Огляд Audi A4 2024: класика преміальності

12 січня 2024

Audi A4 2024 року вирізняється першокласною елегантністю та інноваціями. Автомобіль забезпечує продуктивність та комфорт світового класу під час щоденних поїздок. Витончений інтер’єр і набір передових технологій допомоги водієві задовольнять смак найвибагливіших покупців. В 2024 році седан Ауді А4 отримав кілька технологічних оновлень. Чи став автомобіль ще кращим та бажанішим? 

Вибрати новий автомобіль Ауді А4 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Розширено список стандартного обладнання, зокрема додано адаптивний круїз-контроль і систему підтримку смуги руху.

Кому варто купити?

Нова Ауді А4 2024 сподобається покупцям, які вибирають невеликий преміальний седан. Попри те, що модель дебютувала давно, її  продуктивність, салон і технології залишаються на найвищому рівні.

Також А4 стане “золотою серединою”, якщо седан A3 занадто малий, а A6 занадто дорогий для вас.

 

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

Audi розширила перелік стандартного обладнання A4 до 2024 року. Тепер в базовий набір технологій входить адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, система допомоги під час паркування та підігрів керма. Усі комплектації, за винятком базової A4 40, отримали функцію віддаленого запуску двигуна через додаток myAudi. 
Купити нову Audi A4 2024 можна від $41 200.

Audi A4 або BMW 3 серії

BMW 3 серії - один з найближчих конкурентів A4. Седан від Ауді поставляється з довшим списком стандартних опцій, серед яких шкіряний салон, підігрів сидінь і безліч систем допомоги водієві, а також стандартний повний привід (опція в 3 серії). До того ж базова модель витрачає менше пального. Переваги 3 серії - це більше кінських сил, набагато просторіший багажник та жвавіша керованість. Як Audi, так і BMW пропонують конкурентоспроможні характеристики та вражаючу продуктивність, тому з вибором складно помилитись. Правильне рішення, ймовірно, залежатиме від особистих уподобань.

Audi A4 або Genesis G70

Genesis G70 дебютував у 2019 році та залишається однією з найновіших моделей у класі невеликих преміальних автомобілів. G70 пропонує багато стандартних функцій, вишуканий салон і елегантний дизайн за нижчою ціною, ніж A4. Базова модель G70 також має більше кінських сил, стандартну навігацію та вражаючу гарантію. Проте трохи вища початкова ціна A4 виправдана повним приводом (опція для G70), більшим багажником, кращою економію пального та загальною жвавішою керованістю. А4 також пропонує просторіше заднє сидіння.

Салон

Седан A4 вміщує до п’яти осіб, і в обох рядах є достатньо простору. Передні сидіння можуть здаватись твердими, але залишаються зручними та підтримують навіть під час тривалих подорожей. До того ж, A4 пропонує одні з найпросторіших задніх сидінь у класі.

Як і більшість поточної лінійки Audi, A4 поєднує в собі сучасний дизайн із інноваційними технологіями та якісними матеріалами для створення мінімалістичного, функціонального та висококласного салону. Стандартна шкіряна обшивка сидінь, оздоблення деревом, алюмінієві акценти та м’які вінілові та пластикові поверхні роблять кабіну престижною.

 

 

Стандартна інформаційно-розважальна система A4 складається з 10,1-дюймового сенсорного екрана з відмінною якістю зображення, бездротового Apple CarPlay, дротового Android Auto, стереосистеми з 10 динаміками, Bluetooth, двох портів USB і HD-радіо. Як опція доступна 12,3-дюймова цифрова кабіна Audi Virtual Cockpit.

Багажник Audi A4 2024 широкий та зручний для завантаження речей. Його об'єм складає 340 л, а спинки задніх сидінь опускаються за схемою 40/20/40.

Відео тест-драйв Audi A4 2024 року

Технічні характеристики

В базовій конфігурації Ауді А4 2024 оснащена 2,0-літровим рядним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом (40 TFSI), який видає 201 к.с. Моделі седан A4 S Line і універсал Allroad мають під капотом той самий 2,0-літровим двигуном (позначається 45 TFSI), який видає на 60 к.с., тобто, 261 “конячку”. 

Кожна модель у лінійці A4 2024 року оснащена стандартним повним приводом Quattro. Більшість версій пропонує семиступінчасту автоматичну коробку передач Audi S Tronic із подвійним зчепленням, за винятком спортивного S4, який оснащений восьмиступінчастою АКПП Tiptronic. 

Початкова модель Audi A4 набирає розгін до 100 км/год за 6,3 с. Версія з 261-сильним двигуном стартує до “сотні” за 5,2 с. 

Витрата пального Ауді А4:

  • 7,8 л/100 км - моделі з двигуном на 201 к.с.,
  • 8,7 л/100 км - моделі з двигуном на 261 к.с.

Ауді А4 поводить себе на дорозі жваво, як справжній спортивний седан. Водночас він комфортний для тривалих круїзів. Підвіска чудово контролює крен кузова та надійно тримає автомобіль у поворотах. Стандартний повний привід гарантує відмінне зчеплення з дорогою в різних умовах.
 

 Характеристики Audi A4 2024 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,3 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Середня витрата пального   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   58 л 

Безпека

Стандартне обладнання безпеки А4 досить щедре. Усі моделі мають попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування та автоматичне дальнє світло. Цьогоріч Ауді додала стандартні адаптивний круїз-контроль, систему утримання в смузі руху та вдосконалені датчики паркування до кожного рівня комплектації A4 2024 року. Додатково можна замовити моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, а також навігаційний пакет, який поставляється з інтелектуальним адаптивним круїз-контролем Audi і розпізнаванням дорожніх знаків. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 282 см,
  • Довжина - 476 см,
  • Ширина - 185 см,
  • Висота - 143 см.

Споряджена вага авто - від 1550 до 1745 кг.

Можливі комплектації

Купити Ауді A4 2024 можна в трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige.

Попередній огляд Огляд BMW 2 Series 2024: люкс з характером
Шукати новий автомобіль БМВ 2 серії 2024 року на AUTOMOTO.UA
Знайти позашляховик Форд Едж 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Ford Edge 2024: універсальний варіант