BMW 3-Series 2023: вишуканий і спортивний

30 листопада 2022

BMW 3-Series 2023 - це справжній хамелеон. Він здатний граціозно маневрувати звивистою дорогою, впевнено пробиратися міськими заторами або проноситися автомагістраллю, наче справжній суперкар. У 2023 році БМВ 3 серії отримав низку оновлень і став ще кращим. Чи ні? Дізнайтеся більше про модель нашого огляду!

Нове в 2023 році

Кому варто купити?

BMW 3 серії завжди був призначений для ділових людей. Це добре складений, спортивний задньопривідний автомобіль представницького класу. Така базова концепція, як і раніше, лежить в основі цієї моделі сьомого покоління. 

Однак зараз 3 серія - це практичний, але водночас високоякісний сімейний автомобіль. Модель доступна в кузові седан та універсал. Ціна BMW 3-Series 2023 починається з 42 300$.

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

У 2023 році типовий спортивний седан BMW 3-Series отримав технологічну модернізацію, котра включає оновлений кузов і нову цифрову приладову панель. Монолітний дисплей, який займає дві третини панелі приладів 3-ї серії, має той же дизайн, що у флагманської 7-ої серії бренду і електричного позашляховика iX. Стіна екранів працює з інтерфейсом BMW iDrive 8 і пропонує стандартну навігацію, голосового помічника і точку доступу Wi-Fi 5G.

Якщо ви не шанувальник нових величезних передніх ґрат BMW, є хороші новини – нова 3-я серія не отримала “ніздрі”, як у M3 та M4. Натомість дизайнери змінили нижній бампер, щоб він виглядав “гострішим”, і додала кілька нових світлодіодних фар з гачкоподібними денними ходовими вогнями всередині.

BMW внесла ті ж зміни до практичного універсалу 3-ї серії Touring.

Оскільки механічна частина залишилася без змін, можете прочитати відгуки про БМВ 3 серії, щоб було простіше зробити вибір.

Основні конкуренти

Нова BMW 3-Series змагається з Audi A4 та Mercedes-Benz C-Class у класі розкішних сімейних автомобілів. Водночас є багато альтернатив, які, можливо, не такі вдалі у всіх параметрах, але досить привабливі. Є стильні та зручні в управлінні Jaguar XE та Alfa Romeo Giulia, комфортабельний та стильний Volvo S60 та порівняно новий Genesis G70. 

Як альтернативу 3 серії можна розглянути просторий і стильний Volkswagen Passat, місткий і практичний Mazda 6 або Skoda Superb, який впевнено затьмарює 3-ю серію за об'ємом салону.

Звичайно, можна подумати про перехід на електрику. BMW i4 – гарна альтернатива 3-ї серії. Також є сенс звернути увагу на Tesla Model 3, Polestar 2 та Kia EV6.

Салон

Інтер'єр 3-ї серії дійсно можна назвати класичним BMW - він досить консервативний, але все ж таки сучасний і красивий. Салон виглядає дуже дорого, а елементи керування зручно розташовані.

Стандартні спортивні сидіння мають гарну підтримку, а також широкі можливості регулювання, тому вам буде зручніше влаштуватися.

 

 

Стандартна 3-я серія має великий багажник: 480 л за задніми сидіннями. З опущеними сидіннями ви отримаєте 1510 л. Версія 330e пропонує менше вантажного простору (через акумуляторну батарею) – 368 л. 

У 2023 році BMW оновила 3 ​​серію з вигнутим дисплеєм і операційною системою iDrive 8, які є стандартними для всієї лінійки. Нова установка складається з повністю цифрової 12,3-дюймової комбінації приладів та 14,9-дюймового інформаційно-розважального дисплея. Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth та вбудований GPS є в кожній моделі 3-ї серії. Аудіосистема з 10 динаміками входить у стандартну комплектацію, а BMW пропонує установку Harman Kardon з 16 динаміками як опцію.

Відео тест-драйв BMW 3-Series 2023 року

Технічні характеристики

Хоча BMW 3 серії 2023 був оновлений, він переноситься в наступний модельний сезон з тими ж варіантами трансмісії, що і в попередньому році. Задній привід стандартний для кожного варіанта 3-ї серії, а система повного приводу BMW xDrive доступна для всіх моделей, крім стандартної M3. 

Ви можете купити BMW 3-Series 2023 із бензиновим, дизельним або гібридним двигуном. Ось як виглядає список комплектацій:

Витрати палива БМВ 3 серії коливаються від 4,8 л/100 км до 7,8 л/100 км, залежно від специфікації.
 

  Характеристики BMW 3-Series  
 Потужність   184 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,1 с 
 Максимальна швидкість   235 км/год 
 Середня витрата палива   6,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   59 л 

 

Безпека

3-а серія отримала повний п'ятизірковий рейтинг безпеки та краш-тестів від незалежних експертів Euro NCAP, з 97% оцінкою для дорослих пасажирів та 87% оцінкою як для дітей, так і для вразливих учасників дорожнього руху. 

У стандартній комплектації всі моделі мають Active Guard Plus. Вона являє собою систему екстреного автоматичного гальмування, яка вміє виявляти велосипедистів і пішоходів, а капот піднімається, щоб пом'якшити удар, якщо ви коли-небудь когось ударите. Крім того, ви отримуєте адаптивні світлодіодні фари, контроль стійкості, контроль тяги та датчики тиску в шинах. 

Інші опції, такі як адаптивний круїз-контроль, допомога в утриманні смуги руху, попередження про вихід зі смуги руху та моніторинг сліпих зон, може бути додано як додаткове обладнання.

Розміри та вага

Споряджена маса авто коливається від 1614 до 1877 кг.

Можливі комплектації

BMW пропонує 3-Series у комплектаціях Sport та M Sport, які доступні у поєднанні з будь-яким двигуном, а також заднім чи повним приводом. Є високопродуктивні версії M340i та M340d.

 

Попередній огляд Огляд Acura RDX 2023: технологічний люкс
Наступний огляд Огляд Lexus IS 2023: спортивний характер
Популярні новини