Огляд тест-драйву: Kia Optima 2020

25 листопада 2019

Якщо давати відповідь на питання, чи хороший автомобіль Kia Optima 2020 року, то відповідь буде ствердною. Седан вирізняється стабільністю ходу. Приємно здивує місткий багажник, якість оздоблювальних матеріалів і простір салону. Між тим, деякі суперники є більш спритними і витрачають менше пального. На додачу окремі конкуренти отримали вищий попередній рейтинг надійності.

Огляд тест-драйву: Kia Optima 2020

Нове у 2020 році 

  • Змін, вартих уваги, не планується 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Седан Kia це гарний варіант з помітним переліком оснащення і приємною манерою ходу, але у нього є конкуренти, які нічим не поступаються, або і обходять. Як представник нового покоління Kia Optima 2020 знає, що потрібно сучасному покупцеві, хоча суперників йому позбутися не вдалося. Виразний Toyota Camry  гарантує ідентичну якість оздоблювальних матеріалів салону, але переважає в плані азарту ходу. А сучасний Mazda6  взагалі закріпив за собою звання одного з самих спритних і жвавих представників класу.

Нове чи б/у авто? 

Останній рестайлінг Kia Optima відбувся у 2016 році. З того часу, седан не сильно змінився. У 2018 він стандартно отримав Android Auto і Apple CarPlay, задні сенсори пакування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. На 2019 Optima  отримав попередження про можливе зіткнення, контроль стану водія, попередження про виїзд за межі смуги руху і допомогу руху по смузі. Зважаючи на те, що Optima 2020 залишився без змін, можна сміливо обирати моделі попередніх років. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Kia Optima чи Hyundai Sonata? 

Сучасний Hyundai Sonata  це хороший автомобіль. Оскільки Hyundai і Kia є корпоративними двійниками, немає нічого дивного у тому, що вони обоє пропонують просторий салон і майже ідентичний перелік оснащення. Крім того, силовий перелік у них теж майже однаковий. Між тим, Kia пощастило отримати матеріали салону вищої якості, а Hyundai відмітився вищим попереднім рейтингом надійності.

Kia Optima чи Toyota Camry?

Сучасний Toyota Camry стовідсотково вартий уваги. Він тішить атлетичною манерою ходу і має один з найкращих рейтингів економії пального серед не гібридних автомобілів. До того ж, Camry отримав продуктивний V6 двигун в якості опції, який помітно обходить варіанти Kia. На додачу Camry  це один з небагатьох конкурентів, який може гарантувати таку саму високу якість матеріалів салону. 

Відео тест-драйв Kia Optima 2020 року

Салон 

Салон Kia Optima 2020 стандартно вміщує п’ять людей на сидіннях, оздоблених тканиною. Штучна і справжня шкіра, електропривод передніх сидінь, підігрів і вентиляція передніх сидінь, підігрів задніх сидінь і керма стали доступними. Обидва ряди сидінь мають вдосталь особистого простору. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Матеріали оздоблення вирізняються високою якістю. Об’єм багажника становить 425 літрів. Стандартною для базової моделі стала інформаційно-розважальна система UVO з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto, Apple CarPlay, USB портом, Bluetooth, Siri Eyes Free і стерео на 6 динаміків. Доступними є точка Wi-Fi, навігаційна система, супутникове і HD радіо, додаткові USB порти і аудіосистема «Harman Kardon» на 10 динаміків. 

Технічні характеристики 

У 2020 зосередилися на 2.4-літровому чотирьохциліндровому двигуні з 188 кінськими силами і 241 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Сотні седан з такою силовою установкою досягає за 9.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 12.0 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському і 8.3 л/100км у змішаному циклах. При бажанні отримати щось більш енергійне, варто розглянути варіант 1.6-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 180 кінських сил і 265 Нм. У пару йому дісталася семиступінчаста автоматична коробка. Розгін Kia Optima відбувається за 8.7 секунд. Витрачає він 8.0 л/100км у місті, 5.5 л/100км за його межами і 6.4 л/100км у середньому. Доступним є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 240 кінських сил і 353 Нм. Він компонується шестиступінчастою автоматичною коробкою. До 100 км/год автомобіль розганяється за 7.4 секунд, витрачаючи 13.2 л/100км у місті, 7.0 л/100км за його межами і 9.3 л/100км у середньому. Якщо брати в цілому, то їздить седан плавно і спокійно. Моделі SX отримали спортивно налаштовану підвіску, через що їзда стає трохи жорсткішою. 

Безпека 

На автомобіль Optima діє базова гарантія тривалістю п’ять років або 96.560 км пробігу та гарантія на силовий агрегат тривалістю десять років або 160.934 км пробігу. Терміни є одними із самих довгих у сегменті. Седан отримав п’ять з п’яти зірок від «Національного управління безпекою руху на трасах» США. Автомобіль відмінно витримав усі краш-тести. У його базу входять камера заднього виду, система допомоги руху по смузі, система допомоги при зміні смуги руху, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення, переднє аварійне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і контроль стану водія. Доступними елементами безпеки стали адаптивний круїз-контроль, адаптивне освітлення, автоматичне дальнє світло, функція виявлення пішоходів і система камер на 360о.

Розміри 

У довжину седан має 457 см. Вага автомобіля становить від 1.465 до 1.614 кг. 

Можливі комплектації 

У наступному році Optima буде доступним у LX, S, EX і SX комплектаціях. Базова модель LX постачається з Apple CarPlay, Android Auto, 8.0-дюймовим сенсорним екраном, стерео на 6 динаміків, Bluetooth, USB портом, камерою заднього виду, попередженням про можливе зіткнення, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, попередженням про виїзд за межі смуги руху, допомогою руху по смузі, контролем стану водія і задніми сенсорами паркування. Пакет «Premium» розширює комплектацію за рахунок супутникового радіо, двозонного автоматичного клімат-контролю, 10 режимів налаштування водійського сидіння, шкіряного керма і панорамного люку. Модель Optima S отримала оснащення з пакету «Premium», тільки без люку даху, та неконтактний електронний ключ, кнопкове запалювання, тканинну обшивку сидінь з вставками зі штучної шкіри, функцію автоматичного затемнення дзеркал і точку Wi-Fi. Модель EX може похвалитися шкіряною обшивкою, підігрівом передніх сидінь, функцією виявлення пішоходів, адаптивним круїз-контролем і трьома додатковими USB портами. Їй доступний окремий пакет «Premium», до якого входять навігаційна система, стерео на 10 динаміків, 12 режимів налаштування водійського сидіння, 10 режимів налаштування сидіння переднього пасажира, вентиляція передніх сидінь, підігрів керма і панорамний люк даху. Топова модель SX вирізняється тим, що отримала майже все оснащення пакету «Premium». Її особистим пакетом став «Limited» з підігрівом задніх сидінь, покращеною шкіряною обшивкою і камерою огляду на 360о.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2020
Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2020