Огляд тест-драйву: Toyota Supra 2021

20 серпня 2021

Toyota Supra 2021 року - спортивний автомобіль класу люкс. Поєднання різкого прискорення, маневреності та гострого рульового управління Supra робить поїздку звивистими дорогами справжнім задоволенням. Інтер'єр стильний та добре виконаний, а сидіння забезпечують достатню амортизацію та простір для пасажирів будь-якого зросту. Supra також досить практична за мірками спортивних автомобілів. У авто безліч функцій безпеки, зручна інформаційно-розважальна система і невелика витрата палива.

Купити новий автомобіль Тойота Супра 2021 на автобаразі AutoMoto.ua

Загалом, в Supra немає нічого поганого. Сідати та виходити з спорткару може бути незручно, а видимість ззаду обмежена. Але те ж саме можна сказати й про більшість спортивних автомобілів.

Нове в 2021 році 

Тойота Супра в 2021 році отримала ряд помітних змін:

  • Supra 2.0 в комплектації дебютує з 255-сильним турбованим чотирициліндровим двигуном;
  • 3,0-літровий двигун видає 382 к.с., на 47 к.с. більше;
  • версії Supra 3.0 отримали нове налаштування рульового управління, підвіски і диференціала.

Кому варто купити? 

Ви повинні хоча б розглянути нову Toyota Supra, якщо шукаєте спортивний автомобіль люкс-класу. Він пропонує високу продуктивність і вишуканість за ціною, яку важко перевершити. Нова базова Supra 2.0 коштує трохи більше $ 43 000. Вагомий аргумент, щоб купити автомобіль Тойота Супра? Звичайно. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Після дебюту в 2020 році 2021 рік принесе величезні зміни в лінійку Supra. 

Toyota не тільки збільшила вихідну потужність моделей 3.0 до 382 кінських сил, у порівнянні з минулорічними 335 к.с. і тепер відповідає потужності BMW Z4, а й представила спеціальну версію A91 Edition. Автомобіль запропонований в одному з двох кольорів кузова на вибір (Nocturnal або ексклюзивний новий відтінок під назвою Refraction) в обмеженій кількості - всього 1000 штук, по 500 штук кожного кольору. Лімітована версія замінює зняту з виробництва модель Launch Edition минулого року. 

Шасі 3.0-літрових спортивних автомобілів переналаштували, щоб впоратися з додатковою потужністю. Тим часом, машина Toyota Supra стала доступнішою завдяки додаванню 2.0-літрового чотирициліндрового варіанту потужністю 255 к.с. Ця версія Supra легша, з меншими гальмами, простішою звуковою системою і відсутністю такого обладнання, як адаптивна підвіска та активний диференціал, які є на моделях 3.0. 

Всі моделі тепер оснащені 8,8-дюймовим інформаційно-розважальним екраном, який був опціональним на торішній Supra. Однозначно, варто купити нову Тойота Супра. 

Toyota Supra або BMW Z4          

BMW Z4 багато об'єднує з Toyota Supra. Це тому, що BMW і Toyota працювали разом над створенням цих розкішних спортивних автомобілів. Підніміть капот будь-якої моделі, і ви знайдете ті ж варіанти двигунів з чотирма з шістьма циліндрами, восьмиступінчасту трансмісію та інші компоненти трансмісії і шасі. Однак відмінностей достатньо, щоб кожна машина виглядала унікальною. Supra - це купе з фіксованим дахом, і його керованість здається трохи гострішою, ніж у Z4, який являє собою кабріолет з м'яким верхом. Обидві машини також мають різні інтер'єри, гарантії та ціни. 

Toyota Supra або Chevrolet Corvette

Оновлений Chevrolet Corvette C8 - один з кращих спортивних автомобілів класу люкс на ринку. У нього потужний двигун V8, відмінне управління, зовнішній вигляд суперкара і майже футуристичний інтер'єр. Якщо ви шукаєте бездоганну продуктивність, то вам варто купити Corvette. З іншого боку, якщо у вас обмежений бюджет або ви хочете мати багато функцій активної безпеки, Supra - кращий вибір. Він пропонує такі опції, як адаптивний круїз-контроль і автоматичне екстрене гальмування, яких немає у Corvette.

