Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2020

20 лютого 2020

Останній масштабний рестайлінг Toyota Tundra відбувся 13 років тому. Більшість конкурентів на даний момент гарантують більш зручний і краще оснащений салон та бажану плавність ходу. Незважаючи на те, що під капотом Tundra приховано V8 двигун, пікап не здатен буксирувати стільки, скільки його конкуренти.

Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2020

Нове у 2020 році 

  • 5.7-літровий V8 двигун став стандартним 
  • Модель TRD Pro доступна у конфігураціях Double Cab і CrewMax
  • У базу увійшли Android Auto і Apple CarPlay
  • Доступним став 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Моделі Toyota Tundra 2020 мають одну з найвищих стартових цін у класу. На щастя, з таким цінником пропонується чималий перелік стандартного оснащення і багато технологій. Між тим, суперники з більш збалансованою ціною гарантують не гірший список оснащення. Так, Ford F-150 це гарний варіант з високим рівнем практичності і потужності, а Nissan Titan має нижчу ціну. На противагу цьому Tundra має один з найвищих попередніх рейтингів надійності.

Нове чи б/у авто? 

На наступний рік пікап пропонується з декількома оновленнями. У базу автомобіля увійшли Android Auto, Apple CarPlay і 5.7-літровий V8 двигун. Сенсорний екран інформаційно-розважальної системи стандартно матиме 7.0 дюймів, в якості опції запропонували 8.0 дюймів. Модель TRD Pro доступна у конфігураціях Double Cab і CrewMax. Якщо зазначені зміни не надто важливі для вас, погляньте в сторону моделей попередніх років, що дозволить зекономити. Поточне покоління Tundra з’явилося ще у 2007, повний редизайн відбувся на 2014 модельний рік. У 2018 перелік оснащення моделей був суттєво розширений. 2017 став останнім роком, коли була доступною конфігурація Regular Cab на три ряди. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Toyota Tundra чи Ford F-150?

Сучасний Ford F-150 займає краще місце у класі завдяки продуманій пропозиції. Він буксирує до 5.987 кг і вміщує помітно більше вантажу, ніж Tundra. На розсуд покупця представлено багато силових агрегатів, включно з дизельними турбодвигунами. Салон Ford не можна назвати стовідсотково вишуканим, але він привертає увагу приємним стилем і простою використання елементів. Плюс F-150 пропонує плавність ходу і продумане управління. 

Toyota Tundra чи Nissan Titan?

Місце Nissan Titan займає приблизно таке саме, як Tundra, але все одно здатен обійти суперника. Модель Titan XD дуже здібний транспортний засіб з можливістю буксирувати до 1.360 кг. Всередині приємніший теж Titan, крім того, у нього більш плавна манера ходу. Обидва пікапи мають схожий перелік двигунів, але з Nissan є можливість обрати дизельний V8 двигун. 

Салон 

Салон Toyota Tundra вміщує до шести людей. Переднє сидіння розраховане на трьох людей, але замовивши капітанські крісла позаду, ви зменшуєте кількість посадочних місць до п’яти. Саме такі крісла гарантують достатньо високий рівень комфорту, чого не можна сказати про суцільне переднє сидіння, особливо у тривалих подорожах. Простору всередині достатньо, між тим, відсутність режимів регулювання передніх сидінь означає, що високим пасажирам знайти зручну позицію буде не так просто. Якщо обрати конфігурацію з окремими передніми сидіннями, вирішити проблему можна замовивши 10 або 12 режимів налаштування водійського сидіння та 6 режимів налаштування сидіння переднього пасажира. Додатково пропонуються підігрів і вентиляція. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячого крісла LATCH. Загалом, салон пікапу це місце, де функціональність переважає стиль і форму. Інтер’єру явно бракує сучасності, останні оновлення відбулися у 2014 році, а покоління взагалі було представлено у 2007. Більшість матеріалів оздоблення залишають бажати кращого. Між тим, з топовою моделлю 1794 Edition можна розраховувати на шкіряну обшивку і вишукані деталі, але це виняток для лінійки, а не правило. У базу усіх Tundra увійшли інформаційно-розважальна система Entune з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto і Apple CarPlay. Інтерфейс системи досить простий у використанні з швидкою реакцією і зрозумілими меню.

