Встигнути все: 5 видів обслуговування авто, які ви можете зробити за 1 хвилину

9 листопада 2022

Ми постійно поспішаємо і скаржимося на брак часу. А тут ще й обслуговування машини… Але є процедури, які ви встигнете виконати за 1 хвилину, і автомобіль буде вам справді вдячний за таку увагу.

Перевірка тиску в шинах автомобіля

1. Перевирти тиск у шинах

Багато автомобілістів “грішать” тим, що не стежать за тиском у шинах. А дарма, бо це впливає на динаміку та безпеку авто. Крім того, недостатньо накачані або перекачані шини можуть збільшити витрату палива. Візьміть манометр та перевірте всі колеса. Правильні показники тиску для вашого авто зазвичай вказані на наклейці всередині дверного отвору, під капотом чи поруч із кришкою паливного бака. Також рекомендується стежити за тим, щоб тиск у запасному колесі був підвищеним.

2. Перевирти та долити моторне мастило

Важливо регулярно перевіряти правильність рівня мастила у двигуні. Це дійсно займає менше 1 хвилини: відкрийте капот автомобіля, вийміть щуп і подивіться на рівень мастила. Не забудьте дотримуватись умов перевірки. Автомобіль повинен бути припаркований на рівній поверхні, а двигун - холодним, або не працювати хоч б протягом 10 хвилин до тесту. Головне - не робити типових помилок під час заміни мастила

Долив омивача скла в автомобіль

3. Долити рідину омивача скла

Важливо стежити за рівнем рідини для омивача скла цілий рік. Та не забувати використовувати сезонну "омивайку". Долити рідину в бачок - це дійсно справа 1 хвилини. 

4. Очистити вентиляцію

Ви коли-небудь помічали, скільки пилу накопичується у вентиляційних отворах вашого автомобіля? Прибирання займає пару секунд. Тримайте під рукою маленьку щітку та раз на тиждень очищайте вентиляційні отвори. Це ж просто!

Догляд за салоном автомобіля

5. Викинути сміття з дверних кишень

Звичка кидати у дверні кишені обгортки від цукерок, чеки та серветки є, напевно, у всіх. І в цьому немає нічого страшного, якщо регулярно робити прибирання. Тільки не потрібно відкладати все до наступного миття або “генерального” очищення пилососом салону. Зібрати сміття зі всіх дверних кишень і заглянути в “бардачок” - хвилинна справа. Зате, як змінюється салон машини! Якщо ви вирішите влаштувати серйозне прибирання в авто, не обов'язково купувати спеціальні продукти – ось список ефективних підручних засобів.

Як бачите, обслуговування автомобіля – не завжди справа на цілий вихідний. За 1 хвилину теж можна встигнути зробити щось корисне у машині!

Попередня стаття Електромобіль на буксир: що можна, а що заборонено?
Електромобіль на буксир: що можна, а що заборонено?
Ємність акумулятора та об'єм двигуна: як правильно підібрати?
Наступна стаття Ємність акумулятора та об'єм двигуна: як правильно підібрати?

Популярні новини