Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz C-Class 2021

19 серпня 2021

Новий Mercedes C-Class встановлює нові стандарти розкоші та багатства. Це універсальний невеликий преміальний автомобіль, який пропонує поєднання комфорту, продуктивності та першокласної конструкції. Модель доступна у варіантах кузова седан, купе та кабріолет.

Купити новий автомобіль Мерседес Ц-клас 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Лінійка C-Class 2021 року є одним з найпривабливіших на ринку представницьких автомобілів завдяки своїм плавним і скульптурним лініям кузова. Інтер'єр типовий для Мерседес і демонструє дизайнерське чуття і вишуканість, які важко знайти де-небудь ще в цьому сегменті.

Однак не все ідеально. Суперники більш маневрені, і якщо ви оберете купе або кабріолет, пасажирам доведеться тісниться на незручних задніх сидіннях.

Нове в 2021 році 

Після серйозного рестайлингу два роки тому Mercedes-Benz C-Class в 2021 році залишився без вагомих змін:

  • 12,3-дюймовий дисплей водія та передні сидіння з підігрівом тепер входять в стандартну комплектацію;
  • в новому пакеті Night Edition додано чорне зовнішнє оформлення.

Кому варто купити? 

Новий Мерседес-Бенц C-Class 2021 забезпечує респектабельні характеристики, вражаючий комфорт і люксовий салон, оснащений передовими технологіями. Безліч опцій означає, що ви можете адаптувати автомобіль на свій смак. Не можна заперечувати увагу дизайнерів Benz до якості та привабливість елегантної, олдскульної розкоші седана. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте витончений, елегантний, зручний, потужний і насичений технологіями автомобіль, подумайте над тим, щоб купити Mercedes-Benz C-Class 2021.

Нове або б/у авто? 

В 2021 модельному році істотних змін немає, але Mercedes додає цінність моделі, включивши дві важливі функції в стандартну комплектацію для всієї лінійки. Кожна версія C-Класу тепер має 12,3-дюймову цифрову приладову панель і передні сидіння з підігрівом в стандартній комплектації. 

До лінійки приєднується нова версія седана C-Class Night Edition з затемненим оздобленням, елементами дизайну AMG та покращеними сидіннями AMG.

Традиційно C-Class завжди був автомобілем, який ставав красивішим з віком. Це працює для кожного покоління і поточне - не виняток, тому подивіться б/у автомобілі Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class або BMW 3 серії

BMW 3 Series - лютий суперник Мерседес C-Class. Завдяки спритній керованості BMW доставляє більше задоволення від водіння, водночас Mercedes робить пріоритетним комфорт поїздки. Однак у обох машин потужні двигуни. У 3-й серії набагато більший багажник, а також просторіший другий ряд і нижча стартова ціна, ніж у Ц-класу. BMW чудово виглядає всередині, але Mercedes пропонує один з найкрасивіших інтер'єрів в своєму класі. Це складний вибір. Нехай вирішують ваше серце і гаманець. 

Mercedes-Benz C-Class або Audi A4                                                      

Audi A4 дає більше задоволення від водіння, ніж Mercedes C-Class. Інформаційно-розважальні функції Audi інтуїтивно зрозуміліші, хоча розмір сенсорного екрану менший, ніж у Mercedes. Це обидві хороші машини, але нижча стартова ціна Audi дає їй невелику перевагу в цьому порівнянні.

Салон

Купе і кабріолет Мерседес-Бенц Ц-класу вміщують чотирьох осіб, седан - п'ятьох. Сидіння у всіх моделях зручні, а для передніх пасажирів досить місця. Простору на задньому ряду в седані цілком вистачає для дорослих середнього зросту, якщо тільки передні пасажири не відсовують свої сидіння далеко назад. У купе і кабріолета тісні другі ряди. Якщо ви збираєтеся в тривалу поїздку, вважайте ці автомобілі двомісними.

