Огляд Ford Expedition 2024: потужність та впевненість

23 лютого 2024

Ford Expedition — чудовий позашляховик 2024 року. Він пропонує добре продуманий салон із великою кількістю пасажирського та вантажного простору, простим у використанні набором інформаційно-розважальних систем та майже преміальними матеріалами у вищих рівнях комплектацій. Він також забезпечує достатньо потужності практично для будь-якої ситуації водіння, неймовірну максимальну потужність буксирування та плавну поїздку. Попри такий список переваг, Форд Експедішн 2024 має “спраглий” до пального двигун V6 та не надто маневрену керованість. 

Вибрати позашляховик Форд Експедішн 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

У 2024 році серйозних змін немає.

Кому варто купити?

Expedition — чудовий вибір, якщо ви шукаєте універсальний і великий позашляховик із комфортним пасажирським простором, хорошою якістю збірки, потужним двигуном і відмінними можливостями буксирування та транспортування.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Новий Форд Експедішн 2024 майже не відрізняється від минулорічної моделі. Позашляховик отримав новий колір фарби Wild Green та зарядні порти USB-C у другому ряду. Останнє велике оновлення автомобіля відбулося в 2022 році. 

Ford Expedition або Chevrolet Tahoe

Tahoe — один із затятих конкурентів Expedition. Позашляховик Chevrolet демонструє кілька переваг: більше простору для вантажу, трохи кращу керованість на дорозі та меншу витрату пального завдяки опціональному турбодизельному двигуну. Expedition, в свою чергу, пропонує більш елітний інтер’єр і вищу максимальну потужність буксирування. Обидва авто мають просторі пасажирські місця та прості у використанні інформаційно-розважальні системи. І варіант Ford, і варіант Chevrolet варті уваги.

Ford Expedition або Jeep Wagoneer

Jeep Wagoneer — це вражаючий позашляховик, який має багато переваг над Ford Expedition. До списку плюсів Вагонір входять: сучасніший і висококласніший салон, зручніша поїздка і найкраща в своєму класі буксирувальна здатність. Водночас, Expedition має кращу загальну економію пального, нижчу базову рекомендовану роздрібну ціну та кращу керованість у обмеженому просторі. Вибір залежить від особистих уподобань.

Салон

Expedition вміщує від п’яти до восьми осіб у двох або трьох рядах залежно від конфігурації. Яку б версію ви не обрали, отримаєте достатньо простору для дорослих пасажирів у кожному ряду.

Салон Ford Expedition 2024 виглядає добре продуманим та практичним. Топові специфікації оздоблені преміальними матеріалами, такими як шкіра Palermo, алюміній і дерево з відкритими порами. Однак в інтер'єрі легко помітити твердий пластик.

 

 

Стандартні інформаційно-розважальні функції базової моделі включають 12,0-дюймовий сенсорний екран, 12,4-дюймовий панельний дисплей, 6 динаміків, сумісність з Apple CarPlay і Android Auto. Для версії XLT доступна бездротова зарядна панель, а в вищому діапазоні пропонуються 15,5-дюймовий центральний екран і аудіосистема Bang and Olufsen з 22 динаміками. Модель Timberline має систему зовнішнього зонального освітлення, яка може зосереджувати освітлення на певних ділянках навколо позашляховика. Ця функція може виявитись корисною під час кемпінгу.

Багажник стандартного Expedition вміщує:

  • 591 л — за третім рядом, 
  • 1800 л — за другим рядом,
  • 2961 л — з усіма складеними сидіннями.

Expedition Max пропонує:

  • 1019 л — за третім рядом,
  • 2254 л — за другим рядом,
  • 3440 л — з усіма складеними сидіннями.

Відео тест-драйв Ford Expedition 2024 року

Технічні характеристики

В усіх комплектаціях Форд Експедішн 2024 року оснащений 3,5-літровим двигуном EcoBoost V6 з турбонаддувом і 10-ступінчастою АКПП. За замовчуванням моделі мають задній привід, який можна оновити до 4WD. Потужність трансмісії відрізняється залежно від специфікації:

  • 380 к.с. — для XL STX і XLT,
  • 400 к.с. — для Limited, King Ranch і Platinum,
  • 440 к.с. — для Timberline.

Витрата пального Ford Expedition відрізняється в кожній комплектації:

  • 11,8 л/100 км — задньопривідні моделі,
  • 14,2 л/100 км — повнопривідні моделі,
  • 13,5 л/100 км — модель Timberline.

Відповідне обладнання дозволяє позашляховику буксирувати 2700-4200 кг.

Expedition може легко долати ґрунтові та гравійні дороги завдяки конструкції кузова на рамі, доступному повному приводу та високому кліренсу. Для серйозних випробувань на бездоріжжі зверніть увагу на специфікацію Timberline, який має шини для бездоріжжя, налаштовані амортизатори та підвіску, двошвидкісну роздавальну коробку та електронний диференціал підвищеного тертя.

За кермом Експедішн складно забути, що ви керуєте великим позашляховиком на базі вантажівки. Автомобіль незграбно проходить повороти на вищих швидкостях, а крен кузова досить виражений. Водночас цей великий Ford демонтсрує плавність ходу, особливо якщо він оснащений доступною адаптивною пневматичною підвіскою. 
 

 Характеристики Ford Expedition 2024 
 Потужність   380 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6 с
 Максимальна швидкість   181 км/год 
 Середня витрата пального   11,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   88 л 

Безпека

Адаптивний круїз-контроль, автоматичне екстрене гальмування, утримання в смузі руху та попередження про перехресний рух є стандартними для кожної версії Expedition. До списку базових опцій входить і Enhanced Active Park Assist, напівавтономна система паркування. Додаткові функції: BlueCruise, технологія напівавтономного водіння Ford.

Розміри та вага

Розміри Форд Експедішн:

  • Колісна база - 311 см,
  • Довжина - 533 см,
  • Ширина - 202 см,
  • Висота - 194 см. 

Споряджена вага складає від 2434 до 2628 кг.

Можливі комплектації

Ford пропонує купити Expedition 2024 в комплектаціях: XL STX, XLT, Limited, Timberline, King Ranch і Platinum. Кузов Max із подовженою колісною базою доступний в усіх специфікаціях, крім моделей XL STX і Timberline.

Попередній огляд Огляд Audi Q3 2024: оптимальний баланс
Шукати кросовер Ауді Ку3 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти позашляховик Infiniti QX80 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Infiniti QX80 2024: солідний та потужний