Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2018

30 січня 2018

Один із найкраще продаваних пікапів, зокрема у США, зручний і потужний Toyota Tacoma вдосконалили за рахунок нових, сучасних технологій безпеки, включно з системою попередження зіткнень і системою попередження про зміну смуги руху. Доступний у 6 комплектаціях і понад 30 конфігураціях, сучасний Toyota Tacoma насолоджується непохитною репутацією надійного, витривалого і надзвичайно здібного транспортного засобу. Доступні два двигуна, починаючи 2.7-літровим чотирьохциліндровим варіантом на 159 кінських сил. Але зважаючи на розміри і завдання пікапу, ми рекомендуємо 3.5-літровий V6 на 278 кінських сил, який можна доповнити як шестиступінчастою автоматичною, так і механічною коробкою передач. Укомплектований пакетом «Tow», Tacoma здатний буксирувати до 3.084 кг. Суперниками автомобіля вважаються Chevrolet Colorado, GMC Canyon та Nissan Frontier.

Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2018

Вам сподобається

Небагато транспортних засобів настільки універсальні як Toyota Tacoma. Варто віддати належне здатності підлаштовуватися під потреби водія. При 6 комплектаціях і 30 конфігураціях, знайдеться Tacoma для будь-якого бюджету та потреб. Якщо ви шукаєте надійний пікап, витривалий тягач, комфортний у повсякденній їзді автомобіль або потужний транспортний засіб, який не спасує перед бездоріжжям, зверніть увагу на Tacoma.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

І Chevy Colorado, і GMC Canyon пропонують дизельні двигуни, якого у Tacoma не передбачено. Обидва автомобіля також гарантують винятковий комфорт салону, чого не скажеш про Toyota. Окрім іншого, вони оснащені точкою Wi-Fi. А якщо потрібно перевозити габаритні об’єкти або буксирувати щось значне, Tacoma навряд чи вас вразить. Тут на допомогу приходить більший брат Toyota Tundra.

Нове у 2018 році

Усі Tacoma у 2018 році постачаються з Toyota Safety Sense – набором електричних засобів допомоги. До нього увійшли: система попередження зіткнень з функцією виявлення пішоходів, система попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло і динамічний круїз-контроль з радаром. Більшість комплектацій можуть похвалитися новим, більш виразним дизайном решітки радіатора. П’ятиступінчаста механічна коробка передач більше недоступна.

Враження від їзди

У більшості випадків 2.7-літровий двигун на 159 кінських сил пропонує достатньо потужності, винятком можуть стати ситуації, коли потрібно піднятися у гору з повністю завантаженим багажником. Тут водієві доведеться використати свою майстерність і повний дросель. До того ж, чотирьохциліндровий силовий агрегат шумить. Усього цього можна уникнути, обравши 3.5-літровий V6. Він має 278 кінських сил і значно покращує здібності пікапу. До речі, саме він робить Toyota більш приємним в управлінні. Досконалою шестиступінчасту автоматичну коробку назвати не можна, але вона добре співпрацює з обома двигунами. Особливе задоволення можна отримати від поєднання V6 та шестиступінчастої механічної коробки передач. Сидіння зручні, а загальна видимість відмінна. Хоча розміщення педалей і рульового колеса може стати проблемою для водіїв високого зросту. Якість їзди Tacoma більш ніж задовільна, вона не така уривчаста, як того можна було очікувати від невеликого пікапу.

Найкращі характеристики

Система попередження зіткнень, яка зустрічається у седанах Toyota та автомобілях Lexus, сканує дорожнє покриття з метою виявлення перешкод, включно з транспортними засобами і пішоходами. Коли виникає загроза зіткнення, система попередить водія, а в разі відсутності реакції, задіє гальма.  

Версія TRD Pro найпотужніша серед усіх Tacoma. Вона коштує найбільше, але набір додаткового обладнання вартий витрачених грошей. Цей пікап отримав амортизатори Fox, додаткові сантиметри дорожнього просвіту, міцні, алюмінієві захисні пластини, спеціальні шини та інші цікаві елементи. Нинішній Tacoma TRD Pro і Chevy Colorado ZR2 вважаються елітою серед автомобілів, призначених для їзди по бездоріжжя, у класі.

Детально про автомобіль Toyota Tacoma

Інтер’єр

Відповідаючи традиціям Toyota, якість збірки у Tacoma відмінна. Для досягнення результату були використані високоякісні матеріали, зокрема на дверях, приладовій панелі, сидіннях та скрізь по салону. Загалом, інтер’єр Chevy Colorado більше подібний до того, що зустрічається у легкових автомобілях, але динамічний дизайн Tacoma викликає більше інтересу. Пікап отримав кнопку запалювання та зручний мультиінформаційний дисплей, який відображає запас пального, зовнішню температуру та, навіть, таку інформацію, як режим, у якому рухається причеп, та кут нахилу пагорбу, по якому він піднімається. Поточні версії пікапу отримали нову версію інформаційно-розважальної системи Entune та безпровідну зарядку Qi. Нажаль, додатки «Apple CarPlay» і «Android Auto» не доступні, так само, як і електропривод сидінь.

Екстер’єр

Докорінно переглянуте у 2015 році, третє покоління пікапу виглядає свіжо і привабливо. Розроблений і побудований у Сполучених Штатах, Toyota Tacoma отримав масивну зовнішність та самодостатність, яку так полюбляють власники пікапів. Перед нами не тихоня, і точно не представник старої школи. В екстер’єрі чітко проглядаються такі сучасні елементи, як світлодіодні денні ходові вогні, а моделі SR, SR5, TRD Sport, TRD Pro і Limited отримали унікальну стилізацію передньої частини, що допомагає їх розрізняти.

Базова комплектація

У 2018 році в якості базових були запропоновані системи допомоги водієві Toyota Safety Sense. Так, водій отримує: систему попередження зіткнень з функцією виявлення пішоходів, систему попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло і динамічний круїз-контроль з радаром. До переліку стандартних елементів також увійшли: камера заднього виду, базова версія Entune, автоматичний диференціал з самоблокуванням, 8 подушок безпеки, телескопічне рульове колесо, багажне відділення, яке можна закрити, 16-дюймові колеса та кріплення для фіксації вантажу.

Опційне обладнання

Опції для Tacoma поділяються на ті, які роблять його більш витривалим і потужним, і ті, які вдосконалюють його технологічність. Окремо представлена TRD Pro, але окрім неї міці пікапу додадуть система адаптації до дорожніх умов, система допомоги при їзді по бездоріжжю і цупкий тент вантажного відділення. З думкою про технологічність розробники Tacoma зробили доступними: задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон і систему попередження про транспортні засоби, які рухаються у перехресному напрямку. Більш комфортним життя роблять: кнопка запалювання з розумним ключем, бездротова зарядка Qi, телескопічний люк, шкіряні сидіння з підігрівом, система Entune з повним набором додатків та аудіосистема JBL.

Під капотом

Базовим двигуном для Tacoma став 2.7-літровий чотирьохциліндровий VVT-i на 159 кінських сил та 244 Нм. Потужність стандартно постачається на задні колеса. Пару двигуну складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Витрачає пікап 10.2 л/100км у міському та 12.4 л/100км у заміському циклах. Більше потужності, а саме 278 кінських сил і 360 Нм, пропонує 3.5-літровий V6. Витрата пального перебуває на рівні 12.4 л/100км у місті та 9.8 л/100км за його межами. Стандартно привід задній, хоча можна обрати систему повного приводу.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi TT 2018
Огляд тест-драйву: Audi TT 2018
Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2018