Огляд BMW iX 2024: крок в майбутнє

3 червня 2024

BMW iX 2024 — це поєднання інноваційних технологій та вишуканого дизайну, що втілює майбутнє електромобільності. У 2024 році BMW додала кілька оновлень до свого флагманського електричного кросовера.

Шукати новий електромобіль БМВ iX 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • З'явилася опція додаткової допомоги під час руху на шосе
  • Оновилась система дистанційного паркування
  • Покращилась система попереднього кондиціонування акумулятора

Кому варто купити?

Новий BMW iX 2024 ідеально підходить для тих, хто шукає преміальний електромобіль з високим рівнем комфорту, новітніми технологіями та винятковими характеристиками. Цей позашляховик задовольнить потреби як сімейних водіїв, так і ділових людей, які цінують розкіш, екологічність та передові інновації.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

iX переходить в 2024 модельний рік з незначними налаштуваннями щодо доступності опцій. Позашляховик отримав оновлення для функції Parking Assistant Professional, яка дозволяє дистанційно паркувати авто за допомогою застосунка в смартфоні. Система здатна запам’ятовувати до 10 різних місць і маневри, які iX потрібно зробити, щоб припаркуватися в цьому місці. Все це дозволяє водієві паркувати EV одним дотиком. Додатковий пакет Driver Assistance Professional тепер включає функцію BMW Highway Assistant, яка дозволяє керувати автомобілем без рук на певних магістралях. Крім того, покращення системи попереднього кондиціонування акумулятора дає можливість власникам iX ініціювати нагрівання батареї перед підключенням до швидкого зарядного пристрою постійного струму, що покращує швидкість заряджання. 

BMW iX 2024 або Tesla Model X

Tesla Model X пропонує неймовірну потужність та швидкість, з розгоном до 100 км/год за 2,5 секунди у версії Plaid, що робить його значно спортивнішим варіантом, ніж BMW iX. Крім того, Model X має запас ходу до 560 км, перевершуючи показники iX. Важливою перевагою Tesla є також наявність третього ряду сидінь, що дозволяє розміщувати до семи пасажирів, а також об’ємніший вантажний простір. Однак інтер'єр iX виглядає більш вишукано та інноваційно, ніж мінімалістичний салон Model X. Багатьом покупцям, які цінують баланс між продуктивністю, інноваціями та преміальністю, краще купити BMW iX.

BMW iX 2024 або Audi e-tron

Audi e-tron пропонує спокійнішу поїздку та більш традиційний інтер'єр у порівнянні з ультрасучасним дизайном BMW iX. Однак, якщо вам потрібен електромобіль із більшим запасом ходу, то BMW iX є кращим вибором, адже його максимальний пробіг на одному заряді сягає до 505 км, тоді як e-tron має запас ходу до 350 км. BMW iX також забезпечує кращу динаміку з потужністю до 516 к.с., що робить його більш спортивним варіантом. Обидва автомобілі пропонують передові технології, але iX виділяється інноваційним вигнутим дисплеєм та використанням еко-матеріалів. Для багатьох покупців BMW iX стане привабливішим варіантом, ніж Audi e-tron.

Салон

BMW iX 2024 — позашляховик з просторим салоном для 5 осіб. Інтер'єр електромобіля вражає високоякісними матеріалами та передовими технологіями. Кабіна оздоблена натуральною шкірою, деревом та металевими елементами, що створюють преміальну атмосферу.

 

 

Як і належить такому футуристичному автомобілю, в салоні iX пріоритетними є технології. На приладовій панелі домінує 14,9-дюймовий сенсорний екран і 12,3-дюймова цифрова панель приладів. Бездротова зарядка, Apple CarPlay, Android Auto та навігація входять у стандартну комплектацію. Є достатньо USB-портів для всіх пасажирів. 

Ви можете керувати більшістю функцій через сенсорний екран, за допомогою поворотного регулятора на центральній консолі або голосовими командами. Однак практично немає фізичних кнопок для стандартних налаштувань. Це означає, що пошуки опцій в меню на екрані можуть відволікати під час водіння.

Вантажний простір робить BMW iX надзвичайно практичним. Електрокар вміщує:

  • 1005 л з вертикальним заднім рядом,
  • 2205 л зі складеним заднім рядом.

Відео тест-драйв BMW iX 2024 року

Технічні характеристики

Усі комплектації iX мають одношвидкісну коробку передач і повний привід. Відмінності між версіями полягають в електродвигунах. 

Базовий BMW xDrive40 має 326 “коней” та розганяється до 100 км/год за 6,1 с. Модель xDrive50 видає вражаючих 516 к.с., чого достатньо для розгону до 100 км/год за 4,4 секунди. Завдяки інноваційній системі двигуна iX M60 розвиває потужність до 610 к.с. Топовий електрокар БМВ набирає 100 км/год за 3,2 секунди.

Ємність батареї та запас ходу BMW iX 2024 року

Початкова версія BMW iX xDrive40 отримала батарею 71 кВт/год, xDrive50 та M60 — на 105,2 кВт/год. Відповідно, можливості руху на одному заряді акумулятора відрізняються. Запас ходу BMW iX складає:

  • 360 км — iX xDrive40, 
  • 505 км — xDrive50,
  • 463 км — iX M60.

Зарядка домашнім зарядним пристроєм електромобіля з меншою батареєю займає біля 11 годин. Максимальна швидкість зарядки xDrive40 — 148 кВт, швидка зарядка до 80% займає 31 хвилину. Потужніші моделі заряжаются приблизно 16 годин. Максимальна швидкість — 195 кВт.
 

 Характеристики BMW iX 2024 
 Потужність   326 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,1 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Запас ходу   360 км 
 Ємність батареї   71 кВт/год 

Безпека

Безпека завжди була пріоритетом для BMW, і iX 2024 не є винятком. Автомобіль обладнаний низкою найсучасніших системами активної та пасивної безпеки, серед яких стандартні автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, контроль уваги водія, автоматичне дальнє світло. Адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, асистент паркування та функції напівавтономного водіння доступні як додатковий пакет.

Розміри та вага

  • Колісна база — 300 см,
  • Довжина — 495 см,
  • Ширина — 196 см,
  • Висота — 170 см.

Вага автомобіля залежить від комплектації, але вона коливається в межах 2,5 тонн, що є типовим для електричних преміальних кросоверів.

Можливі комплектації

iX доступний комплектаціях xDrive40, iX xDrive50 та iX M60. Різниця між моделями полягає в потужності та ємності батареї. Ціна BMW iX  починається від $93 600.

Попередній огляд Огляд Tesla Model X 2024: в центрі уваги
Вибрати новий електрокар Тесла Модель Х 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти позашляховик Buick Enclave 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Buick Enclave 2024: просторий та елегантний