Відео тест-драйв Toyota Tundra 2020 року

Технічні характеристики 

На 2020 рік вибору не залишили, єдиним для Tundra став 5.7-літровий V8 двигун з 383 кінськими силами і 547 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Це один з самих потужних силових агрегатів у класі. Привід Toyota Tundra стандартно на задні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 18.0 л/100км у міському, 13.0 л/100км у заміському і 15.6 л/100км у змішаному циклах. З доступним повним приводом витрата пального Toyota Tundra на 100км майже не змінюється. Манера ходу у пікапа не надто приємна і точно не вишукана. Рульове управління не гарантує достатньо зворотного зв’язку. Значний розмір робить автомобіль не надто зручним при виконанні маневрів, особливо в умовах обмеженого простору міст. На поганому дорожньому покритті про плавність ходу взагалі варто забути.

Безпека 

На 2020 Toyota покриває моделі Tundra трьома роками або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Зважаючи на кількість моделей і конфігурацій Tundra отримав неоднозначні результати після краш-тестів. Одні версії і моделі мають найвищі показники, інші відзначилися просто хорошими результатами. Так, «Національне управління безпекою руху на трасах» США дали пікапу чотири з п’яти зірок. Усі творіння Toyota постачаються з набором безпеки «Toyota Safety Sense», до якого входять попередження про можливе зіткнення, функція виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло і адаптивний круїз-контроль. Камера заднього виду теж стандартна. Як опції пропонуються передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. 

Розміри 

У довжину пікап може бути від 579 до майже 610 см. Вага Toyota Tundra становить від 2.345 до 2.576 кг.

Можливі комплектації 

Першим кроком на шляху вибору підходящого Tundra має стати визначення з конфігурацією, тобто який кузов і кабіна вам потрібні. Існує шість моделей, два типи кабіни і три довжини кузова. Модель Tundra SR постачається з тканинною обшивкою, чотирма механічними режимами налаштування передніх сидінь, підігрівом і електроприводом бічних дзеркал, камерою заднього виду, 7.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, Android Auto, Apple CarPlay, супутниковим радіо, трьома USB портами, функцією розпізнавання голосу, Bluetooth, 6 динаміками стерео та точкою Wi-Fi. Плюс у базу входить набір безпеки «Toyota Safety Sense». Модель Tundra SR5 отримала 8.0-дюймовий сенсорний екран, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду, універсальний відкривач гаражних дверей і протитуманні вогні. Версії Double Cab мають 7 динаміків стерео, а CrewMax можуть похвалитися вже 9 динаміками. Пакет «TRD Sport Convenience» додає передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Окремо доступна навігаційна система. Модель Tundra Limited вирізняється за рахунок наявності світлодіодних передніх фар і протитуманних вогнів, двозонного автоматичного клімат-контролю, шкіряної обшивки, капітанських крісел з підігрівом попереду, 10 режимів налаштування водійського сидіння, 6 режимів налаштування сидіння переднього пасажира, шкіряного керма, неконтактного електронного ключа та навігаційної системи. Пакет «Limited Premium» включає передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду та аудіосистему «JBL» з 12 динаміками. Модель Toyota Tundra TRD Pro може похвалитися іншим дизайном інтер’єру і екстер’єру, передніми буксирувальними гаками, захисними пластинами, спеціальними амортизаторами TRD Pro попереду і Fox позаду. Версії TRD Pro CrewMax мають люк даху. У базу моделі Tundra Platinum входять вентиляція передніх сидінь, 12 режимів налаштування водійського сидіння, аудіосистема «JBL» з 12 динаміками, передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Топова модель Tundra 1794 Edition має майже ідентичний з Platinum перелік оснащення, винятком стануть унікальні елементи стилізації інтер’єру і екстер’єру. 

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Buick Regal 2020
Огляд тест-драйву: Buick Regal 2020
Огляд тест-драйву: BMW X7 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X7 2020