Огляд Subaru Ascent 2023: нова альтернатива

21 квітня 2023

Трирядний позашляховик Subaru Ascent 2023 року - найбільша модель в лінійці Subaru. Як і менші кросовери бренду, Асцент має стандартний повний привід і достатній дорожній просвіт, щоб впоратись з викликами дороги та бездоріжжя. Він дебютував в 2019 році і цьогоріч отримав велике оновлення. Що змінилось в Субару Асцент 2023?

Вибрати новий Субару Асцент 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Оновлений зовнішній стиль
  • Покращена ​​інформаційно-розважальна система
  • Дебют комплектації Onyx Edition Limited
  • Вдосконалені функції допомоги водієві

Кому варто купити?

Subaru Ascent 2023 - чудовий варіант сімейного позашляховика, яким можна їздити скрізь. Він відмінно справляється з поганими дорожніми умовами, має високі показники безпеки і багато опцій в стандартній комплектації. Оновлення 2023 року лише підвищили привабливість авто. Аскент - один з кращих варіантів в сегменті, якщо ви вибираєте авто для поїздок на природу великою родиною.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Subaru вносить значні зміни в Ascent. В перелік оновлень входить свіжий дизайн кузова, покращена стандартна інформаційно-розважальна система з вертикально орієнтованим 11,6-дюймовим сенсорним екраном і стандартними бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Топові комплектації отримали систему внутрішнього зв’язку Cabin Connect.

Subaru розширила набір технологій допомоги водієві. З'явилась нова ширококутна передня камеру та автоматичне екстрене керування для моделей, обладнаних системою моніторингу сліпих зон. 

Також дебютувала версія Onyx Edition з темними елементами інтер’єру та екстер’єру, вдосконаленою систему режимів руху X-Mode, водовідштовхувальною обшивкою, підігрівом керма, панорамним люком. Однак, ця модель недоступна у восьмимісний конфігурації.

Ціна нового Субару Асцент починається з $33 895. 

Subaru Ascent або Honda Pilot

І Pilot, і Ascent - це просторі та практичні позашляховики з якісними салонами, зручними сидіннями, великими багажниками та, на жаль,  тісними третіми рядами. Обидва також придатні для легкого бездоріжжя. Однак є й відмінності. Pilot пропонує новіший дизайн інтер’єру та кращу інформаційно-розважальну систему, але коштує дорожче в базовій версії, ніж Аскент. 

Subaru Ascent або Kia Telluride

Kia Telluride пропонує майже все, що ви можете побажати від сімейного середньорозмірного позашляховика. Це стильний і сучасний інтер’єр, безліч стандартних технологій і асистентів водія, збалансовані поїздку і керованість, а також багато пасажирського і вантажного простору. Telluride перевершує Ascent з точки зору вишуканості салону, простоти використання інформаційно-розважальної системи та загальних характеристик водіння. Але пропозиція Кіа має вищу стартову ціну, ніж позашляховик Субару. 

Салон

Салон Subaru Ascent доступний в у восьми- та семимісному компонуванні. Простір на передньому та середньому рядах сидінь такий, як і в інших автомобілях цього сегменту. Однак дещо менша довжина Ascent робить третій ряд тіснішим, ніж у більшості конкурентів. 

В інтер’єрі Асцент легко впізнати стиль Субару. Дизайн практичний та сучасний, а матеріали - якісні. Залежно від комплектації салон може бути виконаний з тканини, водовідштовхувального матеріалу StarTex, шкіри та шкіри Nappa.

 

Головним елементом центральної консолі є новий 11,6-дюймовий інформаційно-розважальний екран портретної орієнтації. Він дозволяє керувати більшістю другорядних функцій. Сенсорний екран простий у навігації, швидко реагує на команди, а графіка, хоч може здатись простою, легко читається. Бездротове підключення смартфона стандартне. 

Під сенсорним екраном розташовані зручні кнопки швидкого доступу для налаштування клімат-контролю. Також є кілька фізичних елементів керування на кермі.

Ascent пропонує достатньо вантажного простору для сегмента середньорозмінних позашляховиків. За третім рядом ви знайдете 504 л, за другим рядом - 1232 л, зі складеними сидіннями - 2140 л. Моделі, оснащені люком, мають трохи менше місця.

Відео тест-драйв Subaru Ascent 2023 року

Технічні характеристики

Subaru пропонує лише один варіант двигуна для Ascent 2023 року. Це 2,4-літровий чотирицилиндровий турбомотор на 260 кінських сил. Він ппоєднується зі стандартним повним приводом і безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT). 

Така комплектація цілком підходить для щоденних поїздок. Розгін Subaru Ascent до 100 км/год займає 6,9 с. Проте під час розгону з повним завантаженням салону та багажника, позашляховик може здатись млявим. 

Витрата пального Subaru Ascent:

  • 10,2 л/100 км в комплектаціях Base та Premium,
  • 10,7 л/100 км в решті комплектацій. 
     
 Характеристики Subaru Ascent 2023 
 Потужність   260 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,9 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   73 л 

 

Безпека

Subaru щедро оснастила Ascent стандартними функціями безпеки починаючи з базової комплектації. Крім звичайної ABS, системи стабілізації та контролю зчеплення, позашляховик отримав сім подушок безпеки. 

Технологія допомоги водієві Subaru EyeSight є стандартною для Ascent. Вона включає в себе адаптивний круїз-контроль із центруванням смуги руху, гальмуванням перед зіткненням, попередженням про виїзд із смуги руху та попередженням про розгойдування, допомогу в утриманні смуги руху та автоматичне аварійне керування, адаптивні світлодіодні фари з автоматичним керуванням увімкненням/вимкненням і автоматичним дальнім світлом. Список асистентів водія розширюється разом з підйомом лінійкою комплектацій. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 289 см,
  • Довжина - 499 см,
  • Ширина - 193 см,
  • Висота - 181 см.

Споряджена вага складає 2005-2082 кг.

Можливі комплектації

Купити Субару Аскент 2023 року можна в специфікаціях Base, Premium, Onyx Edition, Limited, Onyx Edition Limited і Touring. Усі моделі мають однакові технічні характеристики, але відрізняються конфігурацією салону  (7 або 8 місць), оформленням інтер'єру, опціями комфорту та технологіями безпеки.

Попередній огляд Огляд BMW 7 Series 2023: оновлений комфорт
Вибрати новий седан БМВ 7 серії 2023 року на Automoto.ua
Вибрати новий кросовер Міні Кантрімен 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mini Cooper Countryman 2023: яскравий вибір