати. Вантажний простір GT-R  складає 250 л. Внутрішнє місце для зберігання речей складається з дверних кишеней та невеликого контейнера на центральній консолі.

Відео тест-драйв Nissan GT-R 2024 року

Технічні характеристики

Nissan GT-R 2024 року комплектується 3,8-літровим твін-турбо V6, який видає 565 і 600 к.с. Обидва варіанти працюють в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і повним приводом.
КПП Nissan ГТР швидко та плавно перемикає передачі самостійно, але для дійсно особливих відчуттів за кермом передбачене перемикання вручну за допомогою пелюстків на кермі.

Витрата пального спорткара:

  • 14,7 л/100 км — місто,
  • 10,7 л/100 км — шосе.

Цифри відповідають показникам інших суперкарів.

GT-R виправдовує свою репутацію суперкара. Він проходить повороти із сенсаційним контролем — крен кузова майже відсутній, а його швидке рульове управління та система повного приводу забезпечують відчуття маневреності, яке соромить деякі менші спортивні автомобілі. Гальма моментально спрацьовують, тому GT-R зупиняється швидко та контрольовано.
 

 Характеристики Nissan GT-R 2024 
 Потужність   565 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   3,0 с 
 Максимальна швидкість   320 км/год 
 Середня витрата пального   14,7 л/100 км  
 Об'єм паливного бака   73 л 

Безпека

GT-R має подушки безпеки, датчики паркування та камеру заднього виду. Більшість сучасних функцій безпеки та помічників водія для повсякденного руху, як адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху чи моніторинг сліпих зон, недоступні. 

Розміри та вага

  • Колісна база — 277 см,
  • Довжина — 470 см,
  • Ширина — 189 см,
  • Висота — 136 см.

Споряджений спорткар важить від 1753 кг до 1784 кг.

Можливі комплектації

Купити Nissan GT-R 2024 можна в трьох комплектаціях: Premium, T-spec і Nismo. Кожна модель оснащена твін-турбо двигуном V6, шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом. V6 налаштований на 565 к.с. у перших двох специфікаціях та 600 к.с. у Nismo.

Попередній огляд Огляд Chevrolet Colorado 2024: для роботи та пригод
Вибрати пікап Шевроле Колорадо 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти новий Ягуар Ф-Тайп 2024 на  AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Jaguar F-Type 2024: останній заїзд