Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2019

23 липня 2019

Коли мова заходить за великі, просторі, сімейні седани, одним з перших на думку спадає Toyota Avalon 2019. Абсолютно новий цього року автомобіль пропонується з продуктивним V6 двигуном або економною гібридною установкою. Бонусом стане вражаючий перелік стандартного оснащення і неймовірно зручні задні сидіння. У порівнянні з моделлю минулого року стало кращим управління і шумоізоляція салона. Незважаючи на зникнення деяких суперників, Avalon все ще доводиться змагатися за увагу покупця з Kia Cadenza, Kia Stinger і Dodge Charger, останні два варіанти пропонують те, чого немає у творіння Toyota, а саме системи повного приводу. 

Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2019

Вам сподобається 

Якщо ви не цікавитеся позашляховиками або універсалами, але все одно потребуєте просторий салон, погляньте в сторону Toyota Avalon. Моделі вищого рівня вражають рівнем вишуканості і розкоші, а варіант Toyota Avalon Hybrid 2019 потішить економічністю. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

За кермом Avalon ви можете відчути якийсь спортивний драйв, але все ж подібного розгону або динаміки як у Kia Stinger або Dodge Charger ви не отримаєте. Система повного приводу не пропонується взагалі. А добре оснащені моделі обійдуться в копієчку. Наприклад, Lincoln MKZ Hybrid пропонує ідентичний рівень витрати палива і більший перелік оснащення при майже такій же стартовій ціні.

Нове у 2019 році 

Виразний Toyota Avalon це абсолютна новинка року. Дизайн став більш молодіжним, двигун більш потужним, а підвіска стала краще адаптуватися до умов їзди. Колісна база стала довшою, що позитивно відобразилося на внутрішньому просторі. У базу моделей входить більше оснащення, включно з Apple CarPlay.

Враження від їзди 

У 2019 році Avalon отримав ряд покращень, які роблять загальний водійський досвід більш позитивним. Приємно вражає віддача 3.5-літрового V6 двигуна на 305 кінських сил. Гібридні моделі нині гарантують 218 кінських сил. Пару V6 складає плавна восьмиступінчаста автоматична коробка передач,  в той час як гібридна силова установка компонується варіатором. Завдяки багатоважільній задній підвісці і більш жорстким її компонентам Avalon став спритнішим, особливо з урахуванням його розміру. Водії оцінять точне рульове управління і мінімальний крен корпусу у поворотах. Незважаючи на помітні зміни, покликані покращити динаміку, Avalon залишився вишуканим автомобілем з плавними рухами, вражаюче затишним салоном і неймовірною стабільністю. З-поміж чотирьох доступних моделей окремої згадки вартує Touring з її перемикачами на кермі, активним придушенням шуму і системою «Engine Sound Enhancement». Адаптивна система регулювання жорсткості підвіски постійно налаштовує амортизатори відповідно до дорожніх умов, приблизно 50 разів на секунду. Модель Touring також отримала режим «Sport +», який сприяє покращенню роботи двигуна і підвіски. Якщо порівнювати звичайні моделі з гібридними, то останні програють в плані швидкості і точності, крім того, у них немає моделі Touring. Але якщо зважати на гібридну натуру, то параметри їзди і управління більш ніж адекватні. Загалом, технічні характеристики нового Toyota Avalon приємно здивують багатьох водіїв. 

Найкращі характеристики 

Особлива увага Toyota приділяє безпеці. Для своїх творінь компанія розробила набір «Safety Sense Plus» з системами безпеки та допомоги водієві. У нього входять автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, адаптивний круїз-контроль, автоматичне дальнє світло, попередження про виїзд за межі смуги руху і система утримання бокової смуги. 

Попаданням в десятку по всім аспектам вважається модель Touring. Ви отримуєте комфортну їзду і хороший перелік стандартного оснащення, але з приємним бонусом у вигляді підвищення рівня продуктивності і динамічності ходу. Якщо шкіряні сидіння моделі Limited для вас не пріоритет, Touring відмінний варіант.

Детально про автомобіль Toyota Avalon

Інтер’єр 

Салон Toyota Avalon 2019 пропонує більш ніж достатньо простору п'яти дорослим пасажирам. Інтер'єр відображає новий посил в дизайні, посилений м'якими матеріалами, шкірою або «SofTex» і великим переліком стандартного оснащення. Приємне враження справляє злегка піднесена передня панель управління з 9.0-дюймовий сенсорним дисплеєм, що нагадує злітну смугу, яка злегка перегукується з елементами дизайну Toyota з 80-х і 90-х. Під дисплеєм розмістилися два воздуховода, індикатори пасажирської безпеки і кнопки аварійної стоянки. Кнопки рульового колеса і приладової панелі підсвічуються блакитним кольором, так само як прилади і підсвічування педалей. Приємною новиною стане поява Apple CarPlay, правда, Android Auto доведеться ще почекати.

Відео тест-драйв Toyota Avalon 2019 року

Екстер’єр 

Після останнього перегляду Toyota став набагато привабливішим. Нинішній Avalon оновлено від даху до вихлопних патрубків. Нова, агресивна стилізація це спосіб привернути увагу молодих покупців, які не цікавляться позашляховиками чи універсалами. Седан покликаний вражати, допомагають йому у цьому широчезна решітка радіатора і виразні лінії. Чимала площа лобового скла гарантує відмінний огляд на  360о

Базова комплектація 

Базовою комплектацією стала XLE, але її перелік оснащення далекий від первісного: вона постачається з 17-дюймовими колесами з легкого сплаву, світлодіодними передніми і задніми фарами, функцією доступу «Smart Key», кнопковим запалюванням, 8 активними режимами налаштування передніх сидінь, обшивкою сидінь « SofTex », підігрівом передніх сидінь, автоматичним двозонним клімат-контролем і трьома режимами управління (Eco, Normal, Sport). У базу також входять аудіосистема Entune з 8 динаміками, Apple CarPlay, 9.0-дюймовий сенсорний екран, п’ять USB портів, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, 10 подушок безпеки і набір «Safety Sense Plus».

Опційне обладнання 

Кількість бажаних елементів зростає при переході до моделей вищого рівня. З моделлю XSE ви отримуєте 19-дюймові колеса, бездротову зарядку Qi і електропривод люку даху. Модель Limited оснащена шкіряними сидіннями, вентиляцією передніх сидінь, підігрівом задніх сидінь і керма, 10.0-дюймовою кольоровою проекційною приладовою панеллю вітрового скла, аудіосистемою «JBL» на 14 динаміків і навігацією. Перелік оснащення моделі Touring майже ідентичний Limited, але без шкіряної обшивки сидінь і з покращеною системою режимів управління, активним продавленням шуму і адаптивною підвіскою. Серед розподілених по пакетам опцій зустрічаються аудіосистема «JBL», бездротова зарядка Qi, камера виду згори і розумний парктронік. Гібридний варіант доступний у XLE, XSE і Limited варіантах . 

Під капотом 

За потужність стандартних моделей відповідає 3.5-літровий V6 двигун на 305 кінських сил і 362 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід тільки на передні колеса. Витрачає двигун Toyota Avalon 10.9 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському і 9.0 л/100км у змішаному циклах. Гібрид використовує 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 218 кінських сил і електричний мотор. Пару їм складає варіатор. Витрата пального становить 5.4 л/100км у місті, 5.4 л/100км за його межами і 5.4 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLA-Class 2019
Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2019