Чи вигідно привезти авто з Канади

8 липня 2017

За останні кілька днів на рахунок «вигоди» канадських автомобілів не висловився тільки ледачий.

Інтернет рясніє заявами експертів, політичних діячів і простих користувачів. Деякі розгледіли в тексті угоди ЗВТ помилку, що, нібито, від мита звільняються не імпортовані, а експортовані транспортні засоби. І якщо комусь захочеться продати за океан Таврію, то він може скористатися пільгою. У соціальних мережах не перестають з'являтися різноманітні пости, приправлені коментарями. Українських водіїв трохи заспокоїло чергове твердження.

 

Вся справа в помилці перекладу документа. Отже, повертаємося до позитивної новини: «вже з першого серпня збір мине биушки, новенькі моделі від нього позбавляться через вісім років». Але цим все не закінчилося, деякі фахівці піддали жару питаннями: «кому призначені ці блага - юридичним або фізичним особам ?!». Тут відповідь зажадали від фіскальної служби. Вона ж запевнила, що, врешті-решт, всі громадяни зможуть ввозити «безмитні» машини. Дармовими вони не стануть, платити є за що. На тлі галасу не забудьте про «Євро-5» та інші особливості відповідності.

 

 

Хто кого?

 

Всі, хто встиг відійти від ажіотажу, сіли за калькулятори. Питання «європейці або канадці» залишилося невирішеним. Ми вже вказували, то мита будуть позбавлені, лише ті авто, які виробляються країною-партнером.

 

Наприклад, корінними «канадцями» є Ford Edge, Honda СR-V і Civic, Toyota Corolla і RAV4, Chrysler 300, Lexus RX350 і Volkswagen Routan. Але доступні не всі двигуни. Люди, які звикли до європейського «потоку», задумалися. Можна припустити, що популярністю буде користуватися Honda. Вона, перебравшись через Атлантику, пройшовши кордон (сплата акцизу, ПДВ 20%), в результаті обійдеться приблизно в 12500 євро.

 

Після аналогічних маніпуляцій «європейки» потягнутьприблизно на 13500. Між тим, в Європі у покупця є можливість вибрати комплектацію. Що до інших канадських примірників, то «звірячий» податок здорожує їх. Ціна Chrysler 300 злітає з 10000 євро до 25000 доларів після розмитнення. Остання цифра зустрічається й у нас, і нікуди не треба їхати.

 

Маленька хитрість

 

Її розмір, насправді, вимірюється габаритами автомобіля. Щоб розширити перелік транспортних засобів, які завозяться, водії можуть попросити відправника вказати «потрібну» країну-виробника. Працівники митниці зазвичай орієнтуються саме на продавця в цьому аспекті. Так доступними стануть японські та американські одиниці, не кажучи про тих, які до цього побували в Єврозоні. У разі якщо приймаюча сторона наткнеться на «незговірливого» митника, все залежить від її вміння «домовлятися». Хоча, згідно із законом, при розкритті такої схеми - загрожує конфіскація. Тільки вам вирішувати, чи варто ризикувати!

 

 

Купівля за океаном

 

Зваживши всі за і проти, готуйтеся до особливостей придбання за кордоном. У країні, де живе багато наших співвітчизників, регулювання ринку відточене до «не можу». Купівля здійснюється або у офіційного представника, або на аукціоні, в якому беруть участь ліцензійні дилери. Пройшовши цей етап, настає черга транспортування, яке вийме з кишені від кількох сотень до кількох тисяч канадських доларів (що вимагає перерахунку). За все це відповідають посередники, послуги яких оплачуються окремо. Фінішувати можна з додатковими 3000 доларів США до початкової вартості автомобіля.

 

Читайте також: 

 

{"code":"interesting_widget","id":1406,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1452,"type":"horizontal"} 

 

{"code":"interesting_widget","id":1483,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1484,"type":"horizontal"}

Попередня стаття Электромобили Tesla Model X и Model S стали еще динамичнее
Электромобили Tesla Model X и Model S стали еще динамичнее
Нові посвідчення водія в Україні: що треба знати водіям
Наступна стаття Нові посвідчення водія в Україні: що треба знати водіям

Популярні новини