Чому далекобійники не вимикають двигун на заправці?

22 вересня 2022

На АЗС потрібно вимкнути двигун. Це правило знають усі водії. Але часто на заправці можна спостерігати картину: величезна вантажівка стоїть протягом хвилин 20 з працюючим мотором. Чому водії-далекобійники ігнорують вимогу АЗС і не вимикають двигун? 

1. Економія палива

Старі вантажівки витрачають на запуск двигуна більше палива, ніж для роботи на холостому ходу. Тому "палити" дизель під час стоянки для водія виявляється вигідніше.

2. Турбота про двигун

Процес зупинки та швидкого повторного запуску несприятливо впливає на мотор. З турбінами ситуація набагато складніша - різке вимкнення гарячого двигуна прискорює знос підшипників турбокомпресора. Щоб уникнути дорогого ремонту, після зупинки бажано дати силовому агрегату охолонути - попрацювати мотору кілька хвилин на холостому ходу. 

3. "Економія" ресурсу стартера

Водії намагаються знизити навантаження на стартер, уникаючи його зайвого розкручування. Особливо це актуально для вантажівок "у віці" та з деякими неполадками, а також для зимового сезону. Щоб уникнути ситуації, в якій авто взагалі не заведеться, водії тягачів вважають за краще не глушити двигун.

4. Робота повітряних гальм

Вантажівки оснащені пневматичною системою гальм. Це означає, що коли двигун вимикається, не працюють і компресори. Після повторного запуску мотора системі потрібен час, щоб знову накачати повітря та зробити гальма функціональними.

5. Потреба в енергії

Опалення та охолодження салону – ще одна причина, чому водії ігнорують вимогу глушити двигун на АЗС. Як тільки двигун вимикається, піч/кондиціонер/клімат-контроль перестають працювати. Поки машина заправляється і водій купує каву з хот-догом, салон встигає нагрітися чи охолонути.

Насамкінець залишився не менш важливий фактор, чому далекобійники не глушать мотор на заправних станціях. Це… звичка. Ми всі маємо свій набір автоматизованих дій, раціональність яких рідко можемо пояснити. 

А якщо ми вже розпочали тему фур, ось відповідь на запитання, чому американські вантажівки мають довгі капоти і навіщо тягачі піднімають частину коліс.

Попередня стаття 5 помилок під час самостійної заміни мастила
5 помилок під час самостійної заміни мастила
$15 мільярдів за 8 місяців: пропозиція на авторинку по регіонах. Що змінилося?
Наступна стаття $15 мільярдів за 8 місяців: пропозиція на авторинку по регіонах. Що змінилося?

Популярні новини