Огляд Hyundai Elantra 2023: раціональний вибір

19 грудня 2022

Hyundai Elantra 2023 - відмінний представник класу компактних автомобілів. Цей корейський седан радує зручною поїздкою будь-яким асфальтом і поводиться напрочуд маневрено в поворотах, особливо в конфігураціях N і N Line. Доступні три варіанти двигуна, і кожен із них дозволяє Elantra впевнено триматися на трасі. Всередині автомобіль може похвалитися стильним салоном з простим у використанні сенсорним екраном, безліччю стандартних технологій безпеки, зручними передніми сидіннями та пристойним простором ззаду. Однак головною привабливою особливістю Hyundai Elantra є ціна - від 20 500$.

Вибрати новий Хюндай Елантра 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Механічна коробка передач недоступна для версії N Line.

Кому варто купити?

Поєднання вартості та витонченості Elantra повинні привернути вашу увагу, якщо ви вибираєте новий компактний автомобіль. Елантра є практичним варіантом завдяки конкурентоспроможній економії палива, різноманітності стандартних технологій безпеки та впізнаваному стилю.

Нове чи вживане авто?

У 2023 році комплектація Elantra N Line більше не буде доступна з механічною коробкою передач. В іншому серйозних відмінностей між моделями 2022 та 2023 років немає. Модель дебютувала у 2021 році (сьома генерація), тому торішні пропозиції авторинку дуже актуальні. Якщо вибираєте седан з пробігом, перегляньте відгуки про Хендай Елантра.

Дивіться також каталоги:

Hyundai Elantra або Honda Civic

Civic – багаторічний лідер у своєму класі. Як і Hyundai Elantra, Honda Civic пропонує економну витрату палива, комфортну поїздку, впевнене управління, безліч стандартних функцій безпеки та просту у використанні інформаційно-розважальну систему. Однак є деякі важливі відмінності. Civic може похвалитися дорожчим інтер'єром і доступний як у кузові седан, так і в кузові хетчбек. Hyundai випускає Elantra випускається лише у версії седан. Зверніть увагу, що рекомендована виробником ціна Хендай Елантра приблизно на 2 000$ нижча, ніж у Хонда Цівік. Загалом обидва автомобілі - гідні варіанти.

Hyundai Elantra або Kia Forte

Forte у багатьох параметрах схожий на Elantra. Він висококласний, приємний в управлінні, економний на заправці. Forte навіть пропонує два такі ж двигуни, як Елантра. Зрештою, ці седани є корпоративними “родичами”. Однак Kia коштує приблизно на 1 400$ менше, ніж Hyundai, але він також щедро оснащений.

Салон

Хендай Елантра 2023 – чотиридверний седан з п'ятьма посадковими місцями.

Хоча Elantra виглядає як спортивний автомобіль, інтер'єр отримав спокійний стиль. У матеріалах салону немає нічого особливого, але вони зовсім не здаються дешевими, а якість збірки відмінна. Тканинне оздоблення є стандартним для базових моделей. Шкіряні сидіння з'являються у версії Limited, а комбіновані спортивні сидіння зі шкіри та тканини – у N Line.

Об'єм багажника Elantra складає 402 л, що відповідає параметру інших компактних автомобілів. Задні сидіння можуть складатися для перевезення довгих вантажів.

Хюндай пропонує новий Елантра 2023 з двома інформаційно-розважальними установками. Більшість комплектацій оснащені 8-дюймовим сенсорним екраном та аналоговою панеллю приладів. Сенсорний екран може похвалитися простим меню та швидкою реакцією, а також може підключатися бездротовою мережею до вашого смартфону для запуску Apple CarPlay або Android Auto. Дисплей доповнюють зручні у використанні фізичні елементи керування для налаштування звуку та клімату.

Комплектації Elantra N та Limited отримують покращену систему з 10,2-дюймовим сенсорним екраном та відповідним кластером цифрових датчиків. Цей варіант мультимедіа також зручний для користувача і супроводжується кнопками на панелі приладів, але для доступу до Android Auto або Apple CarPlay потрібне дротове з'єднання.

Відео тест-драйв Hyundai Elantra 2023 року

Технічні характеристики

Hyundai Elantra 2023 пропонується з трьома варіантами двигунів:

  • 147-сильний 2,0-літровий чотирициліндровий (SE, SEL та Limited),
  • 201-сильний турбований 1,6-літровий чотирициліндровий (N Line),
  • 276-сильний турбований. 2,0-літровий чотирициліндровий (Elantra N).

Існує також гібридна версія Хюндай Елантра, якій присвячено окремий огляд.

Базового двигуна є достатньо для пересування Elantra містом. Він поєднується з безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT) з плавним перемиканням передач. Реакція дросельної заслінки миттєва, а потужності достатньо, щоб обігнати інші транспортні засоби та розігнатися до шосейних швидкостей.
Двигун N Line з турбонаддувом додає у поїздку трохи драйву. Він "тягне" сильніше, особливо вищих оборотах, і може розігнати Elantra зі 100 км/год на годину за 7,1 секунд. Цей мотор працює в парі з семиступінчастою АКПП з подвійним зчепленням, яка забезпечує швидкі та плавні перемикання.

Однак, якщо ваш гаманець дозволяє, варто купити новий Хюндай Елантра N - версію з топовими характеристиками. Його чотирициліндровий двигун розганяє седан до першої сотні лише за п'ять секунд. Гарчання вихлопу теж звучить чудово. Elantra N пропонується з механікою-шестиступкою або восьмиступінчастою АКПП з подвійним зчепленням.

Середня витрата Hyundai Elantra:

  • SE - 6,2 л/100 км,
  • SEL і Limited - 6,7 л/100 км,
  • Elantra N Line - 7,3 л/100 км,
  • Elantra N - 9,0 л/100 км з механікою та 9,4 л/100 км з автоматом.
     
 Характеристики Hyundai Elantra 
 Потужність   147 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,1 с 
 Максимальна швидкість   199 км/год 
 Середня витрата палива   6,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   53 л 

 

Безпека

Базовий пакет безпеки в новому Хюндай Елантра 2023 насправді кращий, ніж у деяких автомобілях преміум-класу, котрі коштують вдвічі чи втричі дорожче. Навіть у специфікації SE ви отримуєте моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух ззаду, запобігання лобовому зіткненню з виявленням пішоходів, допомогу в утриманні смуги руху та допомогу у слідуванні смугою руху, камеру заднього виду, а також попередження про безпечний вихід та водія.

Кожна модель оснащена шістьма подушками безпеки: подвійними передніми, подвійними передніми бічними аербегами та бічними повітряними шторками для обох рядів.

Розміри та вага

  • Колісна база – 272 см,
  • Довжина – 467 см,
  • Ширина - 183 см,
  • Висота – 141 см.

Споряджена маса Елантра коливається від 1236 до 1495 кг.

Можливі комплектації

Hyundai Elantra 2023 випускається в п'яти комплектаціях: SE, SEL, Limited, N Line і N.

 

Попередній огляд Огляд Toyota Camry 2023: легендарний седан
Вибрати нову Тойота Камрі 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Джип Гранд Черокі 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Jeep Grand Cherokee 2023: на межі брутальності та елегантності