Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2020

18 червня 2020

Сучасний Ford Mustang 2020 це справжній спортивний автомобіль. Силовий перелік починається з чотирьохциліндрового турбодвигуна на 314 кінських сил, що вже добре. Серед двигунів також представлені версії на 450 і 466 коней. Окремої згадки вартують моделі Shelby GT350 на 526 кінських сил і нова Ford Mustang Shelby GT500 на 760 кінських сил. Усі варіанти гарантують відмінну динаміку, маневреність і, як не дивно, комфорт їзди. Загалом, водій отримує відмінний досвід. Салон у Mustang дуже приємний, а багажник помітно більший, ніж у суперників. Доступна інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном тішить легкістю використання. Єдиним недоліком можна вважати тісне заднє сидіння, хоча це скоріше правило для класу, ніж виняток.

Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2020

Нове у 2020 році 

  • Поява моделі Shelby GT500
  • Поява пакету «High Performance»
  • Доступність пакету «EcoBoost Handling»
  • Перехід у розряд стандартних системи «FordPass Connect»

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Перелік спортивних автомобілів має містити Mustang. Велика кількість двигунів дозволяє кожному вибрати підходящий варіант. Потужність гарантована. Суперниками суперкара вважаються Dodge Challenger і Chevrolet Camaro. Кожен з автомобілів вражає потужністю силових агрегатів і власним підходом до динаміки. Нинішній Challenger  має цілком придатне для використання заднє сидіння і місткий багажник, а Camaro вражає здатністю підкорювати круті повороти. 

Нове чи б/у авто? 

На 2020 рік Mustang отримав кілька змін. Доступний пакет «Performance» дозволяє збільшити кількість кінських сил базового двигуна з 314 до 330 та додає активну систему вихлопу. Цей пакет відкриває дорогу до ще одного додатку «EcoBoost Handling», який у свою чергу чаклує над особливостями управління. Новиною року стала система «FordPass Connect», яка дозволяє за допомогою смартфона відкривати/закривати авто, запускати двигун і перевіряти запас пального. Найбільше уваги до себе привертає свіженька Ford Mustang Shelby GT500 з 760 конячками під капотом. 

Світ поточне покоління побачило ще у 2015 році. Тому, якщо новітні елементи не надто важливі для вас, розгляньте старші моделі, це дозволить зекономити кошти. Якщо не брати до уваги появу Mustang Bullitt у 2019 році, помітних змін з 2018 року не відбувалося. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Ford Mustang чи Dodge Challenger?

Нинішні Ford Mustang і Dodge Challenger йдуть майже колесо в колесо у класі, пропонуючи різний досвід. Так, Ford гарантує високий рівень динаміки, складовими якого є відмінне управління і захоплюючий досвід. У свою чергу Challenger виділяється за рахунок відносно просторого заднього сидіння і місткого багажного відділення. Обидва автомобіля пропонують немалий перелік двигунів і комфортну їзду. Інформаційно-розважальна система Uconnect увійшла у базу Challenger, в той час як з Mustang доведеться розщедритися на опції, щоб отримати бажані технології. Вибір між даними автомобілями залежить від індивідуальних потреб і уподобань. 

Ford Mustang чи Chevrolet Camaro?

Виразний Chevrolet Camaro  є заклятим суперником Mustang. Запекла боротьба триває і нині, хоча Mustang майже у кожному аспекті має незначні переваги. Перелік двигунів у Ford більший, ніж у Chevrolet. Крім того, у Mustang більш вишуканий салон і об’ємний багажник. Багато у автомобілів є спільних рис, так обоє вражають маневреністю, відмінним управлінням, легкими у використанні функціями. Спільним недоліком стало тісне заднє сидіння. 

