Огляд Audi Q8 2023: стильний флагман

11 вересня 2023

Q8 — флагманський позашляховик Audi. Кузов в стилі купе та неймовірна технологічність роблять авто привабливим варіантом. Проте конкуренція висока: BMW X6, Porsche Cayenne, Land Rover Range Rover Velar, Mercedes GLE… Чи зможе новий Audi Q8 2023 протистояти суперникам в боротьбі за прихильність покупців? 

Вибрати автомобіль Ауді Ку8 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає серйозних оновлень. 

Кому варто купити?

Якщо ваш гаманець дозволяє і ви шукаєте великий позашляховик-купе, тоді Audi Q8 безперечно вартий вашої уваги. 

Зручний і стильний салон вражає технологіями, а лінійка двигунів забезпечує достатньо потужності для більшості задач. Для тих, хто хоче отримати максимум “конячок” під капотом та яскравих вражень за кермом, виробник пропонує версії SQ8 і RS Q8. Ці позашляховики потужніші, швидші та технологічніші за деякі суперкари.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Окрім незначних оновлень доступності функцій нова Ауді Ку8 така ж, як і минулорічна модель. Позашляховик представляє перше покоління, яке з'явилося на ринку в 2019 році.

Audi Q8 або Audi Q7

Audi Q7, хоча й знаходиться нижче в лінійці бренду, є більшим та практичнішим автомобілем, ніж Q8. Він може вмістити до 7 пасажирів та має просторішу вантажну зону, тоді як флагман розрахований лише на 5 людей. Попри те, що Q7 пропонує ті самі базові технології та функції безпеки, його початкова ціна на $13 600 нижча, ніж Q8. Базовий чотирициліндровий двигун Ку7 поступається в потужності пропозиції Ку8, але він доступний з тими ж V6 і V8, що й моделі Q8 і SQ8. Зрештою, головною привабливістю Q8 є його витончений стиль кузова купе.

Audi Q8 або Porsche Cayenne

Porsche Cayenne має спільні “гени” з Audi Q8. Як і Q8, Cayenne — це дворядний п’ятимісний преміальний позашляховик. Їх салони прикрашені вишуканими матеріалами, поїздка м'яка, а лінійка двигунів варіюються від потужних до справжніх монстрів. Обидва позашляховики мають однакову ціну в базовій комплектації, але прайс Cayenne стрімко зростає. Топовий Cayenne Turbo GT коштує $ 189 000. RS Q8 обійдеться від $122 800. Варто протестувати обидва авто, щоб зробити правильний вибір.

Салон

Audi Q8 - це дворядний п’ятимісний автомобіль. Не дозволяйте стилю кузова купе ввести вас в оману: салон Q8 пропонує масу простору як для передніх, так і для задніх пасажирів.

Цілком передбачувано, що найрозкішніший позашляховик Audi продемонструє найвищу якість виконання салону. Проте інтер'єр Q8 перевершує всі очікування.

 

Кожна поверхня, на яку падає погляд, чи якої торкаються руки, підтверджує преміальний статус авто. Тих, хто постарається знайти недоліки в матеріалах чи якості оздоблення кабіни, чекає розчарування. Салон цієї Ауді сміливо може змагатись з пропозиціями Mercedes-Benz та Porsche.

Між специфікаціями позашляховика є відмінності в декоративних елементах, але навіть Q8 початкового рівня виглядає так само вишукано, як і найвища модель. Це порадує тих, хто вибирає базову версію та трохи засмутить власників топової комплектації.

Q8 оснащений інформаційно-розважальною системою з трьох екранів. У центрі приладової панелі розташований 10,1-дюймовий сенсорний екран, який керує як стереосистемою, навігацією та Apple CarPlay. Під ним знаходиться 8,6-дюймовий сенсорний дисплей для налаштування клімат-контролю. Третій екран - 12,3-дюймовий Audi Virtual Cockpit (блок цифрових приладів) з широкими можливостями конфігурації.

Загалом мультимедіа виглядає сучасно та навіть футуристично. Однак ті, хто любить фізичні кнопки та ручки, будуть незадоволені їх відсутністю.

Багажник об’ємом 605 літрів цілком достатній для сімейної подорожі. Якщо посунути задні сидіння вперед, можна збільшити корисний простір до 680 літрів. Якщо скласти сидіння, багажник вмістить до 1755 літрів.

Відео тест-драйв Audi Q8 2023 року

Технічні характеристики

Audi Q8 2023 року оснащений 3,0-літровим 335-сильний V6, восьмиступінчастою коробкою-автомат і повним приводом. Розгін з місця до перших 100 км/год займає 5,7 секунди. 

Ті, хто шукає більше продуктивності, можуть вибрати високопродуктивні та значно дорожчі версії:

  • SQ8 з 4,0-літровим двигуном V8 із подвійним турбонаддувом потужністю 500 к.с.,
  • RS ​​Q8 з 591-сильною версією цього ж двигуна.

Audi Q8 з дизельним двигуном вибирають ті, хто шукає оптимальний баланс вартості, продуктивность і експлуатаційним витратам. 282-сильний 3,0-літровий дизель V6 без зусиль тягне з низьких обертів і завжди дає відчуття запасу потужності.

Audi Q8 доступний як плагін-гібрид:

  • 55 TFSIe з 3,0-літровим бензиновим і електричним двигунами, які в сумі видають до 376 к.с.,
  • 60 TFSIe має під капотом ту ж “механіку”, що й 55 TFSIe, але налаштований на 456 к.с.

Обидві моделі TFSIe проїжджають на електриці до 45 км.

Витрата пального Audi Q8:

  • 11,8 л/100 км - базовий двигун,
  • 13,8 л/100 км - версія SQ8,
  • 14,3 л/100 км - модель RS ​​Q8,
  • 8,5 л/100 км - дизель,
  • 2,3 л/100 км - гібрид в комбінованому режимі.
     
 Характеристики Audi Q8 2023 
 Потужність   335 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,7 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   11,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   85 л 

 

Безпека

Q8 отримав найвищий рейтинг у 5 зірок Euro NCAP. І такі високі оцінки безпеки цілком обгрунтовані, адже кожен автомобіль має 8 подушок безпеки та електронні засоби допомоги для максимального зчеплення та стійкості, а також автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд зі смуги руху, моніторинг сліпих зон, автоматичні склоочисники, автоматичне дальнє світло та надяскраві світлодіодні фари Matrix Beam.

Адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, проекційний дисплей, система розпізнавання дорожніх знаків,  асистент нічного бачення з розпізнаванням пішоходів є опціональними або входять в комплект залежно від специфікації. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 299 см,
  • Довжина - 499 см,
  • Ширина - 199 см,
  • Висота - 172 см.

Важить споряджений автомобіль Ауді Ку8 від 2250 до 2490 кг.

Можливі комплектації

Audi пропонує купити новий Q8 2023 року в трьох варіантах оформлення салону: Premium, Premium Plus і Prestige. 

Попередній огляд Огляд Alfa Romeo Giulia 2023: італійський характер
Знайти нову Альфа Ромео Джулія 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик БМВ Х6 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд BMW X6 2023: стиль і спорт