Огляд Toyota Camry 2023: легендарний седан

16 грудня 2022

Toyota Camry - король седанів середнього розміру. Автомобіль змінив уже вісім поколінь і впевнено лідирував за кількістю продажів у сегменті протягом останніх кількох десятиліть. Варто визнати, що зберігати популярність у світі кросоверів та позашляховиків – складне завдання. Чи зуміє нова Toyota Camry 2023 продовжити традицію та залишитися найкращою з найкращих у класі? З огляду Тойота Камрі ви дізнаєтесь про переваги і недоліки моделі.

Вибрати нову Тойота Камрі 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

  • Стандартні автоматичні фари дальнього світла та розпізнавання дорожніх знаків.
  • Оновлені елементи зовнішнього стилю для SE Nightshade.
  • Додано новий колір кузова Reservoir Blue.

Кому варто купити?

Вам потрібен економний, просторий, зручний седан із щедрим набором технологій та асистентів водія? Та ще й із впізнаваним значком на капоті та перевіреною роками і власниками репутацією? Тоді варто купити Тойота Камрі. Авто відмінно підходить для щоденних поїздок на роботу та рутини ділових людей.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Toyota додає автоматичне дальнє світло фар та розпізнавання дорожніх знаків до списку стандартних функцій Camry. Крім того, пакет Nightshade для комплектації SE пропонує оновлений зовнішній вигляд - чорну обробку фар і задніх ліхтарів, щоб відповідати чорним переднім ґратам, задньому спойлеру, кришкам дзеркал і значкам. Nightshade також отримує матові бронзові 19-дюймові колеса. Палітру кольорів кузова Toyota Camry поповнює Reservoir Blue.

Ціна нової Toyota Camry починається з 25 945$. Седан представляє восьме покоління Camry, котре існує з 2018 року. Якщо ви вирішите розглянути торішні варіанти, які досі актуальні, почитайте відгуки про Тойота Камрі.

Toyota Camry або Honda Accord

Honda Accord – один із найсильніших конкурентів Camry. Обидва седана пропонують довгий список стандартних функцій безпеки, але Accord виходить вперед завдяки гострому рульовому управлінню, спортивним здібностям до проходження поворотів, більшому багажнику та висококласнішому салону. Camry, з іншого боку, має опціональний двигун V6 та повний привід, чого немає у Honda. Хоча Accord може запропонувати більше, він також коштує дорожче. Обидва седани є відмінним вибором.

Toyota Camry або Nissan

Altima — хороший автомобіль, але він не зовсім відповідає тому, що пропонує Camry. Altima забезпечує комфортну поїздку, м'які сидіння, інтуїтивно зрозумілі інформаційно-розважальні функції та два гідні варіанти двигуна. Водночас, у Camry більш спортивна керованість, приємніший салон і опціональний двигун V6, який потужніший, ніж усі пропозиції Nissan. Хоча обидві машини мають однакові стартові ціни, Camry здається більш універсальним варіантом.

Салон

В якості інтер'єру Toyota Camry 2023 існує серйозний розрив між моделями початкового рівня і топовими версіями. Загалом салон виглядає приємно, але він нічим не вразить вас. 

Найголовніший недолік салону Camry: він пропускає дуже багато зовнішнього шуму. Ви почуєте помітний гул двигуна під час прискорення, а також звуки вітру і дороги на швидкостях автомагістралі. 

Перейдемо до позитивного. Простору для п'яти осіб у Камрі дійсно достатньо. І на передньому, і на задньому ряду дорослі будуть почуватися комфортно. Сидіння мають гарну амортизацію та відмінно підходять для тривалих поїздок.

 

У цієї Toyota невеликий багажник в порівнянні з іншими автомобілями середнього розміру. Camry пропонує 427 л вантажного простору, чого достатньо для сумок із покупками чи багажу вихідного дня. 

Фірмова інформаційно-розважальна система Entune 3.0 із сенсорним екраном є стандартною для всієї лінійки Camry. Як опція доступна розширена версія. Entune має безліч функцій і досить добре реагує на дії користувача, сумісність із Apple CarPlay та Android Auto – стандартні. 

Відео тест-драйв Toyota Camry 2023 року

Технічні характеристики

Нова модель Тойота Камрі 2023 доступна з трьома силовими агрегатами. Версії LE, SE та XLE оснащені 2,5-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном, хоча показники потужності дещо відрізняються залежно від вибору трансмісії. LE і SE видають 203 к.с. з переднім приводом та 202 к.с. із повним приводом. Така сама концепція застосовна і до XSE. У передньопривідному виконанні XSE видає 206 л.с., у повнопривідному виконанні - 205 л.с. 

Більший 3,5-літровий V6 забезпечує Camry значно більшу потужність - 301 "конячку". І базовий бензиновий двигун, і V6 поєднуються з восьмиступінчастою АКПП.

Гібридні моделі оснащені 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном та електромотором сумарною потужністю 208 к.с., безступінчастою трансмісією з електронним керуванням та переднім приводом.
 

 Характеристики Toyota Camry 
 Потужність   202 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,2 с 
 Максимальна швидкість   187 км/год 
 Середня витрата палива   7,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

Кожна Camry оснащена десятьма подушками безпеки, у тому числі колінними, бічними та задніми аербегами. Список стандартного обладнання складається з камери заднього виду, системи допомоги під час гальмування та функції інтелектуальної зупинки, а також монітору тиску у шинах. Асистенти включають систему попереднього зіткнення з виявленням пішоходів, попередження про вихід зі смуги руху та допомогу в рульовому управлінні, допомогу у відстеженні смуги руху, допомогу у виявленні дорожніх знаків, динамічний радарний круїз-контроль і автоматичне дальнє світло. Моделі XSE та XLE оснащені системою контролю сліпих зон та попередженням про перехресний рух ззаду. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 282 см,
  • Довжина – 488 см,
  • Ширина – 184 см,
  • Висота – 144 см.

У спорядженому стані седан важить 1501 до 1630 кг.

Можливі комплектації 

Toyota Camry 2023 випускається в п'яти комплектаціях: LE, SE, XLE, XSE і TRD. Якщо ви хочете більшої маневреності, зверніть увагу на версію TRD з унікальною підвіскою та спортивним стилем. Врахуйте, що комплектації Toyota Camry 2023 з двигуном V6 мають тільки передній привід.

 

Попередній огляд Огляд Audi Q3 2023: компактний та комфортний
Вибрати новий кросовер Ауді Ку3 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Хюндай Елантра 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Hyundai Elantra 2023: раціональний вибір