Салон 

Сучасний Mustang має класичну конфігурацію салону «2+2». Зосереджений автомобіль виключно на передніх сидіннях. Водій і пасажир мають вдосталь особистого простору і дуже зручні сидіння, які ідеально підходять для тривалого перебування. Базові моделі мають механічне налаштування крісел, в той час як вищі комплектації Ford Mustang потішать автоматичними режимами. Стандартно сидіння обшиті тканиною, версія Premium пропонує шкіряну обшивку, підігрів і вентиляцію. Два задніх сидіння дуже малі, тому про повноцінне розміщення на них дорослих пасажирів мова не йде. А оскільки автомобіль має лише двоє дверей, дістатися назад теж непросто. У моделях Shelby турбуватися про задній простір взагалі не доводиться, задніх сидінь не передбачено. Як би там не було, але у стандартних моделей позаду є два повних набори кріплень дитячого крісла LATCH. Якщо відійти від питання простору, то варто відзначити високу якість оздоблювальних матеріалів і збірки. Дизайн інтер’єру достатньо сучасний для того, щоб виділятися на фоні автомобілів, які тільки називаються спортивними. Багажник купе вміщує 368 літрів. Вантажний об’єм кабріолету становить 311 літрів. Базова комплектація Mustang навряд чи вразить, адже пропонує лише систему «SYNC» з функцією активації голосом і маленьким дисплеєм. Моделі 2020 будуть стандартно оснащені системою «FordPass Connect», завдяки якій через смартфон можна відчинити/зачинити автомобіль дистанційно, завести двигун і перевірити залишок пального. Моделі з автоматичною коробкою передач мають функцію дистанційного запуску. Доступна інформаційно-розважальна система SYNC 3 пропонує 8.0-дюймовий сенсорний екран, Android Auto, Apple CarPlay, супутникове радіо і дев’ять динаміків. 

Відео тест-драйв Ford Mustang 2020 року

Технічні характеристики 

На наступний рік передбачено чотири основних силових агрегати. Базовий це 2.3-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун EcoBoost на 314 кінських сил і 475 Нм. Потужності двигуна з головою вистачає для швидкого розгону і виконання вражаючих маневрів на високих швидкостях. Хоча агресивним цей двигун назвати не можна, він тішить силою. Завдяки новому пакету кількість коней базового двигуна зростає до 330, крім того, з’являється активна система вихлопу, диференціал з обмеженим проковзуванням, покращені гальма, передні і задні стабілізатори підвіски та покращене управління. Доступний 5.0-літровий V8 моделі GT гарантує 450 кінських сил. Максимальна швидкість цього Ford Mustang становить 250 км/год. Пару цьому і базовому двигунам стандартно складає шестиступінчаста механічна коробка передач, яка потішить автомобільних пуристів. Як опція пропонується автоматична коробка на десять ступенів. Якщо потужності все ще мало, є сенс поглянути в сторону 5.0-літрового двигуна на 466 кінських сил. Окремо представлені моделі Shelby, які по праву вважаються окрасою лінійки. Так, Shelby GT350 вражає 5.2-літровим V8 двигуном на 526 коней. Це найпотужніший силовий агрегат, який Ford коли-небудь створювали для автомобілів звичайного використання. Якщо навіть після цього залишиться бажання отримати більше потужності, вражати готова нова модель Shelby GT500 з V8 турбодвигуном на 760 кінських сил. Це найпотужніший автомобіль Ford за всю історію. Що стосується витрати пального, то, на щастя, цифри не порівняти з кількістю коней. Базовий двигун витрачає 11.0 л/100км у міському, 7.7 л/100км у заміському і 9.5 л/100км у замішаному циклах з механічною коробкою. З коробкою автомат показники змінюються на 11.0, 7.4 і 9.4 л/100км відповідно. V8 двигун моделі Mustang GT витрачає 16.6 л/100км у місті, 8.8 л/100км за його межами і 12.4 л/100км у середньому з механічною коробкою. З автоматичною трансмісією витрата пального Ford Mustang становитимуть 19.0, 8.2 і 12.1 л/100км відповідно. Версія на 466 кінських сил витратить щонайменше  15.5 л/100км у міському, 9.5 л/100км у заміському і 12.8 л/100км у змішаному циклах. Високопродуктивна Shelby GT350 витрачатиме 16.8 л/100км у місті і 11.2 л/100км за його межами. Загальні параметри ходу і динаміки, як годиться, відмінні, але Mustang вирізняється не тільки здатністю мчати по прямій із шаленою швидкістю. Купе і кабріолет гарантують захоплюючі відчуття і комфортну манеру ходу з хорошим зворотнім зв’язком керма і атлетичною манерою входження в повороти. 

