Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2021

12 квітня 2021

Нова Тойота Секвойя 2021 - великий трьохрядний позашляховик. У порівнянні з однокласниками він - динозавр. Це повнорозмірний позашляховик на базі вантажівки, який стає справжньою рідкістю, оскільки автовиробники випускають компактніші й ефективніші кросовери на базі легкових автомобілів. Таким чином, модель Sequoia багато в чому схожа на пікап Toyota Tundra, включаючи потужний 5,7-літровий двигун V8.

Купити новий автомобіль Тойота Секвойя 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Міцна рама і безкопромісний V8 дають позашляховику Тойота Секвойя вищі характеристики буксирування, ніж у будь-якого кросовера, а велика площа підлоги означає, що в ньому є пристойний пасажирський простір. 

Протягом багатьох років Toyota випускала постійний потік оновлень, додаючи технології, набір засобів допомоги водієві і кілька пакетів, які роблять Sequoia готовою до бездоріжжя. Ці оновлення не дозволили, щоб модель виглядала надто застарілою. Проте важко знайти переваги Тойота Секвойя на тлі сучасних конкурентів. 

Нове в 2021 році 

Тойота Секвойя 2021 отримала пакет затемненого зовнішнього оформлення Nightshade, а от технічні характеристики залишилися без змін. 

Кому варто купити? 

Вам слід купити Toyota Sequoia, якщо ви хочете повнорозмірний позашляховик, в якому довговічність важливіша за розкіш і який непогано впорається з помірним бездоріжжям. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На 2021 рік єдиною зміною в лінійці Sequoia є додавання нового оформлення Nightshade. По суті, це пакет зовнішнього вигляду, який включає чорні 20-дюймові колеса і затемнений хром на решітці радіатора, дверних ручках, бічний обшивці і значках. Nightshade Sequoia також має чорну шкіряну оббивку і доступний в кольорах Wind Chill Pearl, Magnetic Grey і Midnight Black.

Тойота Секвойя в останній раз пережила рестайлинг в 2008 році. З тих пір бренд кілька разів оновлював великий позашляховик. Зміни 2021 року - не причина вибирати свіжу модель. 

Toyota Sequoia або Chevrolet Tahoe

Tahoe Chevy - трьохрядний позашляховик, який перевершує Toyota Sequoia в декількох аспектах. У нього більше вантажного простору за кожним рядом і сучасніша інформаційно-розважальна система з величезним сенсорним екраном і такими фішками, як бездротові Apple CarPlay і Android Auto. Chevy може буксирувати на 450 кг більше, ніж Toyota, у нього кращі показники витрати палива і вищий прогнозований рейтинг надійності. Додатково до всього, базова версія Tahoe обійдеться вам дешевше, ніж базова Sequoia.

Toyota Sequoia або Toyota Highlander

Toyota Highlander - восьмимісний середньорозмірний SUV. Він менший, ніж Sequoia, з чого випливає не такий просторий третій ряд і слабка вантажопідйомність. Крім того, у Хайлендер двигун меншого об’єму, ніж у його великого побратима. На противагу цьому Highlander пропонує м'яку їзду, високоякісні матеріали салону і безліч доступних опцій. Топова комплектація Highlander Platinum надасть вам такі зручності, як великий 12,3-дюймовий сенсорний екран, рульове колесо з підігрівом і проекційний дисплей. І все це ви отримаєте за меншу ціну, ніж за базову Sequoia без будь-яких з цих функцій. 

Салон

Toyota Sequoia - це трьохрядний позашляховик, що вміщує сім або вісім чоловік, в залежності від того, виберете ви сидіння другого ряду або капітанські крісла. Тканинна оббивка і водійське сидіння з електроприводом входять в стандартну комплектацію, але ви можете купити комплектацію зі шкіряним оздобленням, підігрівом і вентиляцією передніх крісел, що складається з електроприводом третім рядом та іншими зручностями. 

У багатьох трьохрядних автомобілях затісний третій ряд. Тільки не у цій Тойоті. Третій ряд у Секвойя настільки просторий, що в ньому без проблем можуть розміститися дорослі пасажири. Всі сидіння зручні.

Toyota вирішила, що для Sequoia надійність салону важливіша за розкіш. Інтер'єр схожий на дизайн свого корпоративного побратима Toyota Tundra, з великими кнопками і твердими пластиковими поверхнями. Тим не менше, є приємні акценти, такі як кленові вставки на дверних панелях і рульовому колесі в розкішному платиновому оздобленні.

Toyota Sequoia пропонує величезний багажник. Ви знайдете в цьому позашляховику 535 літрів простору позаду третього ряду, 1885 літрів позаду другого і в цілому 3400 літрів позаду першого. Однак конкуренти по класу, такі як Chevrolet Suburban, пропонують ще більше місця.

За винятком деяких важкодоступних фізичних елементів управління, інформаційно-розважальну систему Toyota Entune легко використовувати. Однак у багатьох конкурентів є сенсорні екрани більшого розміру з чіткою графікою.

Відео тест-драйв Toyota Sequoia 2021 року

 

Технічні характеристики 

Toyota Sequoia демонструє достойні технічні характеристики, хоча їй складно витримувати конкуренцію на ринку. Позашляховик оснащений 5,7-літровим двигуном V8, який розвиває потужність 381 к.с. Він з'єднаний з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Цей двигун - робоча конячка, що підходить практично для всього, що ви можете придумати. Ні обгін інших транспортних засобів, ні рух вгору не становлять жодних проблем. До плюсів Toyota Sequoia можна віднести тихий двигун і злагоджену роботу коробки передач. 

Toyota Sequoia має не кращу витрата палива навіть з урахуванням розміру і трьохрядності. Автомобіль потребує середньому в 15.7 л/100 км в комбінованому циклі. 

Sequoia їде досить добре, особливо з доступною пневматичною підвіскою. Проте на нерівному асфальті відчувається деяке тремтіння. Хоча керованість Sequoia відносно спокійна, не чекайте великої маневреності на звивистих дорогах. Задній привід входить у стандартну комплектацію Тойота Секвойя, доступний повний привід.

Хоча Sequoia не цілком може зрівнятися з позашляховими якостями Land Cruiser, вона володіє пристойними можливостями за межами асфальтного покриття. TRD Pro - це основна комплектація для бездоріжжя зі стандартним повним приводом, амортизаторами Fox, передньою захисною пластиною, піднятою підвіскою і двошвидкісною роздавальної коробкою.

При правильному оснащенні ця Toyota може буксирувати до 3355 кг. Це непогана цифра, але інші великі позашляховики можуть буксирувати більше.

Безпека

Повномасштабні краш-тести Toyota Sequoia не проводилися. 

У моделі досить велика стандартна технологія активної безпеки. Кожна Sequoia має автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон і перехресного руху, передні і задні датчики паркування, попередження про виїзд з смуги руху і адаптивний круїз-контроль. Проте у конкурентів є помічники для утримання смуги руху і адаптивний круїз, який працює аж до зупинки.

Розміри і вага 

Довжина Секвойя становить 5.2 м. Споряджена маса позашляховика коливається від 2599 до 2721 кг, а повна маса автомобіля - від 3220 до 3311 кг.

Можливі комплектації 

Toyota виробляє Sequoia 2021 року в п'яти комплектаціях: SR5, TRD Sport, Limited, TRD Pro і Platinum.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW I3 2021
Купити новий автомобіль BMW i3 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Вольво ХС60 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2021