Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2017

23 грудня 2017

BMW 2 Series – найменші за розмірами двухдверні купе та кабріолет у лінійці розкішного бренду. Виробник пропонує ті ж сучасні зручності, що і в 4-й серії, але в доступнішому еквіваленті. Він конкурує з Audi A3 і седаном Mercedes-Benz CLA. Вам має сподобатися цей автомобіль, якщо Ви хочете отримати продуктивність і престиж BMW, але при цьому відчуваєте, що ціна на BMW 4 Series кусається, і навіть згодні змиритися з маленьким заднім сидінням. Але якщо для зручності Вам потрібно четверо дверей і просторе заднє сидіння, то Вам буде краще в BMW 3 серії, Audi A3, Acura ILX або Lexus IS. До того ж, гібридних, дизельних або електричних силових агрегатів BMW 2 Series не пропонує, а всіляке додаткове обладнання коштує недешево.

Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2017

У 2017 році нові моделі БМВ 2 серії отримали більш потужні двигуни з турбонаддувом: 230i і M240i, які значно продуктивніші минулих 228i і M235i. Варто зазначити, що 2 Series став основою для бренду M2 – ще більш продуктивної моделі з власним движком, яка встигла заслужити авторитет. Незалежно від того, як Ви оцінюєте другу серію, це –  збалансоване сімейство, а додаткова спортивна підвіска робить їзду ще кращою і бережливішою.

Враження від поїздки

BMW 2 Series – маленький легкий автомобіль, що нагадує задньопривідні спортивні купе, які створили хорошу репутацію бренду завдяки продуктивності 2002ti і 318ti. На сьогодні номенклатура 2-й серії представлена ​​новими чотирьох - і шестициліндровими турбомоторами, призначеними для зниження викидів в атмосферу шкідливих речовин і поліпшення характеристик руху. Купе БМВ 2 серії 2017 року виглядає як типовий представник німецького виробника, а приладова панель є зменшеною копією тієї, яка розміщується в моделі третьої серії. Може здатися, що всередині він виглядає занадто аскетично, але шкіряний салон це спростовує. Деякі комплектації використовують навіть суміш матеріалів, за рахунок чого салон здається більш розкішним, а жорсткі пластмаси добре замасковані.

У 2017 році 230i і M240i володіють достатньою потужністю і маневреністю, щоб задовольнити найвибагливіші смаки. В обох випадках BMW наділив свою другу серію атлетизмом, що поєднується з високим рівнем якості і приємної їзди. Невеликі розміри і маленький радіус розвороту дозволяють легко пересуватися по місту, до того ж, він має невеликі витрати пального - 6.7 л/100 км у комбінованому режимі і часто витрачає навіть менше. До сотні він може розігнатися всього за 6 секунд. Однією з особливих функцій виявився помічник парковки – Вам досить знайти вільне місце і він автоматично направить Вас саме туди, потрібно всього лише регулювати акселератор, перемикати передачі і гальмувати.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Детальніше про BMW 2 Series 2017 року

Інтер'єр

Який би автомобіль БМВ 2 серії Ви не обрали, він запропонує Вам внутрішній простір і широкий діапазон регулювань керма, а також багато додаткових аксесуарів для Вашої зручності. Салон призначений для чотирьох, але заднє сидіння краще підійде для людей невеликої статури, а ще краще – для покупок. Внутрішні матеріали мають високу якість і досконалу обробку. Інтер'єр BMW ніколи не буває надмірно багатим, а інтер'єр нового BMW 2 серії простий та елегантний. Водійське крісло дуже зручне, вимірювальні прилади зрозумілі і доступні. На панелі приладів розташувався кольоровий екран з високою роздільною здатністю, що відображає навігацію, аудіо та іншу інформацію, підконтрольну iDrive, який розташувався внизу перемикача передач.

Екстер'єр

Хоча представника другої серії і не назвеш найпривабливішим BMW, нам подобаються його міцні, атлетичні пропорції. Це – двохдверний автомобіль з серйозним виглядом, L-подібними задніми ліхтарями, світлодіодними фарами і красиво опущеною лінією даху. M240i може похвалитися глибоким переднім спойлером і більшими повітрозабірниками. Обсяг багажника становить 390 літрів - більше, ніж в Audi, Mercedes-Benz і Acura.

Базова комплектація

Базова модель BMW 2 Series 230i пропонується з 8-позиційними регульованими спортивними передніми сидіннями, розділеними за схемою 60/40 задніми сидіннями, аудіосистемою на 10 динаміків з 6.5-дюймовим дисплеєм і HD-радіо, безключовим кнопковим пуском, телескопічним рульовим колесом з нахилом, чутливими до дощу склоочисниками і 17-дюймовими колесами з всесезонними шинами. Автоматичний start/stop і задній привід теж є стандартними, як і безкоштовне планове обслуговування на три роки або на 58 000 км.

Додаткове обладнання

Повний привід можна встановити на всіх рівнях комплектації, як і Track Handling Package. Пакет Handling знижує автомобіль на 10 мм, включає в себе підвіску Adaptive M з настройками Comfort і Sport, регульоване спортивне рульове управління, великі гальма M Sport і високопродуктивні шини. Інші варіанти включають пакет функцій Driver Assistance який об'єднує камеру заднього огляду з активними датчиками парковки і пакет Cold Weather з підігрівом передніх сидінь і рульового колеса. Premium Package поєднує в собі частину того, що повинно бути стандартним у цій ціновій категорії, наприклад, силові сидіння з поперекової підтримкою, супутникове радіо, люк на даху і автоматичне затемнення дзеркал. Driver Assistance Plus пропонує попередження переднього зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням.

Технічні характеристики БМВ 2 серії 2017 року

Купе і кабріолет 2-й серії представлені модифікаціями 230i і M240i, як із заднім, так і з повним приводом. Перший варіант відповідає 2.0-літровому 4-циліндровому двигуну з турбонаддувом на 248 к.с., а другий - 3.6-літровому 6-циліндровий двигун на 335 к.с. На моделях із заднім приводом доступна 6-ступенева механічна коробка передач, а з повним – 8-ступенева автоматична. А для справжніх ентузіастів передбачена задньопривідна 365-сильна потужність двигуна M2. 2.0-літровий двигун більш економний – 6.7 л/100 км, а 3.0-літровий - 9 л/100 км. Ціна BMW 2 Series починається від 34 000 доларів.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Bentley Flying Spur 2017
Огляд тест-драйву: Bentley Flying Spur 2017
Огляд тест-драйву: Dodge Viper 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Viper 2017