Огляд тест-драйву: Ford Expedition 2021

28 вересня 2021

Ford Expedition - великий трирядний позашляховик в класичному розумінні цього слова. Він має міцну конструкцію "кузов на рамі", значний дорожній просвіт і систему повного приводу, щоб доставити вас туди, куди ви зібралися, навіть якщо на шляху зустрінуться перешкоди. 

Купити новий автомобіль Форд Експедишн 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Модель пропонує комфорт, практичність, міцний зовнішній вигляд і потужну трансмісію. 3,5-літровий двигун EcoBoost від Ford розвиває до 400 к.с. в топовый версії та працює в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Доступні трансмісії 4x2 і 4x4. 

Змагатися в сегменті повнорозмірних позашляховиків непросто, але Форд Експедішн 2021 вступає в бій, добре озброївшись.

Нове в 2021 році 

В 2021 році Ford представляє абсолютно нову дворядну базову комплектацію під назвою XL STX. Раніше Expedition був доступний тільки як трирядний позашляховик. 

Кому варто купити? 

Ford Expedition 2021 року має бути вгорі вашого списку машин на тест-драйв, якщо ви шукаєте повнорозмірний позашляховик. Він відповідає всім вимогам і програє тільки за двома параметрами: рульове управління не ідеальне, а моделі вищого рівня відносно дорогі. Проте тут є чим розважитися всій родині. Водієві сподобається потужний двигун V6 з подвійним турбонаддувом, а пасажирам - розкіш простору. Новий Форд Експедішн 2021 порадує ваш гаманець не частим відвідуванням АЗС. 

Ford зробив пакет Co-Pilot 360 доступним для всієї лінійки - безпека завжди повинна бути пріоритетом номер один в сімейних машинах, таких як Expedition. Так, автомобіль може бути дорожчий, ніж його основні конкуренти, але він пропонує більшу віддачу від ваших вкладень. Якщо не брати до уваги деяких сумнівних деталей інтер'єру, це відмінний позашляховик.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Автомобільні папараці вже помітили оновлену версію Експедішн 2022 року, а це означає, для актуальної моделі кількість змін обмежена. У 2021 році з'явиться абсолютно нова базова модель під назвою XL STX. Замість стандартної дворядної конфігурації вона має тільки два ряди. Інші доповнення включають Ford Co-Pilot 360 Assist, який тепер доступний в якості додаткової опції для комплектації XLT, і два нових кольори для екстер'єру: Antimatter Blue і Kodiak Brown.

Ви можете купити Ford Expedition минулих років випуску на автобазарі або вибрати модель цього року, якщо вас зацікавила п’ятимісна компоновка. 

Ford Expedition або Lincoln Navigator

Lincoln Navigator- преміальний великий позашляховик. Обидва автомобілі випускаються в стандартному і розширеному варіантах кузова та оснащені інтуїтивно зрозумілою інформаційно-розважальною системою SYNC 3. Lincoln не може зрівнятися з Ford в буксирувальній здатності або економній витраті палива, але у нього люксовіша кабіна, м'якша поїздка та потужніший двигун. Якщо ви готові витратити додаткові кілька десятків тисяч доларів на покупку Lincoln, це відмінний вибір. Але Expedition все одно залишається прекрасним позашляховиком.

Ford Expedition або Chevrolet Tahoe

Chevrolet Tahoe і Ford Expedition - постійні суперники на ринку. Chevy має чудовий прогнозований рейтинг надійності, а також більше вантажного простору, але у Ford більше місця для пасажирів в другому і третьому рядах. Expedition здатний буксирувати важчі вантажі та їхати плавніше. Вибір між цими двома автомобілями - справа уподобань.

Салон

У стандартній комплектації Expedition восьмимісний. Окремі капітанські крісла другого ряду можуть бути додані за доплату, що зменшує кількість сидячих місць до семи. Нова версія Експедішн 2021 року XL STX - п’ятимісна.  

Унікальна перевага Ford полягає в тому, що його третій ряд може вмістити людину в повний зріст. Всі пасажири отримують достатньо простору і комфортну висоту стелі. 

