Огляд Nissan Murano 2023: вартий уваги позашляховик

30 вересня 2022

Nissan Murano 2023 пропонує зручний салон, потужний двигун V6 і плавну поїздку. Цей позашляховик середнього розміру безперечно має характер, але він не такий універсальний, як конкуренти. Дізнайтесь більше про плюси та мінуси нового Nissan Murano з нашого огляду!

Вибрати позашляховик Ніссан Мурано 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Ніссан не вносить помітних змін у Мурано 2023 модельного року. 

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте плавну поїздку та зручні сидіння, зверніть увагу на Мурано. Цей позашляховик вирізняється яскравим дизайном кузова та якісним виконанням салону. Навіть пластик в інтер'єрі нагадує мармур і справляє враження розкоші. Вартість нового авто починається з 33 660$.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Між моделями Murano 2022 та 2023 років немає серйозних відмінностей. Нинішнє покоління існує з 2015 року, і типовий термін служби автомобіля вказує на те, що до теперішнього часу він мав бути перероблений. Але оскільки не було натяку на нову модель у розробці, висока ймовірність, що Nissan просто продовжить випускати свій позашляховик. Все це означає, що можна купити Ніссан Мурано на автобазарі: заощадити гроші й нічого не втратити. Рекомендуємо почитати відгуки про Nissan Murano, які ми зібрали з усього інтернету - вони допоможуть зробити правильний вибір.

Nissan Murano або Ford Edge

Як і Murano, Ford Edge пропонує просторий салон та потужний базовий двигун. Едж також поставляється з більш сучасними базовими та доступними опціями, ніж Nissan, серед яких стандартний 12-дюймовий сенсорний екран. Водночас Nissan пропонує більш модний інтер'єр, ніж Ford, а його інформаційно-розважальна система простіша в експлуатації.

Nissan Murano або Toyota Highlander

Toyota Highlander – це середньорозмірний позашляховик із трьома рядами сидінь, який має кілька загальних параметрів із Murano. Насамперед, це потужний стандартний двигун і добре зібраний інтер'єр. Highlander стандартно поставляється з більшою кількістю технологій та функцій допомоги водію, ніж Murano, і має набагато вищу буксирувальну здатність. Однак його третій ряд тісний і, як і в Murano, у нього нудна керованість.

Салон

Murano – це дворядний позашляховик, розрахований на п'ять осіб. М'які передні та задні сидіння підтримують у всіх потрібних місцях, забезпечуючи саме той комфорт, який потрібний у далеких поїздках.

Інтер'єр Nissan Murano 2023 застарів у порівнянні з високотехнологічними салонами нових позашляховиків середнього розміру. Проте він виглядає красиво. У чому не можна дорікнути салону - цк у якості складання та матеріалів. Топові специфікації Murano відрізняються розкішними елементами, такими як декор з дерева та напіванілінової шкіри.

 

У цього Ніссан також менше вантажного простору, ніж у конкуренів. Хоча максимальних 909 л за задніми сидіннями та 1897 л зі складеним другим рядом достатньо для рутинних поїздок.

Якщо стиль салон Nissan Murano називають неактуальним, то як справи з інформаційно-розважальною системою? 8-дюймовий сенсорний екран виглядає застарілим та простим, але це робить його практичним у використанні. Він швидко реагує на команди та пропонує зрозуміле меню. 

Додаткова аудіосистема Bose з 11 динаміками відтворює музику чітко та чисто. Інтеграція смартфонів Apple CarPlay та Android Auto є стандартною, а з'єднання Bluetooth – простим процесом. Інші технічні функції включають навігацію з ефективним голосовим керуванням та послуги NissanConnect.

Відео тест-драйв Nissan Murano 2023 року

Технічні характеристики

Nissan Murano 2023 не радують вибором. Для позашляховика доступний лише один двигун: 3,5-літровий V6 потужністю 260 кінських сил. Він забезпечує достатню потужність та розганяє Мурано до першої сотні за 7,4 с. Позашляховик поставляється в парі з безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT), яка пригнічує частину потужності двигуна та створює надмірний шум. Незважаючи на всі недоліки трансмісії, V6 забезпечує відмінну загальну продуктивність.

Murano 2023 має досить хорошу економію палива для сегменту. Витрата палива у місті становить 11,7 л/100 км, на шосе – 8,4 л/100 км. Ці показники відносяться як до передньо-, так і до повнопривідних версій.

Тим, хто вирішив купити Nissan Murano важливо розуміти: він створений для комфорту, а не для маневрування. У позашляховика достатньо можливостей, але кермо повільне, а під час крутих поворотів на швидкості спостерігається значний крен кузова.
 

 Характеристики Nissan Murano 
 Потужність   260 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,4 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   10 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   72 л 

 

Безпека

У стандартній комплектації кожна версія Мурано оснащена ABS, EBD, системою стабілізації та контролю тяги, а також десятьма подушками безпеки. Топові моделі обладнані розпізнаванням дорожніх знаків та камерою об'ємного огляду, у той час як у початкових специфікаціях є камера заднього виду. Головною "фішкою" позашляховика є Nissan Safety Shield 360, який включає автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, допомогу в сліпих зонах, попередження про перехресний рух ззаду, попередження про вихід зі смуги руху, управління дальнім світлом і автоматичне гальмування.

Розміри та вага

Розмір Ніссан Мурано типовий для середньорозмірного позашляховика:

  • Колісна база – 292 см,
  • Довжина – 490 см,
  • Ширина – 191 см,
  • Висота – 172 см.

Важить позашляховик від 1753 до 1889 кг.

Можливі комплектації

Ніссан пропонує Мурано 2023 року у чотирьох комплектаціях: S, SV, SL та Platinum. Всі моделі оснащені 260-сильним двигуном V6, безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT) та переднім приводом. Повний привід доступний у будь-якій комплектації доплати. Також можна купити новий Nissan Murano з віртуальним ключем Nissan, який дозволяє замикати, розблокувати та запускати автомобіль за допомогою смартфона.

Попередній огляд Огляд Land Rover Discovery 2023: люкс для бездоріжжя
Вибрати позашляховик Ленд Ровер Дискавері 2023 на Automoto.ua
Вибрати електромобіль Cadillac Lyriq 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Cadillac Lyriq 2023: огляд авто