Огляд тест-драйву: Audi Q7 2018

8 лютого 2018

Audi Q7 2018 являється 7-пасажирським флагманським позашляховиком німецького бренду, конкуруючим з Infiniti QX60, Acura MDX і BMW X5. Він був оновлений в своєму другому поколінні і постав перед нами більш легким, маневреним і більш прогресивним автомобілем класу люкс. Найбільший SUV від Audi відрізняється своїм динамічним характером водіння і сучасними технологіями, інноваційними функціями безпеки і напівавтономного водіння, а також Virtual Cockpit з реалістичною навігацією Google-карт. Ви не знайдете під капотом суперсильну потужність V8 або багато простору в третьому ряду, але якщо ви хочете гідний брендовий позашляховик зі стандартним повним приводом, стильним дизайном і розумними технологіями, Audi Q7 2018 року стане хорошим вибором.

Огляд тест-драйву: Audi Q7 2018

У цьому автомобілі вам напевно сподобається можливість буксирувати до 3500 кг, наявність стандартного AWD Quattro і вибухова здатність розганятися до сотні за 5.7 секунд. Вам може не сподобатися цей автомобіль, якщо ви плануєте регулярно використовувати третій ряд сидінь: Infiniti QX60 і Acura MDX пропонують набагато більше місця. Новий 3-рядний кузен Q7 Volkswagen Atlas є більш дешевою альтернативою з кращою внутрішньою пристосованістю до перевезення великої кількості пасажирів, а якщо вам і цього недостатньо, придивіться до більшого Mercedes-Benz GLS або GMC Yukon.

Враження від поїздки

Ще в першому поколінні цей SUV був одним з найпопулярніших 3-рядних позашляховиків, а його керованість і манери тільки покращилися у другому поколінні. Це сталося завдяки зменшенню ваги на 225 кг, зниженню центру ваги та встановленню 5-контактної передньої/задньої підвіски. Він тихий і податливий в щоденному управлінні та динамічно бездоганний, коли необхідно прискоритися або з'їхати на звивисту дорогу. Новий 2.0-літровий 4-циліндровий двигун має хорошу продуктивність для своїх розмірів, але не володіє великими запасами енергії V6 для високошвидкісного проходження і буксирування. Якого б представника модельного ряду ви не обрали, він винагородить вас фантастичним відчуттям рульового управління, а з комплектацією Adaptive Chassis Package в версії Prestige, ви отримаєте повноцінну пневматичну підвіску і повний привід, що допомагає зменшувати радіус повороту. Поряд з поліпшенням комфорту і контролю, ця версія також збільшує дорожній просвіт на 6 см для їзди по бездоріжжю і знижує його на великих швидкостях для зменшення аеродинамічного опору.

Audi Virtual Cockpit з багатоканальним 12.3-дюймовим цифровим дисплеєм заміняє традиційний аналоговий спідометр і датчики. Його можна налаштовувати і підключати через 4G LTE і отримати доступ до всього: від карт Google Earth до супутникового радіо.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Детальніше про Audi Q7

Інтер'єр

Німецький автовиробник славиться наявністю одних із найкращих і найбільш корисних кабін в автомобільному світі, і новий кузов Ауді Ку 7 2018 року не став винятком. Інтер'єр флагманського позашляховика Audi має стандартну шкіру і поліпшену приладову панель в стилі A8. Логічно розміщені елементи управління, нове багатофункціональне 3-спицеве ​​кермо і легкозрозумілі для користувача прилади (як звичайні, так і Virtual Cockpit) доповнюють зручний, орієнтований на водія характер салону. Нова платформа Q7 тепер пропонує більше вантажного простору, але третій ряд затісний.

Екстер'єр

Хоча розміри і колісна база зменшилися в останньому поколінні Q7, нова ітерація робить зовнішній дизайн більш витонченим завдяки новій формулі цього SUV, знижуючи коефіцієнт опору до 0.32. На передньому плані решітка радіатора Singleframe Q7 з хромованими вставками демонструє міцність і привабливість, спереду і ззаду розміщені більш сміливі елементи освітлення, а також наявні спортивні подвійні вихлопні труби в задній частині авто. Двері багажника Audi Q7, здатного вміщувати від 295 до 2075 л зі складеними сидіннями, практичні і оснащені електроприводом, а стандартні ксенонові фари полегшують нічну їзду.

Стандартна комплектація

Три рівня комплектації Ауді Ку 7 передбачені в 2018 році: Premium, Premium Plus і Prestige. З такою назвою як Premium не дивно, що навіть базовий Q7 добре обладнаний: шкіряний салон, підігрів передніх сидінь, 3-зонний клімат-контроль, задні двері з електроприводом і панорамний люк на даху. Стандартним також є: 7-дюймовий центральний дисплей, аудіосистема AM/FM/CD/HD на 7 динаміків з USB/SD-входами і Bluetooth. Функції безпеки Q7 включають Audi pre sense і pre sense city, які можуть відстежувати рух і ідентифікувати пішоходів. Якщо зіткнення здається неминучим, автомобіль попередить водія і, у крайньому випадку, застосує гальма самостійно.

Додаткове обладнання

Якщо вам потрібен стандарт сумісності Apple CarPlay або Android Auto, варто перейти до Q7 Premium Plus. Ми рекомендуємо цю середньорівневу версію і вважаємо, що ціна, яка перевищує базову на 4000 доларів, цілком виправдана. Premium Plus поставляється з навігаційною системою, моніторингом сліпих місць з попередженням про задній поперечний трафік, високоякісною аудіосистемою 3D Bose і регульованим кермом з електропідсилювачем. Top-line Prestige поставляється з двигуном V6, аудіосистемою Bose на 19 динаміків, Virtual Cockpit, повністю світлодіодними фарами і 20-дюймовими колесами. Додатково також можна придбати: чудову звукову систему Bang&Olufsen, Driver Assistance Package з адаптивним круїз-контролем і помічником руху вздовж смуги, а також адаптивну підвіску і розважальний пакет функцій для задніх пасажирів.

Технічні характеристики Audi Q7

У 2018 році передбачено два типи бензинових двигунів. Перший – базовий 2.0-літровий 4-циліндровий двигун, потужністю 252 к.с., якого достатньо для розгону до сотні за 7.1 секунди, але з більш ніж двома пасажирами відчуває себе важкувато. Зате 3.0-літровий наддувний V6 на 333 к.с. почувається чудово і здатний розігнатися до 100 км/год всього за 5.7 секунди. Обидва двигуни з’єднані з плавною автоматичною коробкою передач з 8 швидкостями, і всі Q7 мають стандартний повний привід. Передбачений для європейських країн Audi Q7 дизельний двигун V6 має потужність 272 к.с. Всі нові версії мають холосту систему старт/стоп, яку можна відключити вручну.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2018
Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2018
Огляд тест-драйву: Ferrari FF 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ferrari FF 2017