Огляд тест-драйву: Tesla Model X 2021

27 вересня 2021

Tesla Model X спроектована так, щоб захоплювати. Навіть якщо не зважати на її вражаючі задні двері "крило сокола" та панорамне лобове скло, жоден інший позашляховик, електричний чи ні, не зможе зрівнятися з прискоренням Model X. Додайте до цього надійний запас ходу в 563 км і ви дійсно отримаєте єдиний в своєму роді автомобіль.

Купити новий автомобіль Тесла Модель Х 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • перероблений дизайн інтер'єру з новою панеллю приладів, рульовим колесом та інформаційно-розважальним екраном;
  • незначні зміни зовнішнього вигляду;
  • модельний ряд тепер складається з комплектацій Long Range і Plaid.

Кому варто купити? 

Незважаючи на величезну кількість фантастичних штучок, які ви знайдете під космічним кузовом кросовера Tesla Model X, це все ще дуже практичний сімейний електромобіль. 

Ви можете замовити свою Tesla Model X як п'ятимісну, шестимісну або семимісну. Але що б ви не вибрали, задні двері відкидаються вгору і роблять посадку пасажирів на задньому сидінні легкою. Вам сподобається Tesla Model X, якщо ви шукаєте футуристичний, екологічний і одночасно практичний сімейний автомобіль, на якому можна відправитися в довгу подорож. 

Нове або б/у авто? 

Tesla вносить постійні зміни в свої авто, незалежно від конкретного модельного року. З цієї причини модель X, яку ви придбаєте в січні, може сильно відрізнятися від моделі, яку ви можете придбати в липні. Це означає, що ви в змозі вибрати новий автомобіль, так і купити Тесла Модель Х на автобазарі. Все залежить від бюджету.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На даний момент представлена версія Long Range замість торішніх двох моделей Long Range і Long Range Plus. Невпинне прагнення Tesla до підвищення продуктивності та збільшення запасу ходу помітне й тут. Актуальна модель X Long Range тепер розганяється до 100 км на годину всього за 3,8 секунди і поєднує це з запасом ходу в 563 км. Як і раніше, технічні характеристики Tesla Model X залишаються неперевершеними. 

Tesla також внесла деякі зміни в дизайн Model X зовні. Усередині позашляховик отримав новий квадратний дизайн керма разом з новим інформаційно-розважальним дисплеєм.

Салон

У стандартній комплектації з багатомісним сидінням ззаду Model X вміщує п'ять чоловік. В якості альтернативи ви можете отримати Model X з двома рядами капітанських крісел позаду першого ряду. Це зручно для всіх пасажирів і забезпечує легкий доступ до третього ряду. Якщо ви хочете максимізувати можливість перевезення, диван можна повернути в другий ряд і організовувати місця для семи пасажирів. Водій має можливість регулювання сидіння в 12 напрямках, що дозволяє знайти зручне положення для водіння незалежно від зросту. Панорамне лобове скло також покращує оглядовість. 

З точки зору входу та виходу, задні двері дійсно ідеальні, поки є достатньо місця для їх повного відкривання.

Модель X доступна в трьох варіантах інтер'єру. У стандартній комплектації ви отримуєте All Black з оформленням Ebony Decor і чорної оббивкою зі шкірозамінника. Tesla недавно відмовилася від використання натуральної шкіри і стала веганською. Якщо чорний вам не подобається, ви можете вибрати Black and White, Walnut або Cream.

Так як у Model X немає двигуна, передня частина пропонує корисний багажник для зберігання. Цього місця достатньо для однієї валізи і, можливо, м'якої сумки. Вантажний простір буде варіюватися в залежності від того, чи вибрали ви 3 ряди сидінь. Якщо так, розраховуйте на 368 л в багажнику. В цілому у Model X є цілих 2575 л разом з усіми сховками в найпросторішій конфігурації.