Дехто критикує Ford Expedition за те, що для салону використані дешеві матеріали. І це особливо виділяється на тлі преміальної вартості. Однак топові комплектації, такі як King Ranch, виглядають особливо розкішно, з якіснішими матеріалами, ніж в базових версіях, як і слід було очікувати.

Об'єм багажника Форд Експедішн 2021 залежить від типу кузова. У Expedition зі стандартною колісною базою за третім рядом є від 545 до 590 л простору, в залежності від розташування сидінь. Вантажний відсік розширюється до 1628-1800 л за другим рядом і до 2960 л за переднім рядом.

Форд Експедішн Макс 2021 року з збільшеною колісною базою ще просторіший. Хоча він і не найбільший в своєму класі, загальна вантажопідйомність в 3440 л вражає. Expedition Max має до 2254 л простору позаду другого ряду та максимум 1030 л позаду третього.

Всі комплектації позашляховика можуть похвалитися восьмидюймовою інформаційно-розважальною системою з операційною системою Ford Sync 3. Це не остання версія ПО, але цілком годиться. Мультимедіа поставляється з Apple CarPlay, Android Auto, розпізнаванням голосу та точкою доступу Wi-Fi. Звукова система з шістьма динаміками входить в стандартну комплектацію. Розважальна система для другого ряду доступна в якості опції.

Відео тест-драйв Ford Expedition 2021 року

Технічні характеристики 

Всі моделі в лінійці Ford Expedition використовують один і той же двигун V6 об'ємом 3,5 літра з подвійним турбонаддувом. Топова версія Platinum налаштована для забезпечення трохи більшої потужності - 400 "конячок". 

Два десятиліття тому такий маленький двигун був би смішним, але Ford забезпечує таку ж продуктивність, як і його суперники з атмосферним V8. Позашляховик може розігнатися до 100 км/год за 6.2 секунди. Середня витрата палива задньопривідного Ford Expedition - 12.4 л/100 км. 

Десятиступенева АКПП входить в стандартну комплектацію Форд Експедішн, як і задній привід. Всі модифікації можна замовити з повноцінною системою повного приводу. 

Це не звичайна електронна система повного приводу, яка просто включає передню або задню вісь при виявленні пробуксовки на провідних колесах. У Expedition є роздавальна коробка з 2H, 4A, 4H і 4WD low range. На відміну від більшості систем, Expedition 4WD отримав відкритий міжосьовий диференціал, що дозволяє вам їздити в складних умовах.

Expedition, звичайно, не Jeep, але може впоратися з пригодами. У нього 248 мм дорожнього просвіту, і є пакет FX4 Off-Road. Останній додає традиційне позашляхове обладнання: налаштовані для бездоріжжя амортизатори, диференціал підвищеного тертя і захисні пластини.

Керувати автомобілем в місті відносно легко, хоча потрібно враховувати розміри Форд Експедішн. Середнє паркувальне місце недостатньо велике для розміщення такої машини. На відкритій дорозі Expedition відчуває себе чудово. Мало що може його вибити з колії. Невеликі нерівності усуваються швидко і ефективно.

Безпека

Краш-тест Ford Expedition, проведений NHTSA, дав повний п'ятизірковий рейтинг безпеки.

Розміри і вага 

Розміри Форд Експедішн залежать від колісної бази. У стандартній версії позашляховик має довжину 5.33 м, а в Expedition Max - 5.71 м. Споряджена маса коливається від 2434 кг до 2628 кг. 

Можливі комплектації 

Ford Expedition 2021 року представлений в п'яти комплектаціях: XL, XLT, Limited, King Ranch і Platinum. Ford Expedition Max збільшеної довжини доступний на всіх, крім базової моделі XL. Всі Ford Expedition мають ідентичні технічні характеристики: 3,5-літровий двигун V6 з турбонаддувом і 9-швидкісна АКПП. У топової версії позашляховика силовий агрегат налаштований на більшу потужність.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Tesla Model X 2021
Купити новий автомобіль Тесла Модель Х 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Mercedes-Benz CLA 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLA-Class 2021