Огляд Volvo S90 2022: преміальний мінімалізм

24 серпня 2022

Люксовому седану Volvo S90 вдається неможливе – виглядати лаконічно та водночас виділятися. Автомобіль зачаровує своїм скандинавським мінімалізмом та дивовижною ергономікою. Хоча Вольво С90 поступається німецьким конкурентам у низці параметрів, та це його не псує. Радше навпаки, підкреслює його унікальність. 

Вибрати в каталозі Automoto.ua новий Volvo S90 2022

Нове у 2022 році

  • силовий агрегат під кодовою назвою B6 замінює попередній T6,
  • дебютує інформаційно-розважальна система на базі Google.

Кому варто купити?

Volvo S90 – седан, який підкорить вас величним спокоєм, просторим, лаконічним салоном та винятковою увагою до безпеки. S90 не намагається зрівнятися зі своїми суперниками в приголомшливій продуктивності або драйвовій керованості на високих швидкостях. Натомість він впевнено конкурує у параметрах комфорту, інноваціях у сфері безпеки (сидіння та підголівники регулюються за мілісекунди, щоб запобігти хлистовій травмі під час наїзді ззаду) та увазі до деталей (селектор передач із цілісного кришталю та дерева з відкритими порами). Це також один із небагатьох люксових седанів середнього розміру, доступних у версії плагін-гібриду. Вольво S90 пропонує безліч преміальних опцій та помічників водія, а коштує значно нижче, ніж інші повнорозмірні розкішні седани. Ціна нового авто в базовій комплектації починається з 55 950$.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Між моделями S90 2021 та 2022 років є кілька суттєвих відмінностей. У 2022 році трансмісія B6 з м'яким гібридом замінює попередню установку T6, а інформаційно-розважальна система на базі Google Android з'являється замість інтерфейсу Sensus. Якщо гаманець дозволяє, подумайте, щоб купити новий Volvo S90. У випадку підбору седана на автобазарі ознайомтеся з відгуками власників Вольво С90. 

Volvo S90 або Mercedes-Benz E-класу

Mercedes-Benz E-Class більш універсальний, ніж S90, тому що випускається в кузовах седан, купе, кабріолет та універсал. Volvo доступний лише у кузові седан. Мерседес також пропонує потужні двигуни та плавну поїздку. E-клас коштує приблизно на 2 100$ дорожче, ніж S90, але це найкращий автомобіль.

Volvo S90 або Volvo V90

Volvo V90 представлений у кузові універсал, але седаном S90 його поєднує ряд параметрів. Обидві машини отримали красивий інтер'єр, схожі характеристики та однакову трансмісію B6. V90 стане кращим вибором з точки зору комфорту поїздки та об’єму вантажного простору, але його роздрібна ціна виявиться приблизно на 2 350$ вищою, ніж у S90. Обидві моделі достойні, проте є сенс віддати перевагу V90.

Салон

Volvo S90, безумовно, є його вражаючою особливістю. Дерево з відкритими порами, натуральна шкіра, матовий метал та дрібнозернистий пластик створюють стильний та сучасний простір. Дизайн та якість інтер'єру седана повністю відповідає статусу "люкс".

 

Виробник подбав і про водія, і про чотирьох пасажирів. На них чекають комфортабельні місця. Сидіння дуже зручні і залишаються такими навіть після декількох годин поїздки. 

S90 пропонує більше місця для пасажирів, ніж конкуренти, але відстає у вантажному просторі. Багажник об'ємом 382 л вважається одним із найменших у класі. Задні сидіння складаються в пропорції 60/40, що додає практичності.

Ще один недолік нового Volvo S90 - це користувацький інтерфейс. Елементи керування звуком мають фіксовані кнопки для гучності та вибору треку, але більшість інших налаштувань, від навігації до клімат-контролю, прив'язані до сенсорного екрану. 

Навігація складна у використанні і тільки спонукає вас використовувати Apple CarPlay або Android Auto, які є стандартними. 

S90 постачається з чотирма портами USB та розетками на 12 В, так що проблем із зарядкою гаджетів не виникне.

Відео тест-драйв Volvo S90 2022 року

Технічні характеристики

Вольво пропонує два варіанти двигуна для S90. Стандартна трансмісія B6 складається з 48-вольтової м'якої гібридної системи, а також 2,0-літрового чотирициліндрового мотора з турбонаддувом і наддувом, який видає 295 к.с. B6 забезпечує достатню потужність, незалежно від того, чи їдете ви містом або обганяєте інші автомобілі на шосе. Восьмиступінчаста автоматична коробка бездоганно виконує свою роботу.

Плагін-гібридні моделі Recharge оснащені силовим агрегатом T8. Ця установка поєднує в собі двигун B6 з подвійним наддувом та два електромотори загальною потужністю 400 кінських сил.

Витрата палива Вольво S90 залежить від комплектації. B6 витрачає в середньому 8,7 л/100 км. 
Коли Recharge рухається лише за рахунок бензинового двигуна, витрачає в середньому 5 л/100 км. Його повністю електричний запас ходу складає 33 км. Для заряджання акумулятора від звичайної розетки потрібно близько 3 годин.
 

 Характеристики Volvo S90 
 Потужність   295 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,4 с 
 Максимальна швидкість   182 км/год 
 Середня витрата палива   8,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

S90 оснащена практично всіма технологіями та засобами допомоги водію, які ми очікуємо від сучасного розкішного автомобіля. Volvo завжди приділяла особливу увагу безпеці, тому седан поставляється з вичерпним набором допоміжних засобів для водія, серед яких таких як моніторинг сліпих зон та автоматичне екстрене гальмування.

Розміри та вага 

  • Колісна база – 306 см,
  • Довжина – 509 см,
  • Ширина – 189 см,
  • Висота – 145 см.

Важить Вольво С90 від 1900 до 2120 кг.

Можливі комплектації 

Volvo виробляє S90 2022 року у трьох комплектаціях: Momentum, R-Design та Inscription. Усі вони поставляються із силовим агрегатом під назвою B6. Це 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом та наддувом з 48-вольтовою системою м'якого гібрида, яка в сукупності видає 295 "конячок".

Також є плагін-гібридний силовий агрегат під назвою T8 Recharge. У нього під капотом знаходиться той же двигун, що і у B6, але у поєднанні з двома електродвигунами загальною потужністю 400.с. Recharge випускається у комплектаціях R-Design та Inscription. Повний привід є стандартним для всієї лінійки.

 

Попередній огляд Електромобіль Renault Zoe 2022: огляд авто
Вибрати електричний Рено Зое 2022 на Automoto.ua
Вибрати електромобіль БМВ iX на Automoto.ua
Наступний огляд Електромобіль BMW iX 2022: огляд авто