Огляд Ford Edge 2024: універсальний варіант

15 січня 2024

Дворядний позашляховик середнього розміру Ford Edge 2024 року пропонує комфортний та просторий салон, місткий багажник і солідну продуктивність стандартного чотирициліндрового двигуна. Незважаючи на свій вік, Едж залишається конкурентоспроможним завдяки універсальності. Він не виділяється унікальними “фішками” чи перевагами, але пропонує все, що потрібно покупцю кросовера.

Знайти позашляховик Форд Едж 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Edge залишається без змін для 2024 модельного року.

Кому варто купити?

Вам варто розглянути Форд Едж 2024, якщо ви шукаєте позашляховик середнього розміру і вам не потрібні сидіння третього ряду, здібності для бездоріжжя чи електрифікований силовий агрегат. 

Нове чи вживане авто?

Між моделями Edge 2023 і 2024 немає серйозних відмінностей. Востаннє велике оновлення моделі було в 2021 році - тоді Едж отримав стандартний 12,0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. У 2022 році всі комплектації авто стали повнопривідними. Якщо ви розглядаєте вживаний варіант, ознайомтесь з відгуками про Форд Едж. Подейкують, цього року на конвейері з'явиться оновлений Ford Edge в гібридній чи  електрифіковані версії. 

Дивіться також каталоги:

Ford Edge або Ford Explorer

Хоча Edge і Explorer є позашляховиками середнього розміру, між ними мало спільного. Explorer використовує сучасну архітектуру автомобіля, пропонує третій ряд і більше простору для вантажу. Він також може похвалитися більшими та потужнішими двигунами, ніж Edge, та забезпечує вищу тягову здатність. Крім того, Explorer поставляється в комплектації Timberline для бездоріжжя. Приймати рішення варто з огляду на те, скільки місця в автомобілі вам потрібно.

Ford Edge або Honda Passport

Як і Ford Edge, Honda Passport - застарілий дворядний позашляховик. Попри це, Паспорт більший всередині, ніж Edge, має достатньо місця для зберігання та поставляється в комплектації Trailsport для бездоріжжя. Хонда оснащує свій позашляховик потужним стандартним двигуном V6 і складною системою повного приводу з розподілом крутного моменту. Однак інформаційно-розважальна система та система допомоги водієві Honda є відносно старими, а витрата пального значно вища, ніж у Ford.

Салон

Незважаючи на те, що конкуренти перевершують Edge за значною кількістю параметрів, мало хто пропонує більше внутрішнього простору. У салоні достатньо місця для 5 осіб. 

Дизайн інтер’єру Едж простий і стриманий, а матеріали добре підібрані. Проте підгонка панелей і загальне виконання могли бути кращими. Як і конкуренти, Edge 2024 має багато твердого пластику в салоні. Та кабіну можна зробити вишуканою завдяки доступним оновленням: білій синтетичній шкірі з візерунком чи натуральній шкірі з імітацією замшевих вставок.

Кожен Edge оснащений 12,0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи з бездротовим підключенням Apple CarPlay і Android Auto. Портретно-орієнтований сенсорний екран із сучасною графікою та швидким відгуком використовує програмне забезпечення Ford SYNC 4A - найновіший інтерфейс.

В багажнику Ford Edge можна розмістити до 1110 л вантажу. Зі складеними сидіннями простір збільшується до 2078 л. Підйомні двері з ручним керуванням стандартні, доступні підйомні двері з електроприводом і та відкриванням без допомоги рук.

Відео тест-драйв Ford Edge 2024 року

Технічні характеристики

Всі комплектації Форд Едж 2024, окрім топової ST, оснащені 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 250 кінських сил. Він приводить в дію всі чотири колеса позашляховика через восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. Ця трансмісія пропонує хороше поєднання потужності та економії для сегмента.

Щоб отримати яскраві враження за кермом, варто купити новий Форд Едж ST з 2,7-літровим V6 з подвійним турбонаддувом, який видає 335 к.с. Цей мотор працює з семиступінчастою автоматичною коробкою передач з підрульовими перемикачами, повним приводом та додає спортивної керованості позашляховику. 

Витрата пального базового Ford Edge складає в середньому 10,2 л/100 км. Версія ST має трохи вищий “апетит” - 11,2 л/100 км.
 

 Характеристики Ford Edge 2024 
 Потужність   250 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,8 с  
 Максимальна швидкість    210 км/год 
 Середня витрата пального  10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л 

Безпека

Кожен Edge оснащений попередженням про лобове зіткнення, автоматичним екстреним гальмуванням вперед, моніторингом сліпих зон, попередженням про поперечний рух позаду, попередженням про виїзд зі смуги руху та системою підтримки смуги руху. Все це є частиною пакету Ford Co-Pilot360. Автоматичні фари дальнього світла також є стандартними.

Розміри та вага

  • Колісна база - 285 см,
  • Довжина - 480 см,
  • Ширина - 193 см,
  • Висота - 173 см.

Споряджений Ford Edge важить від 1869 до 2017 кг.

Можливі комплектації

Ford пропонує Edge 2024 в комплектаціях: SE, SEL, ST-Line, Titanium і ST. Початкова ціна - $38 365. Стандартні функції включають 18-дюймові алюмінієві колеса, доступ без ключа, кнопковий старт, двозонний автоматичний клімат-контроль, 12-дюймовий сенсорний екран із стереосистемою із шістьма динаміками. CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa, супутникове радіо та точку доступу Wi-Fi. У базову комплектацію входять телескопічне кермо, тканинний салон, ручне регулюванн передніх сидіннь, заднє сидіння з опцією складання за схемою 60/40 із центральним підлокітником.

Попередній огляд Огляд Audi A4 2024: класика преміальності
Вибрати новий автомобіль Ауді А4 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати нову Тойота Секвоя 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Toyota Sequoia 2024: витривалий та економний