Огляд тест-драйву: Tesla Model X 2019

8 серпня 2019

Хоча на даний момент чимало люксових брендів пропонують електричні кросовери,  саме Tesla Model X був першим представником класу, до речі, він досі гарантує кращий запас ходу і динаміку ніж Audi e-tron чи Jaguar I-Pace. Маючи можливість проїхати 525 км на одній зарядці і досягати сотні за 2.9 секунди, Model X стає достойною альтернативою бензиновим автомобілям. Перелік стандартного оснащення чималий, на жаль, не всі елементи зручні у використанні. Так, можуть не сподобаються задні двері «Falcon Wing», автономні режими управління, величезний сенсорний екран, який нагадує планшет, і завищені сидіння. Крім того, третій ряд не надто просторий для дорослих пасажирів, а сидіння другого ряду не складаються повністю. Не варто забувати про немалу стартову ціну автомобіля Tesla Model X. 

Огляд тест-драйву: Tesla Model X 2019

Вам сподобається 

Якщо вражаючий, сучасний дизайн і зосередженість на «зелених» технологіях переважають потребу у практичному, місткому транспортному засобі, Tesla Model X 2019 вартий уваги. Всіх, кому пощастить опинитися за кермом автомобіля, вразить показник розгону і динаміка.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасні Audi e-tron і Jaguar I-Pace пропонують хороший запас ходу, нижчу ціну і традиційну дилерську мережу. Бензинові і гібридні моделі кросоверів швидше заправляти. А Land Rover Discovery і Jeep Grand Cherokee доставлять вас до таких місць, про які Tesla ніколи не дізнається.

Нове у 2019 році 

У поточному році Tesla відмовилися від старих назв і представили нову лінійку, яка складається з моделей Standard, Long Range і Performance. Автопілот став стандартним. Крім того, ходять чутки, що планується оновлення інтер’єру наприкінці цього року.

Враження від їзди 

При повсякденному використанні вам буде важко помітити різницю між комплектаціями. Їзда плавна і комфортна, запас потужності достатній, а салон гарантує усі зручності, якщо ви не пасажир останнього ряду. Хороший зворотній зв'язок керма сприяє тому, що досить великий Tesla відчувається меншим і більш спритним, ніж можна було очікувати. Якщо говорити про найкращі аспекти, то перш за все це миттєвий приплив потужності і вражаючий набір швидкості, який відбувається як тільки водій натискає на педаль. У версії Model X Performance передбачений режим Ludicrous, який гарантує 100% подачу потужності на колеса, що уможливлює розгін Tesla Model X до сотні за 2.9 секунди. Варіант Model X Long Range трохи повільніший, між тим, показник у 4.6 секунди поганим назвати не можна.

Найкращі характеристики 

Якщо ви шанувальник технологій, то масивний, 17.0-дюймовий центральний екран вам сподобається. Керується він за допомогою тих самих жестів, що і планшет. У ньому зосереджені всі основні функції автомобіля, включно з мультимедіа, клімат-контролем, навігацією і режимами управління. 

Поєднуючи зовнішні сенсори і камери з просунутою GPS системою мап, Tesla Model X фактично здатний керувати сам собою. Маючи можливість управляти гальмами, акселератором і кермом, Model X не потребує участі водія, хоча в системі і передбачене попередження людини в разі виникнення непередбачених обставин, коли її увага все ж знадобиться.

Детально про автомобіль Tesla Model X

Інтер’єр 

Всередині Model X майже нічим не відрізняється від седану Model S. Це означає, що на потенційного покупця очікує високий рівень комфорту, виняткова якість оздоблювальних матеріалів і ідеальне співвідношення деталей. Це також означає, що за контроль аудіосистеми, навігації та інших функцій відповідає 17.0-дюймовий сенсорний екран, який займає центральну позицію. Це найбільший екран у класі, приємно, що він вражає швидкістю реакції і простотою використання. Унікальним елементом стали двері «Falcon Wing», які відчиняються вгору. Вони вразять простих перехожих, але можуть стати проблемою на невеликому паркувальному майданчику. 

Відео тест-драйв Tesla Model X 2019 року

Екстер’єр 

Величезна доля посилу Tesla полягає у тому, що виглядає він абсолютно інакше. Якщо дивитися на Model X 2019 спереду, то він мало чим відрізняється від свого спокусливого брата, седана Model S, який теж вважається одним з найпривабливіших автомобілів. До сімейних рис варто віднести похилу лінію вітрового скла, яка плавно переходить у дах, виразні, хромовані ручки дверей і задні вигини в стилі «fastback». Між тим, якщо седан Model S тішить око заниженою, широкою посадкою, то Model X з певного ракурсу може здаватися надміру високим і витягнутим. А двері «Falcon Wing» унеможливлюють встановлення багажника на даху.

Базова комплектація 

Стандартним оснащенням для Model X Standard є система повного приводу, адаптивна, пневматична підвіска, автопілот, 12 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, підігрів керма і передніх сидінь, 17.0-дюймовий сенсорний екран, навігація, двозонний автоматичний клімат-контроль, світлодіодні фари, задні двері «Falcon Wing» з електроприводом, електропривод багажника, система фільтрації повітря, шкіряна обшивка салону, аудіосистема на 17 динаміків, Bluetooth і точка Wi-Fi. Стандартними елементами безпеки стали автономне екстрене гальмування, попередження про можливе зіткнення і попередження про сліпі зони. Можливо замовити конфігурацію на два ряди і п’ять посадочних місць. Батарея і силовий агрегат мають восьмирічну гарантію. 

Опційне обладнання 

Замість суцільного сидіння другого ряду можна обрати капітанські крісла. Салон нового Model X здатний вмістити 5, 6 чи 7 пасажирів. Перелік опцій не значний, так доступним є покращений автопілот, який робить можливим автономне управління в межах міста з розпізнаванням дорожніх знаків і сигналу світлофору. Модель Performance можна доповнити режимом Ludicrous. Окремими опціями стали покращені колеса, кольори кузова і сидінь салону.

Під капотом 

Усі моделі 2019 використовують два електричних AC мотори, які розподіляють потужність на чотири колеса. Модель Standard сотні досягає за 4.8 секунди. Запас ходу Tesla Model X становить 400 км. Максимальна швидкість обмежується 250 км/год. Модель Long Range потішить розгоном до сотні за 4.6 секунди. Запас ходу становить 525 км. Максимальна швидкість та сама. Модель Performance дозволить насолодитися розгоном за 3.6 секунди, пропонуючи запас ходу у 490 км. Ця модель з режимом Ludicrous сотні досягає за 2.9 секунди. Запас ходу правда не змінюється. Зарядка Tesla Model X триває 10 годин від стандартної розетки на 240 Вт або 1 годину на станції Tesla Supercharging.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Boxster 2019
Огляд тест-драйву: Porsche Boxster 2019
Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2019