Огляд тест-драйву: Audi A6 2022

29 грудня 2021

Audi A6 2022 виглядає, як завжди, витончено і елегантно, проте має велику потужність. Якщо ж вам кортить робити різкі маневри, седан поводитиметься спортивно. 

Купити новий автомобіль Ауді А6 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Спроба знайти недоліки в Audi A6 – складне завдання, оскільки авто у багатьох параметрах вважається неперевершеним. Однак немає нічого ідеального, особливо коли серед конкурентів є BMW 5 серії і Mercedes-Benz E-Class. Чи варто детальніше розглядати цей преміальний автомобіль? На 100% варто. І наш огляд допоможе визначити плюси та мінуси нової Audi A6 2022.

Нове в 2022

У 2022 Ауді робить стандартними для всіх комплектацій А6 10,1-дюймовий сенсорний екран, цифрову приладову панель і бездротовий Android Auto.

Кому варто купити?

Ви зробите помилку, якщо пропустите Ауді A6 під час вибору преміального седана. Це відмінний автомобіль, у якого набагато більше переваг, ніж недоліків. Одна з найпривабливіших характеристик Audi – це якість збірки. Внутрішні поверхні приємні на вигляд і на дотик, зовнішніх панелі підігнані бездоганно. Навіть на тлі суперників з BMW та Mercedes Ауді А6 почувається на найвищому рівні. Відразу помітно, що автомобіль призначений для перевезення багатих людей з комфортом. Це підтверджує вартість. У Ауді А6 2022 одна з найвищих базових цін у сегменті - від $59 000. 

Нове чи б/у авто? 

В 2022 Audi модернізує інформаційно-розважальну систему A6 на всіх комплектаціях: встановлює нове програмне забезпечення, збільшує до 10,1-дюймів сенсорний дисплей і робить Android Auto бездротовим. Audi Virtual Cockpit 12,3-дюймова панель приладів, задні бічні подушки безпеки та просунутіша система контролю тиску в шинах тепер також встановлені всюди. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Пакет Black Optic можна замовити для базових комплектацій. З відтінків екстер'єру прибрано чотири кольори і додано три нові. Параметри та пакети також були оптимізовані.
Це серйозні аргументи, щоб купити новий Ауді А6. Тільки переконайтеся, що на авторинку немає торішніх авто у топових комплектаціях за вигіднішою вартістю.

Audi A6 або BMW 5 серії

У БМВ 5 серії, мабуть, найспортивніша керованість серед преміальних середньорозмірних авто. Виробник пропонує 5-ту серію з сімома різними варіантами двигунів, серед яких три моделі M5 потужністю понад 600 к.с. Топовий лімітований випуск M5 CS може похвалитися 627 конячками і часом розгону до 100 км/год менше ніж за 3 секунди. У 5-ї серії більший багажник, а також зручніша інформаційно-розважальна система, ніж у A6. Хоча ці автомобілі мають багато спільного, наприклад, стильний та якісний інтер'єр, BMW – найкращий вибір. 

Ауді A6 або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-класу займає вершину рейтингу в сегменті. Це один з найуніверсальніших автомобілів класу люкс на ринку. Різноманітність Е-класу вражає: кузови седан, купе, кабріолет та універсал, чотири варіанти двигуна, які приблизно відповідають потужності A6. Розкішний тихий салон та комфортні сидіння закріплюють за E-Class лідируючі позиції у сегменті розкоші. Футуристична інформаційно-розважальна система також заслуговує на похвалу. 

Салон

Преміальний п'ятидверний седан бездоганно справляється із завданням комфортного перевезення пасажирів. Усередині достатньо простору для п'яти людей високого зросту. 

Audi відома тим, що створює дійсно круті інтер'єри, і салон A6 2022 ще раз доводить це. Кабіна зібрана бездоганно і демонструє, що іноді менше може бути краще. Виробникам автомобілів класу люкс легко захопитись спробами розмістити інноваційні технології у невеликих просторах. Але бренду вдалося знайти баланс між достатньою кількістю технологій та простим дизайном. Салон Ауді А6 2022 від обшивки стелі до килимків прикрашений якісними матеріалами, і спробувати знайти реальну ваду всередині цього седану – складне завдання. 

Немає претензій до вантажного простору авто. Багажник A6 має об'єм 368 л, що відповідає середньому параметру у класі. Задні сидіння 40/20/40 можна скласти, щоб звільнити більше місця.

Інформаційно-розважальна система A6 складається із трьох дисплеїв. Новим стандартом 2022 став основний 10,1-дюймовий сенсорний екран, на якому розміщено більшість меню, елементів управління, інтеграція зі смартфоном і навігація. Нижче наведено 8,6-дюймовий сенсорний екран для додаткових функцій, таких як клімат-контроль. 

На вивчення системи знадобиться час, оскільки фізичні кнопки відсутні. Однак, програмне забезпечення працює без збоїв, а сенсорні екрани забезпечують чіткий тактильний зворотний зв'язок при натисканні значків. 

Третій дисплей являє собою 12,3-дюймову повністю цифрову панель приладів, яка називається Audi Virtual Cockpit. Критики хвалять цю функцію, відзначають її чітку графіку та здатність показувати важливу інформацію у зручному для сприйняття місці.

Відео тест-драйв Audi A6 2022 року

Технічні характеристики 

Audi A6 2022 серійно оснащується чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 261 к.с. Це нормально для щоденних поїздок, але на шосе може бракувати потужності. Інший варіант – 335-сильний V6 з турбонаддувом. 

У стандартну комплектацію A6 входить семиступінчастий автомат, який плавно перемикає передачі та максимально використовує потужність будь-якого двигуна. 

Два потужніших мотора виводять характеристики Audi A6 на новий рівень: 

  • седан S6 оснащений 444-сильним V6 з подвійним турбонаддувом, який допомагає автомобілю розганятися до 100 км/год за 4,4 секунди;
  • Універсал RS6 Avant ховає під капотом 591-сильний V8 з подвійним турбонаддувом, який розганяє авто з 0 до 100 км/год лише за 3,5 секунди. 

І S6, і RS6 мають автомат-восьмиступку та розвивають максимальну швидкість 250 км/год. 

A6 2022 з базовим двигуном витрачає 8,4 л/100 км поїздки в змішаному циклі. Ці цифри є переконливими для преміального автомобіля середнього розміру. Ще більше втішає той факт, що Audi A6 стандартно оснащується повним приводом quattro.

З 3,0-літровим двигуном V6 із турбонаддувом автомобіль витрачає до 9,4 л/100 км. Версія S6 2022 вимагає близько 10,2 л/100 км, а RS6 - 13,1 л/100 км.

Ауді також випускає універсал А6 Allroad, якому варто приділити окремий огляд.

Безпека

NHTSA привласнила Audi A6 2022 року загальну оцінку безпеки 5/5 зірок: 4 зірки у лобових та 2 зірок у бічних краш-тестах.

Розміри та вага 

Габарити і вага Audi A6 залежить від того, яку комплектацію ви вирішите купити:

  • базова модель має довжину 4,93 м, а його споряджена маса коливається від 1860 до 1935 кг;
  • седан S6 має довжину 4,96 м при спорядженій масі 2035 кг;
  • RS 6 Avant становить довжину 4,99м при спорядженій масі 2250 кг.

Можливі комплектації 

Audi A6 2022 року випускається в трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Будь-яку версію автомобіля можна знайти на автобазарі AutoMoto.ua. Ціна Ауді А6 б/у починається з $48 000.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura NSX 2022
Купити новий автомобіль Акура НСХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль БМВ Х6 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X6 2022