Огляд тест-драйву: BMW X6 2022

30 грудня 2021

X6 - розкішний, потужний та захоплюючий позашляховик-купе від БМВ. Модель у стилі купе стала настільки популярною, що кілька автовиробників преміум-класу теж почали випускати варіанти традиційних кросоверів з похилим дахом. Проте тенденцію задав BMW X6, який сьогодні вже перебуває у третьому поколінні. Авто пропонує більше, ніж крутий зовнішній вигляд. Він має стандартний повний привід (або xDrive), кілька потужних варіантів двигуна, від шестициліндрового на 335-сильного до 617-сильного V8. Усередині ви знайдете безліч високотехнологічних функцій та шикарний салон. 

Купити новий автомобіль БМВ Х6 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

BMW X6 2022 менш практичний, ніж звичайні позашляховики, через менший вантажний простір, висоту стелі та оглядовість ззаду. Але відколи це практичність стала перешкодою для моди?

Нове у 2022 році 

  • комплектація sDrive40i знята з виробництва,
  • незначні зміни у доступності функцій та пакетах опцій.

Кому варто купити? 

Лінійка BMW X6 відмінно підходить для тих, хто має невелику сім'ю, і хто хоче спортивний позашляховик преміум-класу. Великим сім'ям, ймовірно, знадобиться додатковий вантажний простір та висота стелі X5, з якою X6 розділяє багато параметрів. Як і у багатьох BMW, у X6 якісний салон та комфортна поїздка.

Нове чи б/у авто? 

Оновлення для BMW X6 2022 мінімальні. Найбільшою зміною стало припинення випуску задньопривідної моделі sDrive40i. Повнопривідна версія моделі xDrive40i стає новим автомобілем початкового рівня. Відповідно, ціна базового БМВ Х6 2022 піднімається на $ 2 300. Бездротова зарядка більше не входить у стандартну комплектацію, а інші доповнення та пакети опцій були трохи змінені. Наприклад, оновлено конфігурацію пакета Climate Comfort, а пакет Convenience не доступний для базового автомобіля. Також є два нові кольори кузова: Dravit Grey та Sparkling Brown. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Купити БМВ Х6 новий або з пробігом - питання до гаманця та вимог до приводу. Якщо потрібна задньопривідна версія позашляховика, перегляньте пропозиції на автобазарі АвтоМото. Ви знайдете будь-які моделі БМВ Х6 всіх років випуску.

BMW X6 або BMW X5

X5 має деяку схожість з X6: характеристики та силові агрегати, включаючи високопродуктивні моделі M. Проте БМВ X5 – кращий автомобіль. У нього більше вантажного простору та просторіші задні сидіння, а також доступний третій ряд. Придбання базового X5 також заощадить вам близько $8 000. Єдина причина BMW X6 2022 – це якщо ви хочете, щоб ваш позашляховик виглядав як купе.

BMW X6 або Mercedes-Benz GLE

GLE виграє двобій з X6. Обидва автомобілі мають надійні двигуни і схожі характеристики, але у позашляховика Mercedes плавніший хід і більше вантажного простору. Крім того, Mercedes-Benz GLE пропонує як кузов купе, так і більш традиційний варіант позашляховика.

Салон

Купе відносно комфортно вміщує п'ять осіб. Салон БМВ X6 досить просторий і привабливий, хоча пасажири на задніх сидіннях, безперечно, оцінили б перебування в X5. Вся справа у зменшеному просторі над головою через похилу лінію даху. 

Шкіра Vernasca прикрашає стандартну версію інтер'єру, а штучна шкіра SensaTec – панель приладів. Акценти з дерева чи алюмінію додають контрасту. Представлений досить великий вибір колірних рішень (6 відтінків у стандартній комплектації), а також елементи з ясеня, темної алюмінієвої сітки та вуглецевого волокна. Будь-яке оновлення інтер'єру BMW X6 одразу підвищує ціну. 

Цей позашляховик пропонує 775 л простору за задніми сидіннями та 1687 л за передніми. Це пристойний об'єм місця, але все ж таки менший, ніж у конкурентів.

Інформаційно-розважальна система в новому BMW X6 складається з 12,3-дюймового сенсорного дисплея з голосовим керуванням та операційної системи iDrive 7.0. Мультимедіа включає HD Radio, супутникове радіо SiriusXM, Apple CarPlay та Android Auto.

Відео тест-драйв BMW X6 2022 року

Технічні характеристики

Для нового БМВ Х6 2022 є три двигуни:

  • XDrive40i має рядний шестициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 335 к.с. Він добре підходить для повсякденних поїздок та допомагає X6 розганятися від нуля до 100 км/год за 5,3 секунди;
  • M50i модернізується до 4,4-літрового V8 з 523 "конячками". Оновлення прискорює розгін та машина набирає першу сотню за 4,1 секунди;
  • X6 M має такий же твін-турбо V8, що і M50i, але видає колосальні 600 л. X6 M розганяється з 0 до 100 км/год лише за 3,8 секунди. 

Восьмиступінчастий автомат ZF допомагає керувати потужністю всіх комплектацій.

Витрата бензину рідко викликає занепокоєння у покупця розкішного позашляховика преміум-класу, але все ж таки краще знати, чого очікувати. Оцінки економності автомобіля виглядають так:

  • базовий X6 – 10,2 л/100 км,
  • M50i – 13,1 л/100 км,
  • X6 M та X6 M Competition – 15,7 л/100 км.

Незалежно від комплектації новий БМВ Х6 2022 оснащений системою повного приводу (xDrive).

Незважаючи на спортивний стиль і прагнення до продуктивності, X6 напрочуд зручний в управлінні. Підвіска допомагає з легкістю згладжувати дрібні та великі нерівності. Але ті, хто звик до розкішних поїздок на типовому Mercedes-Benz, помітять натяк на різкість, яка може підійти не всім. Вирішити проблему допоможе опціональна адаптивна пневматична підвіска. 

А втім, керування цією великою машиною здатне закохати в себе. Керування Х6 гостре. Звичайно, бувають випадки, коли необхідно виявити здоровий глузд, щоб уникнути небезпечної ситуації. Все ж таки ви керуєте позашляховиком. 

Безпека

Модель ще не пройшла краш-тестування. Це норма для преміального сегменту. 

Розміри і маса

X6 має довжину кузова 4,93 м і споряджену масу 2202-2438 кг.

Можливі комплектації 

BMW випускає X6 у трьох комплектаціях: xDrive40i, M50i та X6 M. Основна відмінність між ними – технічні характеристики. У 40i під капотом рядна шістка на 335 кінських сил, а у M50i – 523-сильний V8. У BMW X6 M той же V8, але він видає 600 л с.. Повний привід та автомат-восьмиступка входять у стандартну комплектацію.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2022
Купити новий автомобіль Ауді А6 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Шевроле Тахо 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2022