Салон

Toyota Supra - двомісний спортивний автомобіль. Сидіння зручні для тривалих поїздок. Шкіряна оббивка і ручне регулювання входять в стандартну комплектацію. Опції включають сидіння з підігрівом і електрорегулюванням.

З іншого боку, маленькі вікна Supra і товсті стійки даху обмежують оглядовість збоку і ззаду, а низька лінія даху може ускладнити посадку та вихід з машини. Однак така критика характерна для всіх спортивних автомобілів.

Supra має лаконічний дизайн інтер'єру з чистими лініями і виконаний з високоякісних матеріалів: вуглецевого волокна, алькантари, шкіри, металевих елементів і м'якого пластику. Темна колірна палітра салону надає Toyota Supra спортивний вигляд. 

Ніхто ніколи не купував двомісний спортивний автомобіль через місткість його багажника, але багажник моделі Toyota Supra об'ємом 288 л на подив практичний. Дизайн ліфтбека і широка кришка роблять вантажний відсік досить зручним для використання. Тут достатньо місця для пари спортивних сумок. 

Toyota Supra 2021 року стандартно поставляється з 8,8-дюймовим інформаційно-розважальним екраном, яким можна керувати за допомогою ручки і тачпада на центральній консолі. Toyota називає цю систему Supra Command, але по суті це система BMW iDrive. Меню прості, а графіка чітка. Його досить легко використовувати під час водіння, частково завдяки фізичним кнопкам для управління звуком і кліматом. Оновлення до доступної системи навігації додає сенсорну чутливість екрану і підтримку Apple CarPlay. Android Auto не підтримується.

Відео тест-драйв Toyota Supra 2021 року

Технічні характеристики 

Найцікавіше у Тойота Супра - технічні характеристики. Toyota Supra 2021 року пропонується з двома варіантами двигунів: 2.0-літровим чотирициліндровим з турбонаддувом і 3.0-літровим рядним шестициліндровим двигуном з турбонаддувом. Базовий чотирициліндровий мотор здається набагато потужнішим, ніж можна було б припустити з його 255 кінських сил. Він швидко розганяє купе, забезпечує високу прохідність на шосе і моментально реагує на натискання педалі газу. Його приємно доповнює восьмиступінчастою автоматична коробка передач, яка миттєво і плавно перемикає передачі. В цілому, це відмінний двигун, але він не реве так люто, як шестициліндровий. Якщо ви не проти витратити трохи більше грошей, цей 3.0-літровий 382-сильний мотор варта вашої уваги. Він забезпечує запаморочливе прискорення і зберігає тягу навіть на високих оборотах. 

Старнадрая Тойота Супра набирає розгін до 100 км/год за 5 секунд. Шестициліндрова версія Supra 3.0 може розігнатися до 100 км/год всього за 3,9 секунди. Обидві моделі мають обмежену електронікою максимальну швидкість 250 км/год.

Спорткар недоступний з повним приводом.

Toyota Supra 2.0 з чотирициліндровим двигуном витрачає 8,4 л/100 км і це один з кращих показників в класі. Шестициліндровий Supra 3.0 витрачає 9.0 л/100 км, що також є відмінною цифрою для сегмента.

Супра пропонує фантастичні враження від водіння. Її рульове управління чітке, автомобіль відчуває себе маневреним на поворотах, під час крутих поворотів нахил кузова мінімальний, гальма впевнено сповільнюють автомобіль. Однак є різниця в якості поїздки між моделями 2.0 і 3.0. Supra 3.0 оснащена адаптивною підвіскою, яка здатна швидко посилити і пом'якшити амортизатори, дозволяючи автомобілю комфортно витримувати нерівності та ухили, не втрачаючи керованості. Supra 2.0 не пропонується з цим налаштуванням. 

Безпека

Аварійних випробувань Тойота Супра 2021 року не було. Це звичайна ситуація для спорткарів високого класу. 

Розміри і вага 

Supra має довжину 4.38 кг. Споряджена маса автомобіля коливається від 1443 кг до 1542 кг в залежності від конфігурації.

Можливі комплектації

Toyota Supra 2021 року доступна в чотирьох комплектаціях: 2.0, 3.0, 3.0 Premium і A91 Edition.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2021
Купити новий автомобіль Мерседес Ц-клас 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль БМВ 3 серії 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2021