Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2021

19 липня 2021

Toyota Highlander 2021 - середньорозмірний позашляховик з відмінними параметрами. Це сучасний еквівалент сімейного універсала старого гарту. 

Купити новий автомобіль Тойота Хайлендер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Усередині авто три ряди сидінь, хоча задні крісла розраховані на дітей. Красиво обладнаний салон наповнений інформаційно-розважальними функціями та продуманими місцями для зберігання речей. Toyota оснащує кожен Highlander великим набором стандартних функцій допомоги водієві, щоб забезпечити додатковий рівень безпеки. Поїздка Highlander спокійна, а його розгінні характеристики задовільні. На жаль, апатична поведінка рульового управління заважає Хайлендер конкурувати з кращими суперниками класу: Kia Telluride і Hyundai Palisade.

Покупці можуть вибрати стандартний двигун V-6 або Toyota Highlander гібрид з низькою витратою палива. Обидві трансмісії доступні з повним приводом. 

Highlander Hybrid вимагає окремого огляду. 

Нове в 2021 році 

Toyota Highlander 2021 отримала єдине оновлення моделі у вигляді комплектації XSE.

Кому варто купити?

У новій Toyota Highlander 2021 багато позитивних якостей: відмінні показники безпеки, легкість в управлінні, зручний салон і величезний список функцій. Протестуйте автомобіль в найближчому автосалоні дилера Тойота, щоб не шкодувати потім. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Після повного редизайну в минулому році авто Toyota Highlander 2021 року одержав оновлення у вигляді версії XSE зі спортивно налаштованою підвіскою. В іншому цей трирядний позашляховик середнього розміру повертається без змін, з тими ж перевагами та недоліками, що і в минулому році. Якщо вас не приваблює нова спортивна версія, подивіться Тойота Хайлендер б/у.

Toyota Highlander або Telluride Kia

Kia Телур дебютував як абсолютно новий транспортний засіб в 2020 році та відразу перевернув уявлення про клас SUV. Telluride виглядає вишуканіше всередині, ніж Highlander, та пропонує просторіший третій ряд. Вам сподобається продуктивність Kia більше, ніж Toyota, завдяки швидкому прискоренню, легкій маневреності та хорошому зворотному зв'язку керма. Telluride коштує на кілька тисяч доларів дешевше Highlander як в базовій моделі, так і в топовій комплектації. З аналогічним списком стандартних функцій Kia - краще співвідношення ціни/якості та  вигідніша покупка.

Toyota Highlander або Toyota Highlander Hybrid

Гібрид Toyota Highlander займає одну з лідируючих позицій в рейтингу гібридних SUV. Модель набагато привабливіша, ніж її бензиновий аналог. Електромотори відразу ж дають додатковий імпульс прискоренню та працюють в парі з чотирициліндровим двигуном, на відміну від негібридного V6. Вибір між цими двома Toyota, ймовірно, буде залежати від того, як ви оцінюєте потенційну економію на паливі в порівнянні з різницею в рекомендованій виробником ціні.

Водіння гібрида заощадить вам близько $ 450 на бензині в рік, хоча базова модель обійдеться приблизно на $ 3600 дорожче, ніж базова традиційна. Доведеться володіти гібридом близько восьми років, щоб покрити різницю в закупівельній ціні.

Салон

Toyota Highlander 2021 року - це трирядний позашляховик середнього розміру, розрахований на вісім пасажирів. Комплектація середнього класу і вище замінює диван другого ряду капітанськими кріслами, зменшуючи місткість до семи людей. 

Передні сидіння залишаються зручними для тривалих поїздок, а в другому ряду достатньо місця для більшості пасажирів. Однак опціональний панорамний дах зменшує простір над головою. Третій ряд менший, ніж у багатьох конкурентів по класу, тому його краще залишити дітям та дуже мініатюрним людям.

Інтер'єр Toyota Highlander 2021 варіюється в залежності від рівня комплектації салону, але залишається якісним у всіх версіях. У базових моделях присутня помітна кількість пластику, а дизайн трохи сумний. Проте репутація Toyota в відмінній якості збірки залишається незмінною. Топові комплектації отримали інтер'єр з м'якими на дотик поверхнями та люксові акценти, такі як імітація дерева.

Toyota Highlander зарекомендував себе як володар великого багажника. За третім рядом ви отримуєте 450 л простору. Об’єм можна порівняти з розміром багажника деяких середніх і великих седанів. Складання третього ряду відкриває 1370 л простору. Максимальний вантажний об’єм Highlander за сидіннями першого ряду становить 2387 л.

Інформаційно-розважальна система з 8-дюймовим сенсорним екраном входить в стандартну версію Highlander. Легко вивчити всі тонкощі інтерфейсу, для зручності є безліч чітко визначених фізичних елементів управління. І все ж, ви можете справедливо назвати графіку занадто простою та поскаржитися на збої в роботі системи. Рятує ситуацію приголомшливий 12,3-дюймовий сенсорний екран. Він опціональний і в рази технологічніший.

Відео тест-драйв Toyota Highlander 2021 року

Технічні характеристики

Хайлендер 2021 року одержав єдиний 295-сильний двигун V6. У парі з ним працює 8-ступінчаста АКПП, яка плавно переводить Toyota Highlander на все більшу й більшу швидкість. Хоча це не наймязистіший позашляховик в класі, він забезпечує різке прискорення після зупинки. Toyota Highlander набирає розгін до перших 100 км/год за 7.3 секунди. 

Передньопривідний позашляховик року витрачає 9.4 л/100 км. Toyota Highlander, у якого доданий повний привід, витрачає близько 10.2 л/100 км. 

Highlander забезпечує збалансовану та комфортну поїздку. Керованість не надто маневрена, але позашляховик впевнено проходить повороти. Зворотній зв'язок керма ледь відчутний, зазвичай створюється враження, що ви керуєте великим автомобілем. Хоча, це так і є.

Безпека

NHTSA присвоїла Highlander п'ятизіркову оцінку безпеки.

Розміри і вага 

Кузов Toyota Highlander має стандартну для трирядного позашляховика довжину 4.96 м. Маса авто становить 1880-2018 кг.

Можливі комплектації 

У 2021 року можна купити новий Toyota Highlander в одній з шести комплектацій: L, LE, XLE, XSE, Limited і Platinum. Версії від XLE і вище оснащені капітанськими кріслами другого ряду, тому семимісні. 

Toyota Highlander 2021 має однакові технічні характеристики у всіх комплектаціях.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2021
Купити новий автомобіль Форд ЕкоСпорт 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда Паспорт 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Passport 2021