У салоні Тесла Модель Х в центральних підлокітниках спереду є пара підсклянників, а в вузькі дверні кишені можна покласти гаманці і ключі. Головне, приберіть все з них, перш ніж відкривати двері Falcon Wing. Додаткова пара підсклянників передбачена для кожного з задніх рядів, а в передніх відсіках для зберігання достатньо місця для вашого телефону та інших предметів.

Нова Tesla Model X оснащена величезним 17-дюймовим сенсорним екраном, який керує інформаційно-розважальною системою і багатьма іншими функціями. В цьому році екран перемикається на новий ландшафтний стиль, замінюючи попередній вертикально встановлений екран. Система має навігацію Google Maps, порти Bluetooth і USB-C, а також забезпечує доступ до супутникового радіо SiriusXM. Багатьма меню можна керувати за допомогою голосової активації. Це досить зручно, враховуючи, що деякі значки та пункти меню можуть бути занадто маленькими, щоб їх точно натискати під час водіння і не відводити погляд від дороги. 

Численні бездротові оновлення згодом покращать систему мультимедіа цієї Тесла. Однак більшість людей хотіли б додати недоступні Android Auto і Apple CarPlay. 12,3-дюймовий цифровий дисплей водія і восьмидюймовий дисплей другого ряду також включені. Для геймерів є щедра обчислювальна потужність в 10 терафлопс. Акустична система отримала 22 динаміка і активне шумозаглушення.

Відео тест-драйв Tesla Model X 2021 року

Технічні характеристики 

Tesla Model X оснащена парою електродвигунів для досягнення максимальної продуктивності. Передня вісь приводиться в рух двигуном з постійними магнітами, а задня вісь оснащена власним двигуном. В сукупності вони розвивають 670 кінських сил. Потужність Tesla Model X достатня для будь-яких дорожніх ситуацій. Коробка передач - одношвидкісна автоматична, як і у всіх електромобілів, що означає плавне прискорення та відгук. Розгін Tesla Model X з місця до 100 км/год займає 3.8 секунд. Максимальна швидкість Тесла Модель Х в топовій комплектації Plaid становить 262 км/год.

Цю вражаючу цифру балансують відмінні гальма, які зручні у використанні в заторах, а також надійні в екстрених ситуаціях. При відриві від акселератора досить рекуперативного гальмування, тому ви можете їздити, не торкаючись педалі гальма. Надшвидке рульове управління робить X маневреним, а його низький центр тяжіння та адаптивна підвіска зводять до мінімуму нахил кузова. 

Також варто відзначити: адаптивна пневмопідвіска забезпечує до 22.6 см дорожнього просвіту, коли це потрібно.

Більшість людей купують електромобілі через їх неймовірну економію, і Tesla Model X - зразок в цьому класі. Середня витрата Моделі Х офіційно становить 22 кВтг або еквівалент 2.2 л/100 км палива. 

Tesla заявляє, що загальний запас ходу Model X становить 560 км. Оскільки виробник досить часто оновлює свій кросовер, важко встановити точну цифру. 

Кожен автомобіль поставляється з бортовим зарядним пристроєм на 11,5 кВт і стандартним набором зарядних шнурів. Зарядка Tesla Model X від побутової розетки займає 20-30 годин. 

Безпека

Перевірка безпеки авто Тесла Модель Х, проведена NHTSA, дала фантастичні результати. У кожній тестируемой категорії Model X отримала максимальний п'ятизірковий рейтинг безпеки. Фактично, це був перший позашляховик, який досяг таких результатів. 

Розміри і вага 

Довжина електричного позашляховика дорівнює 5 м, а ширина без урахування дзеркал - 1.99 м. Через акумуляторні батареї вага Тесла Модель Х Long Range в повному спорядженні становить 2352 кг.

Можливі комплектації 

Доступні два варіанти оформлення салону Тесла Модель Х, Long Range і Plaid (раніше Performance), і кожна версія X є повнопривідною. Примітно: Tesla має можливість оновлювати або додавати функції за допомогою бездротових оновлень, тому набір опцій може розширюватися протягом всього модельного року.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2021
Купити новий Ленд Ровер Рендж Ровер Евок 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Форд Експедишн 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Expedition 2021