Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2021

11 березня 2021

Новий Volkswagen Tiguan 2021 - компактний позашляховик. Його вантажопідйомність вища середньої у класі, а висока ціна компенсується довгим списком стандартних технологій, таких як інтеграція з смартфонами через Android Auto і Apple CarPlay. Це також один з небагатьох компактних позашляховиків, що пропонують сидіння третього ряду. 

Де купити новий Volkswagen Tiguan 2021

Однак цей VW важко назвати найкращим, коли справа доходить до продуктивності. Незважаючи на те, що поїздка відповідає вимогам, автомобіль повільно розганяється і не дуже вражає управлінням. 

Нове в 2021 році 

Volkswagen Tiguan 2021 не отримав вагомих змін. 

Кому варто купити? 

Новий Volkswagen Tiguan - хороший вибір для покупців, яким потрібно багато вантажного простору і третій ряд сидінь, але які не хочуть купувати громіздкий автомобіль. Компактний кросовер красиво оформлений, добре обладнаний і практичний. 

Крім того, VW - один з двох компактних позашляховиків, які пропонують додатковий третій ряд сидінь (другий - Mitsubishi Outlander). Всі моделі поставляються з одним і тим же чотирициліндровим двигуном потужністю 184 к.с., який, за загальним визнанням, трохи слабенький. Проте його паливна економічність не поступається таким конкурентам, як Honda CR-V і Toyota RAV4. У той час як Tiguan пропонує ту ж різку динаміку водіння, яка приваблює нас до більшої частини модельного ряду Volkswagen. Практичність - це те, що робить кросовер гідним для покупки.

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Істотних відмінностей між моделями 2020 і 2021 років немає. Можна купити Volkswagen Tiguan минулих років випуску. У 2022 році виробник планує повне оновлення моделі. 

Volkswagen Tiguan або Honda CR-V

Tiguan стандартно поставляється з більшою кількістю технічних функцій, ніж CR-V, і доступний з третім рядом, якого немає у Honda. CR-V, однак, є більш досконалим автомобілем. Компактний позашляховик від Honda має ще більшу вантажопідйомність, ніж VW, а також більш висококласний салон. Трансмісія CR-V ефективніша, хоча в цілому поїздка така ж комфортна, як у Tiguan. Зробити вибір складно, тому виходьте з своїх пріоритетів. 

Volkswagen Tiguan або Mazda CX-5

Мазда CX-5 є кращим вибором, ніж Tiguan, особливо для орієнтованих на продуктивність покупців. CX-5 може похвалитися чітким рульовим керуванням, маневреністю і доступним двигуном з турбонаддувом, який потужніший, ніж двигун Tiguan, і майже такий же екомний. Єдина причина вибрати Tiguan замість CX-5 - якщо вам потрібно більше місця в салоні. Tiguan пропонує третій ряд сидінь і від 110 до 170 літрів додаткового вантажного простору, в залежності від конфігурації.

Салон

У стандартній комплектації передньопривідний Tiguan вміщує до 7 осіб в 3 рядах. Повнопривідний кросовер поставляється з сидіннями для 5 осіб в 2 рядах. Третій ряд не є обов'язковим в моделях з повним приводом. 

У перших двох рядах досить місця для дорослих, але третій краще залишити дітям. Проте останні сидіння можуть бути зручні, якщо вам раптово знадобиться додаткове місце для пасажирів.

У Tiguan високоякісні матеріали салону і простий дизайн інтер'єру. Однак його оформлення не таке вишукане, як у деяких конкурентів.

Салон Volkswagen Tiguan - приклад практичності. В інтер'єрі продумано безліч місць для зберігання дрібних предметів навіть в третьому ряду. Кишені в передніх дверях вміщують дві пляшки з водою. Піднос під центральною консоллю замінює відносно невеликий сміттєвий ящик під підлокітником.

Трьохрядні версії мають 340 літрів вантажного простору за третім рядом, 935 літрів зі складеними останніми сидіннями і 1860 літрів з усіма складеними пасажирськими кріслами. Дворядні моделі пропонують 1 065 літрів позаду другого ряду і 2080 в складеному стані. Це хороші показники для компактного позашляховика. До того ж вантажний відсік широкий і глибокий. Оздоблення салону SEL в стандартній комплектації оснащене задніми дверима з електроприводом, а топова версія SEL Premium R-Line має задні двері з функцією гучного зв'язку.

Зручна інформаційно-розважальна система з сенсорним і фізичним управлінням входить в стандартну комплектацію Tiguan. Сенсорний екран має зрозуміле меню, а водії оцінять, наскільки легко керувати фізичними елементами налаштування температурою і кліматом на центральній консолі. Слід відзначити наявність цифрової кабіни Volkswagen, яка замінює традиційну приладову панель 12,3-дюймовим цифровим дисплеєм. Екран відображає навігацію, інформацію про автомобіль, налаштування звуку і багато іншого.

Відео тест-драйв Volkswagen Tiguan 2021 року

Технічні характеристики 

Трансмісія Volkswagen Tiguan складається з 2,0-літрового чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом потужністю 184 с.л., з'єднаного з восьмиступінчастою АКПП. Ця установка підходить для поїздок по місту і руху на швидкостях по шосе, але автомобіль досить важко вливається в потік на трасі. Крім того, передачі іноді повільно переключаються, коли потрібно більше потужності. 

Передньопривідний Volkswagen Tiguan витрачає 9.8 л/100 км в комбінованому циклі. Кросовер з повним приводом витрачає 10.2 л на 100 км. 

У Tiguan комфорт важливіший за маневреність, тому авто пропонує не таку захоплюючу поїздку, як конкуренти. 

Компактний позашляховик від Фольксваген може буксирувати до 680 кг при правильному оснащенні.

Безпека

Новий Volkswagen Tiguan 2021 отримав найвищі бали в краш-тестах і найнижчу оцінку за якість оптики. 

Розміри і вага 

Volkswagen Tiguan, незважаючи на свій трьохрядний салон, має невеликі габарити. Довжина кузова кросовера складає близько 4.7 м. Його споряджена маса коливається від 1704 до 1744 кг. 

Можливі комплектації 

Volkswagen Tiguan 2021 року випускається в п'яти комплектаціях: S, SE, SE R-Line Black, SEL і SEL Premium R-Line. Всі моделі оснащені чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Всі варіанти комплектацій, крім Premium R Line, поставляються з переднім приводом. Повний привід входить у стандартну комплектацію Premium R Line і доступний за додаткову плату в інших комплектаціях. 

Більшість покупців будуть задоволені базовою S, яка забезпечує безліч функцій. Вибір версії SE принесе більше технічних можливостей, таких як 8-дюймовий сенсорний екран, і додаткові функції комфорту, наприклад, підігрів передніх сидінь.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Tesla Model 3 2021
Нова Тесла Модель 3 2021 року
Знайти седан Мазда 6 2021 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda 6 2021