Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2022

12 січня 2022

Subaru Forester 2022 - чудовий варіант невеликого позашляховика для подорожей на природу або життя в передмісті. Завдяки своєму дорожньому просвіту вище середнього та стандартному повному приводу він може їздити туди, куди не наважиться більшість суперників. Автомобіль також щедро оснащений функціями безпеки та пропонує достатній об’єм вантажного простору. У 2022 році Subaru ще більше посилює сильні сторони Forester новою комплектацією Wilderness. 

Купити новий автомобіль Субару Форестер 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Чи ще є причини вибрати Форестер? Наш огляд підкаже!

Нове в 2022 році

  • представлена ​​абсолютно нова комплектація Wilderness,
  • оновлений зовнішній вигляд.

Кому варто купити? 

Субару Форестер - це невеликий універсальний кросовер, який задовольнить потреби багатьох покупців. Виробник дає вибір різних комплектацій в залежності від того, скільки ви хочете витратити. Загалом ви відчуєте, що окупили свої гроші. Тим більше, що в стартову ціну Субару Форестер вже включений повний привід, який в більшості конкурентів коштує дорожче (якщо взагалі доступний).

Нове чи б/у авто? 

Subaru Forester 2022 виглядає трохи інакше, ніж модель 2021, тому що отримав оновлення зовнішнього стилю. Він також розширив свій модельний ряд версією Wilderness. Свіжа комплектація Forester відрізняється великим дорожнім просвітом, міцнішими рейлінгами на даху, всюдихідними шинами, водовідштовхувальною обшивкою салону та підвищеною буксирувальною здатністю, що робить її найкращим автомобілем для пригод у лінійці. Якщо ви не налаштовані на новий позашляховий Subaru Forester 2022, перегляньте пропозиції на автобазарі. Ви запросто підберете Форестер для свого бюджету та потреб. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Subaru Forester або Subaru Crosstrek

Субару Кросстрек – малолітражний позашляховик. Базовий двигун Форестер є опціональним у Кросстрек. Менший Subaru не такий просторий усередині і не такий здібний як позашляховик, зате коштує дешевше. З іншого боку, Forester дає вам більше місця в салоні, місткий вантажний майданчик та щедрий набір стандартних функцій. Вибір залежить від бюджету та особистих вимог до автомобіля.

Subaru Forester або Toyota RAV4

Toyota RAV4 – практично еталон у класі компактних SUV. У РАВ4 більше вантажного простору за задніми сидіннями, ніж у Форестер, а також вища буксирувальна здатність. Проте Субару виграє у Тойота у показниках максимальної вантажопідйомності та пасажирського простору. Щоб прийняти правильне рішення, протестуйте обидві машини.

Салон

Subaru Forester вміщує п'ять осіб із комфортом. Навіть найвищі пасажири можуть зручно розташуватись у другому ряду. Там багато місця під ногами, і це робить позашляховик чудовим компаньйоном у подорожах. 

Салон Subaru Forester 2022 вважається не лише одним із найпросторіших у класі. Його якість не викликає запитань. Доступна кількість варіантів оформлення кабіни дозволяє вибрати оптимальне рішення. Тканинна обшивка входить до стандартної комплектації базової моделі, а шкіра прикрашає салон топової Touring. 

Модель Subaru Forester Sport отримує інтер'єр із двоколірної сірої тканини кольору з помаранчевим контрастним швом. Новинка Wilderness пропонує текстурований сірий водовідштовхувальний матеріал StarTex на сидіннях, мідний контрастний шов та логотип Subaru Wilderness на передніх підголовниках.

Один з найважливіших параметрів кросовера - скільки речей міститься в його багажнику. На щастя, Forester не розчаровує вантажним об'ємом 818 л. Якщо потрібно більше місця, задні сидіння можна скласти в пропорції 60/40, щоб відкрити 2101 л.

У салоні Forester 2022 ви знайдете глибокі дверні кишені з тримачами для пляшок, місткий відсік для зберігання в центральному підлокітнику, великий “бардачок”, пару підсклянників у кожному ряду і місце на центральній консолі для телефону, гаманця або ключів.

У стандартній комплектації компактний позашляховик поставляється з 6,5-дюймовим сенсорним інформаційно-розважальним дисплеєм, аудіосистемою з чотирма динаміками, двома передніми USB-портами, Android Auto, Apple CarPlay, Bluetooth, HD Radio та супутниковим радіо SiriusXM. На додачу ви отримуєте восьмидюймовий сенсорний дисплей, точку доступу Wi-Fi 4G LTE та звукову систему із шістьма динаміками, а модель Touring може похвалитися аудіосистемою Harman Kardon з дев'ятьма динаміками. Мультимедіа з інтерфейсом Starlink працює добре та є простою для розуміння.

Відео тест-драйв Subaru Forester 2022 року

Технічні характеристики 

Кросовер представлений з єдиним варіантом двигуна та трансмісії. Це означає, що Subaru Forester 2022 має однакові характеристики у всіх комплектаціях. Під капотом ви виявите 2,5-літровий опозитний двигун без наддуву, який видає 182 л. і 238 Нм крутного моменту. Він працює в парі з безступінчастою коробкою передач Lineartronic. 

Витрата палива Субару Форестер виглядає так:

  • місто – 9,0 л/100 км,
  • траса – 7,1 л/100 км.

Абсолютно нова конфігурація Wilderness збільшує показники до 9,4/8,4 л/100 км по місту/шосе. 

Звичайно, Forester не дуже дивує водіїв своїм прискоренням. Автомобіль здатний розігнатися від 0 до 100 км/год за 8 секунд. У багатьох відгуках про Субару Форестер називають динаміку недоліком. Але місія цього кросовера у здібностях на бездоріжжі та комфорті далеких поїздок. Це сімейний автомобіль із легендарною системою симетричного повного приводу. 

А ще Форестер керується краще, ніж ви можете очікувати. Завдяки низькому центру ваги кузов не сильно нахиляється. Точне кермо допомагає в парковці, чим ще раз підкреслює статус відмінного міського сімейного авто. Підвіска налаштована на ідеальний баланс жорсткості та комфорту. 

На бездоріжжі система повного приводу знову демонструє свою цінність: цей автомобіль здатний упевнено триматися навіть на слизьких поверхнях. Wilderness додає додаткову порцію позашляхових параметрів: спеціальні шини, дорожній просвіт 233 мм (стандартна комплектація 220), всюдихідні шини та фронтальна камера для бездоріжжя. У цій версії кросовер здатний буксирувати 1360 кг, у решті – 680 кг.

Безпека

Форестер 2022 радує повним п'ятизірковим рейтингом безпеки від NHTSA. Від IIHS модель 2022 отримала хороші оцінки по більшості критеріїв краш-тестів, за винятком бічного удару, який був оцінений як прийнятний. 

Розміри та вага 

Довжина Forester становить 4,5 м. Споряджена вага коливається від 1566 до 1642 кг.

Можливі комплектації 

Купити новий Субару Форестер 2022 можна в одній з шести комплектаціях: Basic, Premium, Sport, Wilderness, Limited і Touring.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2022
Купити новий автомобіль Ягуар ХФ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда Аккорд 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2022