Огляд тест-драйву: Honda Passport 2021

20 липня 2021

Нова Honda Passport 2021 - один з найуніверсальніших позашляховиків на ринку. Він володіє спортивним характером як з точки зору дизайну, так і з точки зору продуктивності, але також забезпечує комфортну поїздку, багато вантажного простору та економію палива. Авто поставляється з великою кількістю стандартних функцій, зручною інтеграцією зі смартфоном та величезним внутрішнім сховищем.

Купити новий автомобіль Хонда Паспорт 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Honda Passport отримала єдине оновлення в 2021 році і воно торкнулося системи мультимедіа. Всі моделі тепер оснащені 8-дюймовим сенсорним екраном, а також Apple CarPlay і Android Auto в якості стандартного обладнання.

Кому варто купити? 

Стриманий стиль Passport сподобається серйозним та раціональним автомобілістам. Під капотом Хонда Паспорт знаходиться перевірений двигун V6. В дорозі авто веде себе стабільно та більш ніж здатне впоратися з далекими поїздками, але не менш гармонійне в міському потоці. В інтер'єрі відчувається якість, типова для автомобілів Honda. Додайте до цього масу внутрішнього простору і, що дуже важливо, кращий в своєму класі вантажний об’єм. IIHS та NHTSA оцінюють цю модель як виключно безпечний автомобіль, адже Honda включає довгий список стандартних технологій допомоги водієві в усі рівні комплектацій. Це серйозні аргументи, щоб придивитися до Хонда Паспорт 2021, протестувати і навіть купити. 

Нове або б/у авто? 

Позашляховик Passport настільки хороший, що Honda вирішила залишити його без серйозних змін на 2021 рік. Ви отримуєте ті ж параметри двигуна, пасажиромісткості та внутрішнього простору, як і раніше. Японський виробник додав нові стандартні функції: восьмидюймовий інформаційно-розважальний дисплей, який замінює старий п'ятидюймовий, а також Apple CarPlay і Android Auto, які раніше були опційні. В іншому модель мало змінилася з 2019 року, коли Honda повернула Passport в свій модельний ряд. Рекомендуємо подивитися б/у Хонда Паспорт

Honda Passport або Honda Pilot

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вибір між Honda Pilot і Passport зводиться до єдиного питання: ви віддаєте перевагу позашляховику середнього розміру з двома або трьома рядами? Обидва автомобілі мають однаковий двигун V6 та аналогічну вартість. В Passport більше стандартних функцій, але всі вони доступні в Pilot. Pilot також має вісім сидячих місць і велику вантажну площу, але він не такий ефективний за межами асфальтованих доріг, як Passport.

Honda Passport або Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe - відмінний SUV з інтер'єром високої якості, м'якою поїздкою, а також більш інтуїтивно зрозумілою інформаційно-розважальною системою. Hyundai витрачає менше палива, ніж Honda, хоча він пропонує вибір з двох чотирициліндрових двигунів на відміну від єдиного V6 Passport. Зате у Honda 2021 років є більше вантажного простору і чітка керованість. В цілому, обидва автомобілі - хороший вибір.

Салон

Passport - дворядний позашляховик на п'ять місць. Просторий салон добре поєднується з чистим дизайном приладової панелі та в цілому створює відчуття легкості і якості. Той факт, що автомобіль побудований на трирядній моделі, стає абсолютно очевидним, коли ви заходите всередину: тут так багато місця! Претензій до простору не буде ні у водія, ні у переднього і задніх пасажирів, незалежно від зросту та ваги. 

Honda не пішла на поступки в якості матеріалів салону Хонда Паспорт. Салон Passport обшитий м'яким пластиком, сидіння базової версії оформлені міцною м'якою тканиною. Така обшивка витримає сотні пригод в сімейних подорожах! Наступна версія оновлюється до шкіряної оббивки та розширює палітру кольорів за рахунок додавання сірого.

Вантажний простір є одним з найважливіших елементів, на які покупці звертають увагу при виборі позашляховиків цього класу. Відкрийте задні двері Хонда Паспорт, і вас зустрінуть величезні 1166 л багажника - більш ніж достатньо, щоб вмістити все, що водію Passport заманеться везти з собою. Якщо потрібно більше місця, функціональна спинка заднього сидіння One-Touch Fold-Down 60/40 з розкладанням в один дотик відкриває цілих 2205 л. Кріпильні анкери запобігають розбиванню дрібних предметів. Також вражає організація зберігання різних потрібних речей в салоні: ви отримуєте “бардачок”, більше десяти підсклянників, великий ящик на центральній консолі між передніми сидіннями.

Елементи управління в Хонда Паспорт 2021 отримують неоднозначні характеристики від експертів і водіїв. Є фізичні кнопки для деяких функцій клімату та сенсорний екран для інформаційно-розважальної системи. Дисплей повернуто до стелі, а деякі кнопки занадто чутливі. Також передбачено кілька фізичних елементів управління інформаційно-розважальною системою, які спрощують процеси налаштування. Інтеграція смартфонів Apple CarPlay/Android Auto входить в стандартну комплектацію кожного Passport.

Технічні характеристики 

Під капотом 2021 року Honda Passport ховається перевірений 3,5-літровий атмосферний двигун V6 з відомою системою зміни фаз газорозподілу i-VTEC. Цей силовий агрегат розвиває непогані 280 к.с. і 355 Н/м крутного моменту, які він передає або на передні, або на всі чотири колеса через дев'ятиступеневу автоматичну коробку передач. Та ж сама трансмісія використовується в Pilot. Але завдяки меншому розміру, Passport, природно, працює краще і почуває себе круто в місті. На трасі авто з легкістю обжене тихохідні машини та без проблем набере першу сотню на спідометрі всього лише за 5.8 с. 

Позашляховик з потужним атмосферним двигуном V6 - не найкращий рецепт, щоб заощадити на паливі. Але Хонда Паспорт приємно дивує характеристиками: передньопривідна версія витрачає 10.7 л/100 км в місті, повнопривідна - 11.2 л / 100 км.

Passport дає відмінні враження від водіння. Круїз по відкритій дорозі - сильна сторона цього автомобіля: він тихий, комфортний і пропонує приємне відчуття рульового управління. На низьких швидкостях Passport часом здається жорстким, але всьому виною масивні 20-дюймові колеса. Повнопривідні версії Хонда 2021 мають кілька просунутих режимів водіння для різних покриттів та 205 мм дорожнього просвіту. Але це не причина слідувати за своїм приятелем на Jeep Grand Cherokee по бездоріжжю. 

Безпека

Honda Passport - один з кращих варіантів в своєму класі, коли мова йде про безпеку вашої родини під час аварії. Згідно з тестами NHTSA, Passport має рейтинг 5 з 5 зірок.

Розміри і вага 

Паспорт має довжину 1.8 м. Його споряджена маса коливається від 1795 до 1922 кг.

Можливі комплектації 

Хонда Паспорт 2021 представлена в чотирьох комплектаціях: Sport, EX-L, Touring і Elite, причому всі отримали однакові технічні характеристики.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2021
Купити новий автомобіль Тойота Хайлендер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Кіа Спортейдж 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2021