Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2021

13 квітня 2021

Volvo XC60 2021 року - красиво оформлений і продуманий компактний розкішний позашляховик з унікальним скандинавським дизайном. Його загальний профіль нагадує універсали, якими колись була відома компанія Volvo. Кузов Вольво ХС60 відрізняється гострими виштамповками і відразу впізнаваним дизайном фар і задніх ліхтарів. Салон також вражає своїм чистим, простим зовнішнім виглядом, який відповідає традиційному скандинавському стилю. 

Купити новий автомобіль Вольво ХС60 на автобазарі AutoMoto.ua

Як і вимагає статус розкішного кросовера, автомобіль пропонує три чотирициліндрові силові агрегати, серед яких є плагін-гібрид. Набір стандартних функцій допомоги водієві дозволяє вам відчувати за кермом Volvo XC60 безпеку і надійність. 

Нове в 2021 році 

Volvo XC60 перейшов в новий 2021 модельний рік з деякими змінами:

  • колишній плагін-гібрид T8 тепер називається Recharge,
  • адаптивні фари, двері багажного відділення з функцією гучного зв'язку і задні порти USB-C додані в стандартну комплектацію.

Кому варто купити? 

Практично будь-який маленький розкішний позашляховик, який ви знайдете на автобазарі, буде практичним і корисним. Але чи буде він стильним? Якщо шукаєте стильний кросовер, ваш вибір - Volvo XC60 2021.

Машина Вольво XC60 відмінно поєднує красивий дизайн, актуальну мультимедіа, безпеку і надійність. Додайте до цього економну витрату палива і отримаєте ідеальний міський варіант. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Новий Volvo XC60 року не отримав особливих змін. Плагін-гібридні моделі тепер звуться XC60 Recharge, а додаткові функції допомоги водієві, включаючи моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду і задні датчики паркування, входять в стандартну комплектацію. В іншому XC60 2021 року дуже схожий на модель 2020 року. 

Volvo XC60 або Audi Q5

Audi Q5 - один з лідерів в класі розкішних компактних позашляховиків, точно так само як XC60. Німецький кросовер кращий в управлінні і плавніший в русі, ніж авто Volvo XC60. У обох автомобілів першокласний інтер'єр, люксова якість збірки і багато вантажного простору. Обидва є хорошою покупкою, хоча XC60 поставляється з більшим списком стандартних функцій безпеки.

Volvo XC60 або Volvo XC40

Volvo XC40 - розкішний малолітражний позашляховик, і це найменший кросовер в лінійці Volvo. Він коштує набагато дешевше, ніж XC60, має менше функцій і вантажного простору. Але у нього залишаються два ряди зручних для дорослих сидінь і салон преміум-класу. ХС40 забезпечує комфортну поїздку при хорошій витраті бензину. Який шведський позашляховик кращий? Вибір визначають ваші вимоги до кросовера. 

Салон

XC60 вміщує п'ять чоловік. Обидва ряду сидінь просторі і забезпечують досить місця для дорослих пасажирів. Більш того, це, мабуть, найзручніші сидіння в класі. 

Коли справа доходить до оглядовості, Volvo перевершує всі очікування завдяки тонким стійкам XC60, відмінній (опціональній) паркувальній камері на 360 градусів і складним заднім підголівникам.

Якщо коротко: автомобіль XC60 має один з кращих інтер'єрів серед усіх невеликих розкішних кросоверів. Добре продуманий салон оформлений люксовими матеріалами. 

Лише деякі конкуренти по класу дадуть вам більший об’єм багажника, ніж Volvo XC60. Він пропонує 690 літрів за задніми сидіннями і 1790 літрів при складених задніх сидіннях.

Інформаційно-розважальна система Sensus досить інтуїтивно зрозуміла. Вертикально орієнтований сенсорний екран легко читається і швидко реагує на введення. Єдиним недоліком є те, що сенсорний екран управляє багатьма функціями, а налаштування деяких параметрів вимагають кілька кроків. Це може бути проблемою, коли ви знаходитесь в русі. 

Відео тест-драйв Volvo XC60 2021 року

Технічні характеристики 

В XC60 є три варіанти чотирициліндрових трансмісій. Базовий T5 - двигун з турбонаддувом потужністю 250 к.с. T6 - мотор з турбонаддувом, що видає 316 к.с. T8 є плагін-гібрид з турбованим силовим агрегатом і електродвигуном, які в сукупності виробляють 400 "конячок". 

T5 - єдиний двигун з переднім приводом, повний привід є додатковим для цієї трансмісії і стандартним для Вольво ХС60 T6 і T8. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач - єдиний варіант, незалежно обраного двигуна. 

T5 забезпечує досить гарне прискорення (6.1 до сотні) і достатню потужність, але топові двигуни роблять цей Volvo ще спритнішим. Розгін до першої сотні гібридного Вольво ХС60 займає всього 5.0 секунд. 

Volvo XC60 в комплектації T5 (250 к.с. і передній привід) витрачає 9.0 л/100 км. Це типовий показник для класу розкішних компактних позашляховиків. 

У цьому маленькому кросовері віддається перевагу комфорту, тому його управління не таке спортивне, як у суперників. Проте XC60 впевнено проходить повороти. Поїздка м'яка, і більшість нерівностей дороги пасажири не відчують. 

При правильному оснащенні Volvo XC60 може буксирувати до 1585 кг, без цього показника технічні характеристики були б неповними. 

Безпека

Вольво ХС60 2021 - це автомобіль про безпеку. Традиційно шведський кросовер зібрав найвищі оцінки в тестах на аварійність. 

Розміри і вага 

Volvo  XC60 має довжину 4.7 метра - звичайні габарити для класу. Його споряджена маса коливається від 1815 до 2155 кг.

Можливі комплектації 

Volvo XC60 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: Momentum, R-Design, Inscription і Polestar Engineered. 

Базова версія кросовера XC60 Momentum добре оснащена безліччю інформаційно-розважальних систем і технологій допомоги водієві. Вона також може похвалитися комфортабельним салоном преміум-класу, що робить її відмінним співвідношенням ціни і якості. Однак ви, ймовірно, захочете перейти на трансмісію T6, яка забезпечує приємніші враження від водіння, ніж T5.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2021
Купити новий автомобіль Тойота Секвойя 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Dodge Durango 2021 на автобазарі Dodge Durango 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2021