Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2020

28 квітня 2020

Toyota RAV4 2020 року - це компактний позашляховик, який поєднує в собі відмінну маневреність, економну витрату палива і просторий салон. Серед явних мінусів цього автомобіля можна виділити галасливий і недостатньо потужний двигун.

Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2020

Нове в 2020 році

  • Додали модель TRD Off-Road
  • Зробили стандартними Android Auto, супутникове радіо і точку доступу Wi-Fi

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Toyota RAV4 - еталонний кросовер для сімейних поїздок і активного відпочинку. RAV4 має хорошу маневреність і просту керованість для автомобіля таких розмірів. Картину доповнює високий кліренс, який забезпечує м'яку їзду навіть по бездоріжжю.

Нове або б/в авто?

Toyota повністю перепроектувала RAV4 для 2019-го модельного року. У стандартну комплектацію додали супутникове радіо, підтримку сервісу Android Auto і варіацію TRD Off-Road, яка має інший дизайн екстер'єру і м'яку підвіску для максимально комфортної їзди в будь-яких дорожніх умовах. Ще одна причина вибрати позашляховик 2020 року полягає в тому, що старі моделі обладнані менш продуктивними моторами - різниця в потужності з новими авто становить 27 кінських сил.

Якщо ви хочете, щоб ваш автомобіль підтримував інтеграцію смартфонів Android Auto, швидко розганявся і мав хороші показники витрати палива, купуйте новий RAV4. В іншому випадку, зробіть вибір на користь старої моделі, щоб заощадити бюджет.

Toyota RAV4 або Honda CR-V?

Honda CR-V - це давній конкурент RAV4. Обидва автомобілі пропонують плавну їзду і економну витрату палива. Honda CR-V має бензиновий двигун з турбонаддувом, просторі задні сидіння і місткий вантажний відсік. RAV4, в свою чергу, обладнаний розширеним набором стандартних функцій, в тому числі інформаційно-розважальною системою з сенсорним екраном, підтримкою сервісів Android Auto і Apple CarPlay, багато з яких доступні і для Honda. Тому CR-V має явно більше переваг, ніж RAV4.

Toyota RAV4 або Toyota RAV4 Hybrid?

Toyota RAV4 Hybrid коштує дорожче версії з бензиновим мотором, але в цілому гібрид виграє за всіма параметрами. Він пропонує швидке прискорення, стандартний повний привід і економну витрату палива.

RAV4 Hybrid має більш високу ціну, але володар все одно залишиться у виграші, адже зможе за кілька років експлуатації компенсувати цю різницю завдяки меншим витратам на паливо.

Салон

Toyota RAV4 вміщує п'ять чоловік. Після редизайну в 2019 році якість матеріалів в салоні значно покращився - тут немає дешевого пластику і тканинної оббивки. Також доступна штучна шкіра для дизайну салону.

RAV4 має місткий багажник об'ємом 1 050 л. Склавши задні сидіння, ви збільшите вантажний простір до 1950 л.

Інформаційно-розважальна система з 7-дюймовим сенсорним екраном входить в стандартну комплектацію RAV4, а 8-дюймовий є додатковим. Навколо дисплеїв розташовані фізичні кнопки і великі ручки регулювання гучності і налаштувань.

RAV4 поставляється в стандартній комплектації з підтримкою сервісів Apple CarPlay і Android Auto, точкою доступу Wi-Fi, супутниковим радіо, USB-портом і Bluetooth. Додаткові функції інформаційно-розважальної системи включають в себе чотири додаткових порти USB, стереосистему преміум-класу JBL з 11 динаміками, бездротову зарядку пристроїв, навігацію, двозонний автоматичний клімат-контроль і панорамний дах.

Відео тест-драйв Toyota RAV4 2020 року

Технічні характеристики

RAV4 2020 року оснащений 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 203 кінських сили. Це найпродуктивніший мотор серед компактних позашляховиків в базовій комплектації. Автоматична коробка передач з 8 швидкостями є стандартною. Передньопривідний бензиновий RAV4 витрачає 8.4 л і 6.7 л на 100 км в місті і на шосе відповідно.

Цей кросовер має легке рульове управління і гарну маневреність в будь-яких дорожніх умовах.

Існує також гібридна версія з покращеними характеристиками і 2,5-літровим 155-сильним мотором, який може заряджати акумулятор і приводити в рух передні колеса.

RAV4 відмінно підходить для активного відпочинку. Автомобіль можна додатково оснастити повним приводом, щоб поліпшити позашляхові характеристики авто.

Безпека

Toyota RAV4 2020 року поставляється в стандартній комплектації з камерою заднього виду і пакетом систем активної безпеки Toyota Safety Sense 2.0. Він включає в себе попередження при лобовому зіткненні, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів, попередження про вихід зі смуги руху, допомогу в утриманні смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків і автоматичне включення фар.

У набір додаткових функцій безпеки входить моніторинг сліпих зон, попередження про рух ззаду, автоматичне екстрене гальмування заднім ходом, система парктроників з об'ємним оглядом і датчики дощу.

Ви також можете обладнати автомобіль камерою заднього виду з об'ємним оглядом, яка замінює стандартне дзеркало заднього виду.

Розміри і вага

Довжина Тойота RAV4 становить 4.57 м. Його споряджена маса коливається від 1530 до 1660 кг.

Можливі комплектації

Toyota RAV4 2020 року випускається в шести комплектаціях: LE, XLE, XLE Premium, Adventure, Limited і TRD Off-Road.

Всі моделі RAV4 обладнані чотирициліндровим двигуном і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Передній привід є стандартним, але варіації RAV4 Adventure і TRD Off-Road доступні з системою повного приводу. Toyota також пропонує RAV4 з гібридною силовою установкою.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Taycan 2020
Огляд тест-драйву: Porsche Taycan 2020
Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2020