Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2018

30 січня 2018

Представивши у минулому році абсолютно новий Impreza, єдиним, що зберегли Subaru, стала брендовість. На новачка варто поглянути. Зі стандартним повним приводом і хорошим управлінням автомобіль приємно вражає. Насправді, перелік покращень Impreza не обмежується цими пунктами. Завдяки підвищеній міцності, покращеній підвісці і точнішому управлінню, модель навіть середнього рівня потішить непоганою їздою. Салон гарантує чимало простору із задніми сидіннями, які, нарешті, спокійно вміщують дорослих. А зважаючи на наявність системи EyeSight, додатків «Apple CarPlay» і «Android Auto», новий Impreza - це повнопривідна альтернатива Mazda3, Honda Civic, Hyundai Elantra та багатьом іншим.

Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2018

Вам сподобається

Якщо безпека, гарантована повним приводом, є для вас пріоритетом або одним з них, але бюджет не дозволяє замахнутися на щось значне, зверніть увагу на Subaru Impreza. Навіть з приводом на передні колеса Impreza стане хорошим варіантом. Крім того, автомобіль доступний у кузові хетчбек.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Єдиний двигун Impreza пропонує лише 152 кінських сили, що виливається у брак швидкості. Фахівці Subaru попрацювали над рівнем витрати пального, але до Honda Civic ще далеко.

Нове у 2018 році

Кардинальні зміни відбулися лише у минулому році, тому 2018 не приніс нічого надзвичайного. Єдине, що вартує згадки, це поява головних фар, які повертаються разом з вітровим склом у моделях Premium, Sport і Limited.

Враження від їзди

Від правди не втекти, Subaru Impreza не може потішити чимось значним під капотом. 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун видає всього 152 кінських сили, і це при 1.360 кг власної ваги автомобіля. Спортивних відчуттів марно чекати. Шкода, адже відчувається, що шасі чудово впоралося б із більш складними завданнями. Управління жваве і пряме, підвіска дивує рівнем зчеплення. На міських і шосейних дорогах Subaru залишається тихим, за це варто подякувати новому шасі і вражаючій звукоізоляції. До пари двигуну можна обрати п’ятиступінчасту механічну коробку або варіатор, з яким водій отримує традиційні підрульові пелюстки.  

Найкращі характеристики

Очевидно, але факт, основною відмінною рисою автомобілів Subaru став повний привід, це наче червоного кольору у Ferrari. Тим не менше, за ту саму ціну, що у більшості суперників Impreza, ви отримуєте безпеку повного приводу.

Допоміжна технологія EyeSight від Subaru працює трохи не так, як у більшості конкурентів, використовуючи стереоскопічні камери, які буквально сканують дорогу і дозволяють круїз-контролю, системі попередження зіткнень і системі утримання на смузі руху виконати свою роботу якнайкраще. Вона доступна для більшості моделей Impreza.

Детально про Субару Імпреза 2018 року

Інтер’єр

Прилади, елементи управління та інформаційно-розважальна система виглядають та відчуваються більш якісно, ніж того можна було очікувати з м’якими поверхнями і привабливим дизайном повсюди. Все розміщено логічно. Якщо комусь не припаде до смаку стандартна інформаційно-розважальна система, можна користуватися звичними додатками «Apple CarPlay» або «Android Auto». Зручні передні сидіння нарешті отримали гідну пару задніх сидінь. Вантажний простір складає 0.35 м3. У кузові хетчбек можна розраховувати на стандартних 0.59 м3 та 1.57 м3 при складених задніх сидіннях.

Екстер’єр

Розробникам Subaru вдалося зберегти знайомий вигляд, зробивши автомобіль довшим, нижчим і ширшим. Трохи вирізняються решітка радіатора і оздоблення фар, але загалом перед нами типовий, компактний Subaru. Видовжений дах і купеподібна стилізація додали сучасності. Улюблений кузов бренду седан, але саме на хетчбек припадає 60% продажів.

Базова комплектація

Основною відмінністю між Subaru Impreza і його суперниками стала стандартна система повного приводу. Навіть базові моделі можуть похвалитися нею. Автомобілі отримали аудіосистему Starlink з 6.5-дюймовим екраном і можливість підтримувати додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto». Представлені також камера заднього виду і кондиціонер. На додачу покупець отримує круїз-контроль і систему допомоги при старті на спуску.

Опційне обладнання

Якщо довіряти Subaru, то лідером є модель 2.0i Premium з варіатором, кращими амортизаторами, покращеною аудіосистемою, світлом, яке вмикається при посадці, та підсвічені перемикачі електроприводу вікон. Модель Impreza Sport додасть: більш агресивні колеса, шини і налаштування підвіски, червоні стіжки на панелі і дверях, кращу аудіосистему з розширеним сенсорним інтерфейсом. Топова Limited постачається з водійським сидінням на 6 режимів, кольоровим LCD дисплеєм, головними фарами, які реагують на рухи керма та іншими елементами. Окремою опцією стала система EyeSight.

Технічні характеристики Subaru Impreza 2018 року

Єдиним двигуном Impreza став 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 152 кінських сили і 198 Нм. Компонується він п’ятиступінчастою механічною коробкою або варіатором. Витрачає автомобіль зі стандартним повним приводом 9.8 л/100км у міському та 7.4 л/100км у заміському циклах.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2018
Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2018