Безпека 

Нові моделі постачаються з трьома роками або 57.936 км пробігу повної гарантії та п’ятьма роками чи 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Зважаючи на масивність автомобіля немає нічого дивного у тому, що він має високі результати після краш-тестів. Між тим, єдиним активним елементом допомоги водію є камера заднього виду. Як опції доступні адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, автоматичне дальнє світло, автоматичне екстрене гальмування, задні сенсори паркування і склоочисники з сенсорами дощу. 

Розміри
у довжину Ford Mustang має приблизно 457 см з вагою від 1.603 до 1.770 кг. 

Можливі комплектації

На 2020 рік Ford Mustang доступний у декількох конфігураціях. На розсуд покупця представлено чотири основних моделі: EcoBoost  або базова, EcoBoost Premium, GT і GT Premium. Вибрати автомобіль можна у кузові купе або кабріолет. Окремо пропонуються високопродуктивні моделі Shelby GT350 і нова Shelby GT500. Базова модель отримала тканинну обшивку, механічне налаштування сидінь, шкіряне кермо, неконтактний електронний ключ, камеру заднього виду, стерео на 6 динаміків і інформаційно-розважальну систему SYNC з функцією активації голосом. У її базу також увійшли системи «MyKey» і «FordPass Connect». Доступний пакет розширює комплектацію за рахунок двозонного автоматичного клімат контролю, шістьох автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, задніх сенсорів паркування, режимів управління та інформаційно-розважальної системи SYNC 3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto, Apple CarPlay, супутниковим радіо, стерео на 9 динаміків і двома USB портами. Окремою опцією стала навігація з активацією голосом. Пакет «Safe & Smart» додасть адаптивний круїз-контроль, автоматичне дальнє світло, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування і склоочисники з сенсорами дощу. Новий пакет «High Performance» пропонує активну систему вихлопу, диференціал з обмеженим проковзуванням, покращені гальма, передні і задні стабілізатори підвіски та покращене управління. 

Модель EcoBoost Premium гарантує шкіряну обшивку, підігрів і вентиляцію передніх сидінь, шість автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, підігрів бічних дзеркал, режими управління, автоматичний двозонний клімат-контроль, задні сенсори паркування та систему SYNC 3. Пакет «Premium Plus» поповнить комплектацію 12.0-дюймовим дисплеєм приладів, підігрівом керма, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, функцією пам’яті водійського сидіння і унікальним оздобленням салону. 

Модель Mustang GT потішить 5.0-літровим V8 двигуном, функцією «Rev matching» і диференціалом з обмеженим проковзуванням. 

Високопродуктивні моделі Shelby GT350, GT350R і GT500 вирізняються за рахунок потужних 5.2-літрових V8 двигунів. У їх базу увійшли аеродинамічні акценти корпусу, спортивні передні сидіння «Recaro», гальма «Brembo» і адаптивна підвіска «MagneRide». Від себе GT350R додає задній спойлер з вуглецевого волокна, більший передній спліттер і червоні гальмівні супорти. Пакет «Handling» включає адаптивні опори стійки і задній спойлер «Gurney flap». Пакет «Technology» потішить аудіосистемою «Bang & Olufsen», моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду і навігацією. Нова модель GT500 готова вражати V8 турбодвигуном, семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, спеціальним шасі і підвіскою та шинами, призначеними для інтенсивної їзди. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi R8 2020
Огляд тест-драйву: Audi R8 2020
Огляд тест-драйву: Kia Optima 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Optima 2020