Огляд Jaguar F-Type 2024: останній заїзд

18 березня 2024

F-Type вважається з одним із найкрасивіших автомобілів, коли-небудь створених Jaguar. Модель 2024 року, ймовірно, є останнім спорткаром з ДВС британського бренду. Адже Jaguar збирається повністю електрифікувати лінійку до 2025 року. Чим порадує шанувальників Ягуар Ф-Тайп у свій останній модельний рік?

Знайти новий Ягуар Ф-Тайп 2024 на  AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Останній рік виробництва F-Type
  • Нові варіанти спеціального та обмеженого випуску
  • Незначні зміни стандартного та додаткового обладнання

Кому варто купити?

Випуском F-Type 2024 року Jaguar відзначає 75-річчя виробництва спортивних автомобілів і кінець шляху для цієї моделі та її двигуна внутрішнього згоряння. Майбутні спортивні автомобілі Jaguar будуть електричними. Отже, якщо ви хочете насолоджуватися F-Type у супроводі звуку 5,0-літрового V8 з наддувом, це шанс придбати його, поки є така можливість.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2024 році Jaguar змінює лінійку комплектацій F-Type. Специфікація R-Dynamic стає базовою, а решта отримують ім’я «75» на честь 75-річчя спортивних автомобілів бренду. Моделі 75 та R75 відрізняються  спеціальними значками «75 Edition» всередині та зовні, унікальним дизайном 20-дюймових коліс та доступним ексклюзивним кольором кузова Giola Green. Кілька раніше доступних функцій, зокрема підігрів сидінь, моніторинг сліпих зон, електропривід кришки багажника та двозонний автоматичний клімат-контроль, стають стандартними.

Модель дебютувала в 2014 році, а в 2021 році отримала оновлення в середині циклу у вигляді свіжого зовнішній стиль, переналаштованої підвіски та стандартної цифрової панелі приладів. З 2022 року Ягуар зробив наддувний V8 єдиним варіантом двигуна.

Купити новий Jaguar F-Type можна від $77 900.

Jaguar F-Type або Porsche Cayman

Cayman — один із найефективніших автомобілів на ринку. Салон Porsche з елітними елементами відповідає вимогам преміального автомобіля. Його вартість приблизно така ж, як і F-Type. За розміром пасажирського простору Кайман майже не поступається Ф-Тайп, а також має неперевершену інформаційно-розважальну систему. Пропозиція Порше вражає гострою керованістю і 300-сильним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом. Вищі комплектації Cayman оснащені шестициліндровими двигунами, які забезпечують запаморочливе прискорення. Зауважте, що Cayman — це купе, але доступна версія Porsche Boxster, яка є майже ідентичною моделлю в кузові кабріолет.

Jaguar F-Type або BMW Z4

BMW Z4 доступний лише у вигляді кабріолета, але є серйозним конкурентом для Ф-Тайп. Хоча 255- та 382-сильні турбовані двигуни БМВ поступаються в потужності Ягуар, але їх все одно достатньо, щоб гарантувати емоції за кермом. Z4 M40i розганяється з нуля до сотні на півсекунди швидше, ніж базовий F-Type, і лише на кілька десятих секунди повільніше, ніж 575-сильний F-Type R75. Кабріолет БМВ має вишукану інформаційно-розважальну систему, стильний салон та солідний перелік функцій. В керованості він мало чим поступається Jaguar F-Type 2024. Серед люксових спорткарів Z4 вигідно виділяється своєю базовою ціною близько $53 000, що значно нижче, ніж у більшості конкурентів у цьому сегменті.

Салон

Ягуар Ф-Тайп доступний як купе та кабріолет. В обох типах кузова автомобіль вміщує двох осіб. Сидіння з хорошою підтримкою забезпечать вам підтримку та комфорт під час тривалих поїздок. Кабіни і купе, і кабріолета страждають від шуму дороги та вітру.

Салон Jaguar F-Type 2024 року гарно оздоблений високоякісними матеріалами. Але він виглядає не так преміально та яскраво, як деякі конкуренти, особливо з урахуванням ціни.

 

F-Type оснащений інформаційно-розважальною системою з вбудованою навігацією, Apple CarPlay і Android Auto, а також 10,0-дюймовим сенсорним екраном. Усі версії пропонують 12,3-дюймову цифрову панель приладів і аудіосистему Meridian із 10 динаміками. F-Type 75 і R75 додають навколишнє освітлення салону.

Вантажний простір F-Type:

  • 407 л — купе,
  • 206 л — кабріолет.

Відео тест-драйв Jaguar F-Type 2024 року

Технічні характеристики

Усі комплектації Jaguar F-Type 2024 року оснащені однаковим 5,0-літровим двигуном V8 з наддувом, але у двох варіантах налаштування:

  • 444 к.с. для RWD F-Type R-Dynamic і AWD F-Type 75,
  • 575 к.с. для F-Type R75.

Незалежно від моделі, з двигуном поєднується восьмиступінчаста автоматична коробка передач. F-Type R-Dynamic стандартно оснащений заднім приводом. Повний привід є стандартним для F-Type 75 і F-Type R75

F-Type з базовим двигуном розганяється до 100 км/год за 4,4 с. 575-сильний F-Type R75 набирає таку швидкість за 3,5 с.

Середня витрата пального базової моделі складає 11,5 л/100 км.

Водіння нового Ягуар Ф-Тайп захоплює завдяки чіткому керму і відносно комфортній поїздці. Проте реакція не така гостра, як у конкурентів.
 

Характеристики Jaguar F-Type 2024
 Потужність   444 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,4 с 
 Максимальна швидкість   285 км/год 
 Середня витрата пального   11,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л 

Безпека

Новий Jaguar F-Type 2024 оснащено багатьма функціями допомоги водієві. Автоматичне екстрене гальмування, система підтримки смуги руху, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду присутні в усіх моделях.

Розміри та вага

  • Колісна база — 262 см,
  • Довжина — 447 см,
  • Ширина — 192 см,
  • Висота — 130 см.

Споряджений спортивний автомобіль важить від 1705 кг до 1789 кг.

Можливі комплектації

Купити Jaguar F-Type 2024 можна в комплектаціях: F-Type R-Dynamic, F-Type 75 і F-Type R75. Ви можете обирати між моделями кузова купе та кабріолет.

Попередній огляд Огляд Nissan GT-R 2024: легенда траси
Знайти спортивний автомобіль Ніссан GT-R 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати новий Хендай Елантра 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Hyundai Elantra 2024: виразний стиль