Коли ви чуєте ім'я Mercedes, відразу думаєте про якість. І салон Mercedes-Benz C-Class відповідає всім вимогам. Він стильний, наповнений безліччю першокласних матеріалів. Інтер'єр C-Class являє собою прекрасне поєднання олдскульної преміальності та сучасного мінімалізму. Це вишукано, але в той же час модно.

У порівнянні з рештою представників класу седан Ц-Класу має середній об’єм вантажного простору - 355 л. Купе пропонує 300 л, а кабріолет - 250 л.

Елегантна центральна консоль з найнеобхіднішими елементами управління додає стильної атмосфери C 300. На жаль, ціна такого мінімалістичного дизайну полягає в тому, що для деяких функцій відсутні фізичні кнопки. Доступ до них можна отримати тільки через меню на екрані мультимедіа. 

C-Class не обладнано новітньою системою MBUX. Система COMAND, яку він використовує, взаємодіє з допомогою елементів управління на рульовому колесі і поворотного контролера. Додана в 2021 році 12,3-дюймова цифрова приладова панель спрощує використання всіх інформаційно-розважальних функцій.

Мультимедіа C-Class також включає інтеграцію Apple CarPlay і Android Auto, два порти USB, супутникове радіо SiriusXM, потокову передачу по Bluetooth.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz C-Class 2021 року

Технічні характеристики 

У стандартну комплектацію Mercedes-Benz C 300 входить 255-сильний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом. Він володіє достатньою потужністю для швидкого старту з зупинки і здатний розігнати седан з нуля до 100 км/год за 5.7 секунди. Стандартна дев'ятирівнева автоматична коробка передач забезпечує плавне і своєчасне перемикання швидкостей.

Моделі AMG C-класу ще потужніші. AMG C 43 оснащений 385-сильним двигуном V6 з подвійним турбонаддувом. AMG C 63 отримав 469-сильний V8 з подвійним турбонаддувом. У AMG C 63 S такий же двигун, але його потужність становить 503 кінських сили. Ці моделі AMG дійсно змушують ваше серце битися частіше. 

Єдина модель Мерседес-Бенц Ц-клас, у якій стандартний повний привід - AMG C 4. В інших комплектаціях фірмова система Mercedes 4Matic доступна за доплату. 

Цей Mercedes демонструє типову для класу витрату палива. Стандартна версія седана витрачає в середньому 7.8 л/100 км. 

У седана C-Class врівноважена, збалансована керованість і добре зважене рульове управління, але він не такий атлетичний, як деякі конкуренти. Однак якість поїздки просто приголомшлива. Седан налаштований на безкомпромісний комфорт для водія і пасажирів. Моделі AMG більш спортивні, але відрізняються жорсткістю поїздки.

Купе поводиться не так, як седан. Це пов'язано з тим, що C Coupe має спеціальне налаштування підвіски на задній осі, яка полегшує керування автомобілем, дає здорову дозу гнучкості на нерівностях і енергії на поворотах. Він підтримує рівень комфорту, незважаючи на те, що 18-дюймові колеса їдуть трохи жорстко, при цьому забезпечуючи певну динаміку. Але Mercedes-Benz C-Class - це не спортивне купе. Це комфортне купе. 

Безпека

IIHS дав Mercedes-Benz C-Class найвищу оцінку «Добре» у всіх шести краш-тестах.

Розміри і вага

Mercedes-Benz C-Class має довжину від 4.69 м до 4.75 м. Його споряджена маса коливається від 1599 кг до 1939 кг.

Можливі комплектації

Мерседес Ц-класу в 2021 році випускається в чотирьох комплектаціях: C 300, AMG C 43, AMG C 63 і AMG C 63 S. Головна відмінність між цими версіями - технічні характеристики. Кожна з комплектацій доступна в трьох кузовах: седан, купе і кабріолет.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche 911 2021
Купити новий автомобіль Порше 911 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Супра 2021 на автобаразі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Supra 2021