Огляд тест-драйву: Audi TT 2018

29 січня 2018

Стильний Audi TT - це відповідь таким спортивним купе і кабріолетам, як BMW Z4, Infiniti Q60,  Porsche Cayman і Boxster. Як і практично все, що робить Audi, TT бездоганно поєднує в собі продуктивність, стиль і розкіш, не надаючи перевагу одному аспекту перед іншим. Під капотом знаходиться чудовий 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 220 кінських сил та на 292 конячки для версії TTS. Додайте сюди відмінну систему повного приводу, високотехнологічні елементи на зразок віртуальної приладової панелі, і отримаєте автомобіль як втілення динаміки 21-го тисячоліття. Людина, яка опиниться за кермом, точно отримає задоволення, особливо від версії TTS. Не позбавлений TT і практичності з достатньою кількістю простору попереду та містким багажним відділенням у кузові купе.

Огляд тест-драйву: Audi TT 2018

Вам сподобається

Починаючи базовим купе і закінчуючи кабріолетом TTS, Audi пропонує унікальне поєднання стилю, технологічності та повного приводу. А по збалансованості ціни автомобіль обходить чимало суперників серед спортивних купе або кабріолетів.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Жодна з версій TT не представлена із приводом на задні колеса, так само як жодна не оснащена механічною коробкою передач, що може стати серйозною перешкодою для автомобільних ентузіастів. Тим, хто хоче все це отримати, варто звернути увагу на BMW Z4 або 4 Series, Porsche Cayman і Boxster.

Нове у 2018 році

Купе і родстер Audi TT віднині стандартно оснащуються сенсорами паркування. А до оновленого технологічного пакету увійшла аудіосистема Bang&Olufsen на 12 динаміків. Новий пакет «S-line competition» додає: глянцевого лиску інтер’єру, відполіровані, алюмінієві дверні пороги та інші візуальні елементи.  

Враження від їзди

Коли мова заходить за третє покоління TT і TTS, компанія Audi заявляє, що її ціллю було створення справжніх, спортивних автомобілів та навіть наголошує, що сама для себе визначила ці два автомобілі, як менших братів екзотичного Audi R8. Якщо бути чесним, то це перебільшення, але сумнівів з приводу того, що TT і TTS володіють достатньою продуктивністю і точністю управління для гідної зустрічі з Porsche і BMW, не виникає. Спосіб, у який система повного приводу від Audi відправляє 220 кінських сил 2.0-літрового двигуна на землю, діє як додаткова порція гравітації, яка надійно утримує автомобіль навіть у підступних, крутих поворотах та на швидкісних дорогах. Поняття недостачі потужності власникам TT невідоме, купе розганяється за 5.3 секунд, TTS вистачає 4.6 секунд. Крім того, спортивні TT і TTS надзвичайно тішать при розслабленій їзді.

Найкращі характеристики Ауді ТТ

Віртуальна панель - це мастхев нового Audi. Вона замінює стандартні прилади 12.3-дюймовим цифровим дисплеєм, який видає до 60 кадрів в секунду. Він оснащений чотирьохядерним процесором NVIDIA. Перевагою стане ще й те, що водій, позбуваючись мерехтіння, отримує декілька рівнів інформації прямо перед собою.

Компанія Audi не винаходила повного приводу, але її система «Quattro» настільки природно поєднується з ДНК бренду, що можна подумати, що це таки вона винахідник. Випробувана на гоночних автомобілях по всьому світу, система покращує зчеплення не лише на вологих, але і на сухих дорожніх покриттях.  

Детально про нову Ауді TT

Інтер’єр

Вентиляційні отвори Audi TT не просто позбуваються повітря. Виконані в елегантному стилі, вони мають елементи управління і циферблат, за допомогою перших у водія є можливість налаштовувати температуру, ступінь підігрівання сидінь та ін., а за допомогою другого бачити стан мікроклімату салону. Простота і вишуканість стали основами інтер’єру. Сидіння дуже зручні, а ергономіка просто вражає. Водій та передній пасажир точно будуть задоволені, чого не скажеш про пасажирів позаду у версії купе. Складається враження, що задні сидіння створювалися не для живих людей. Найкращим виходом буде просто скласти їх та забути.

Екстер’єр

По стилізації перше покоління TT нагадувало перевернуту ванну. Нинішні автомобілі мало чим нагадують своїх попередників, за винятком, хіба що, заокруглених колісних арок і вихлопних патрубків, розташованих по центру. Між тим, TT і TTS не можливо переплутати з іншими автомобілями. Кришка багажного відділення ідеально вписується у задню частину купе, а дах родстера складається за 10 секунд на швидкості до 50 км/год. У силуеті нинішніх TT все ще проглядається занижена і масивна форма попередників, але стрімкі лінії, трапецієподібна решітка радіатора і повністю світлодіодні головні фари додають сучасності.

Відео тест-драйв Ауді ТТ

Базова комплектація

Новим стандартом для TT і TTS стали сенсори паркування, які приєдналися до камери заднього виду. Окрім цього, до базового переліку увійшли: бічні дзеркала з автоматичним затемненням і складанням, віртуальна приладова панель, інформаційно-розважальна система MMI, AM/FM/CD/HD радіо на 9 динаміків з USB-портами і Bluetooth. Передбачені автоматичний клімат-контроль і повністю світлодіодні фари. Не доведеться доплачувати за шкіряну обшивку чи передні сидіння з 12 режимами налаштування і підігрівом. Родстери оснащені блокаторами вітру і дахом з електроприводом. Версія Audi TTS пропонує підвіску, що налаштовується, більші колеса і шини та унікальну стилізацію.

Опційне обладнання

Доповнити автомобілі можна додатками «Apple CarPlay» і «Android Auto» та аудіосистемою Bang&Olufsen на 12 динаміків і 680 Вт потужності. Ці елементи є частиною пакету «Technology», який також додасть навігацію, сервіс «Audi Connect 4G LTE» з Wi-Fi та моніторинг сліпих зон. Пакет «S-line competition» подбає про наявність: глянцевих акцентів інтер’єру, алюмінієвих дверних порогів, червоних, гальмівних супортів, покращеної підвіски та унікальних сидінь. Купе TTS може похвалитися: шкірою Nappa з контрастними, ромбовидними стіжками та трьома варіантами забарвлення.

Технічні характеристики Audi TT 2018 року

Автомобілі  TT і TTS постачаються з різними версіями 2.0-літрового чотирьохциліндрового двигуна. У TT силовий агрегат тішить 220 кінськими силами та 350 Нм, розганяючи купе за 5.3 секунд. Версія TTS використовує ще більш продуктивний варіант 2.0-літрового двигуна, у даному випадку він вражає 292 кіньми та 380 Нм. З ним автомобіль сотні домчить за 4.6 секунд. Незалежно від моделі у пару двигуну дісталася система повного приводу і шестиступінчаста автоматична коробка передач. За офіційними даними TT витрачає 7.8 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2018