Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2021

18 березня 2021

Toyota Prius 2021 - гібридний хетчбек. Ця найпопулярніша модель серед екологічних автомобілів. З роками Prius еволюціонував і неухильно підвищував паливну економічність і можливості. Нова Тойота Пріус 2 021 є одним з найефективніших гібридів на ринку. Хетчбек пропонує зручні сидіння і більше вантажного простору, ніж його конкуренти. Він також стандартно поставляється з безліччю інформаційно-розважальних технологій і функцій активної безпеки. 

Новая Тойота Пріус 2021 року в Україні на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Toyota святкує 20-річчя продажів Prius і пропонує лімітовану версію з унікальним зовнішнім оздобленням. Незважаючи на те, що це модель 2021 року, спеціальна серія носить значок Prius 2020 Edition. Автомобіль отримує затемнені 17-дюймові колеса, фари, середні стійки, ковпаки дзеркал, задній спойлер з кольоровим маркуванням. Кузов доступний в двох кольорах: Supersonic Red або Wind Chill Pearl. Буде випущено всього 2020 таких екземплярів.

Решта змін Тойота Пріус 2021 року:

  • більш просунута Toyota Safety Sense 2.0 замінює Toyota Safety Sense;
  • Android Auto входить в стандартну комплектацію всіх моделей, крім Limited.

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте економічний автомобіль, Prius виправдає ваші очікування. Додайте до вигідної витрати палива просторий салон, надійну репутацію Toyota і Пріус виявиться дуже розумною покупкою. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У 2021 році Toyota представляє обмежену серію 2020 Edition, щоб відсвяткувати 20-річчя Prius. Для інших комплектацій Пріус 2021 виробник додає стандартне виявлення велосипедистів, розпізнавання дорожніх знаків і функцію Android Auto. В іншому моделі 2020 і 2021 практично ідентичні. Якщо оновлення важливі для вас, купуйте нову Тойота Пріус. 

Toyota Prius або Toyota Camry Hybrid

Гібриди Toyota Camry і Toyota Prius мають серйозні показники економії палива, і кожен поставляється з багатством стандартної безпеки та інформаційно-розважальних технологій. Однак дизайн хетчбека Prius дає йому більше пасажирського і вантажного простору, ніж побратиму. Крім того, Prius доступний з повним приводом, а Camry Hybrid - ні. Проте Камрі виходить вперед завдяки своїй додаткової потужності, красивішій кабіні і вищому прогнозованого рейтингу надійності.

Toyota Prius або Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq доступний як гібрид, плагін- гібрид, і електрична модель, і кожна з цих конфігурацій з більшою паливною ефективністю, ніж гібридні автомобілі Toyota Prius. Проте Пріус пропонує зручніші сидіння в обох рядах, довший список стандартних функцій активної безпеки і доступний повний привід (недоступний в Ioniq). Для більшої ефективності виберіть Ioniq. Тим, хто потребує додаткового пасажирського простору, варто зупинитися на Prius.

Салон

Хетчбек Prius вміщує до п'яти чоловік. Сидіння зручні. У салоні достатньо місця навіть для високих людей. Ця Toyota також пропонує водієві відмінну оглядовість з усіх боків.

Салон Prius відрізняється привабливим дизайном і в основному виконаний з якісних матеріалів. Однак деякі пластикові поверхні не дозволяють гібридному хетчбеку конкурувати з іншими авто Toyota.

Важіль перемикання передач Пріус 2021, встановлений на приладовій панелі, звільняє місце для ящиків для зберігання дрібниць між передніми сидіннями. Місце для речей в задній частині салону обмежена двома незвично маленькими дверними кишенями і невеликими підстаканниками в висувному центральному підлокітнику задніх крісел.

Хетчбек Prius має одну з найбільших вантажних площ в класі гібридів і електромобілів. За задніми сидіннями є 775 літрів вантажного простору (695 літрів в комплектаціях LE і моделях з повним приводом) та 1435 літрів зі складеними задніми сидіннями.

Стандартна інформаційно-розважальна система Toyota Prius оснащена сенсорним екраном великого розміру і стандартною технологією інтеграції смартфона, в яку тепер входить Android Auto. З іншого боку, критики відзначають як недолік відсутність фізичних кнопок на панелі управління. Сонячне світло може створювати відблиски на великому сенсорному екрані.

Відео тест-драйв Toyota Prius 2021 року 

Технічні характеристики 

Трансмісія Toyota Prius складається з 1,8-літрового чотирициліндрового двигуна і електродвигуна, які в сукупності видають 121 л.с. Авто має достатню потужність для більшості ситуацій водіння, а перехід з електроенергії на бензин відбувається плавно. Двигун розганяє Toyota Prius до 100 км/год цілі 9.8 секунд. Плавна автоматична коробка передач (CVT) також входить в стандартну комплектацію.

Є показник, в якому Toyota Prius поза конкуренцією, - це витрата палива. Базовий Prius L Eco витрачає 4.3 л/100 км в змішаному циклі. Всі інші варіанти з переднім приводом витрачають 4.4 л/100 км в місті і 4.7 л/100 км на шосе, в той час як повнопривідні комплектації LE і XLE вимагають близько 4.6/5.0 л/100 км по місту/шосе.

Цей гібрид менш привабливий для водіння, ніж деякі конкуренти, але він всеодно подобається покупцям. Prius поставляється з трьома режимами руху: EV, Eco і Power. Критики відзначають, що Eco тихий і ефективний. Режим Power трохи покращує прискорення Toyota Prius, але викликає шум двигуна через нестачу потужності. 

Ще одна перевага Toyota Prius в технічних характеристиках - доступний повний привід. Однак слід зазначити, що задні колеса втручаються тільки тоді, коли передні втрачають зчеплення з дорогою. Таким чином, в більшості сценаріїв сухої погоди ви ніколи не відчуєте, що вони працюють.

Безпека

Американський Страховий інститут безпеки дорожнього руху дав Toyota Prius 2021 року найвищу оцінку «Добре» в п'яти краш-тестах і другу за величиною оцінку «Задовільно» в тесті з невеликим перекриттям передньої частини кузова з боку пасажира. 

Розміри і вага 

Toyota Prius Prius має кузов 4.57 м завдовжки. Споряджена маса хетчбека коливається від 1365 до 1460 кг

Можливі комплектації 

Toyota Prius з переднім приводом доступна в п'яти комплектаціях: L, LE, XLE, Limited і нова версія 2020 року. Повнопривідна Prius AWD-e представлена тільки в тільки в комплектаціях LE і XLE.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2021
Новий Land Rover Range Rover Sport 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити нову Мазда 3 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda 3 2021