Огляд Honda HR-V 2023: більше елегантності

26 червня 2023

Honda HR-V 2023 - це компактний кросовер з просторим салоном та сучасними технологіями безпеки і зручності. Елегантна передня решітка та спортивний профіль роблять зовнішній вигляд авто привабливим. Та перед Хонда ХРВ 2023 стоїть складна задача: конкурувати в переповненому сегменті кросоверів. Чи успішно авто впорається з цим завданням?

Вибрати новий позашляховик Хонда ХРВ 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Дебют повністю оновленої моделі.

Кому варто купити?

Нова Honda HR-V 2023 може підійти для тих, хто шукає просторий та стильний кросовер з передовими технологіями безпеки та комфорту. HR-V пропонує місткий преміальний салон та широкий і великий багажник, а також HR-V просту у використанні інформаційно-розважальну систему. Це чудовий вибір для невеликої сім'ї.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

HR-V 2023 року - це абсолютно новий автомобіль, який побудований на платформі Civic. Кросовер став довшим, ширшим та просторішим завдяки збільшенню колісної бази. Дизайн кузова виглядає сучаснішим, а салон - преміальнішим. Повне оновлення - вагомий привід купити нову Хонда ХРВ. Якщо ж ви розглядаєте вживаний кросовер попереднього покоління, ознайомтесь з відгуками власників

Honda HR-V або Honda CR-V

Варто звернути увагу на CR-V, якщо вам потрібно більше місця, пропонує HR-V? Можливо, CR-V – це відповідь. Як і ХРВ, модель СРВ отримала повний редизайн у 2023 році, після чого стала ще потужнішою, просторішою та з більшим списком доступних опцій. Однак, цілком логічно, що CR-V коштує дорожче. 

Honda HR-V або Toyota Corolla Cross

Подібно до HR-V, Corolla Cross має низку стандартних функцій безпеки та зручну інформаційно-розважальну систему. Плавність поїздки Toyota варта окремої похвали. Ще кілька перевагу Corolla Cross над HR-V: нижча початкова ціна, більша вантажна площа та менша витрата пального. HR-V, однак, має вищий клас салону та гострішу керованість.

Honda HR-V або Subaru Crosstrek

Crosstrek - близький конкурент HR-V. Ці субкомпактні позашляховики мають однакові початкові ціни та вантажопідйомність, і обидва пропонують зручні сидіння, прості у використанні інформаційно-розважальні системи та м’яку поїздку. Основними перевагами Crosstrek є його стандартна система повного приводу та потужніший двигун. Однак HR-V може похвалитися кращими матеріалами інтер'єру, трохи точнішою керованістю та більшою кількістю стандартних функцій безпеки. Обидва варіанти варті уваги в цьому класі.

Салон

Honda HR-V - дворядний позашляховик для п'ятьох людей. Передні сидіння добре підтримують та комфортні для високих водіїв та пасажирів. Місце за кермом зручне, оглядовість спереду та з боків хороша, хоча товсті стійки даху створюють великі сліпі зони ззаду. Задні сидіння HR-V також зручні для дорослих пасажирів. 

Салон Honda HR-V виглядає елітно та сучасно. Якість матеріалів бездоганна, а елементи керування зручно розташовані. На створення інтер’єру надихнула Honda Civic, і це було гарною ідеєю. Це легко помітити в горизонтальній хромованій решітці на приладовій панелі, яка приховує вентиляційні отвори, і великому екрані інформаційно-розважальної системи. Усе виглядає надійним і добре скомпонованим. 

Загалом, салон HR-V можна переплутати з кабіною дорожчого автомобіля.

 

Honda пропонує нову HR-V 2023 в комплектації з двома варіантами сенсорних екранів (на 7 або на 9 дюймів), які зручно використовувати під час водіння. Обидва дисплеї мають прості меню та швидку відповідь, доповнюються кнопками керування аудіосистемою та клімат-контролем.

Honda HR-V пропонує 690 л вантажного простору за задніми сидіннями та 1560 л зі складеними сидіннями. Вантажний відсік широкий і глибокий, і є достатньо місця для туристичного спорядження або ящиків з інструментами чи валіз.

Відео тест-драйв Honda HR-V 2023 року

Технічні характеристики

Honda HR-V 2023 року оснащена 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном, який видає 158 к.с. Безступінчаста автоматична коробка передач (CVT) і передній привід є стандартними, доступний повний привід (AWD).

Розгін від 0 до 100 км/год займає 10 секунд. Хоча цього цілком достатньо для поїздок містом, на шосе чи під час випередження інших транспортних засобів виникають труднощі. Плюсом є те, що вдосконалена коробка передач витягує з двигуна Хонда ХРВ всю продуктивність. CVT добре вдається імітувати перемикання передач звичайного автомата.

Витрата пального Хонда ХРВ:

  • 8,1 л/100 км з переднім приводом,
  • 8,5 л/100 км з повним приводом.

Це середні показники для сегменту.

Якщо до потужності нового HR-V можуть виникнути питання, то всі недоліки компенсує чудова динаміка водіння. Кросовер легко проходить звивисті повороти, а його шасі гарантує мінімальний нахил кузова. Рульове управління добре зважене, і маневрувати HR-V на стоянках і вузьких вулицях міста легко. Гальма також впевнено зупиняють авто. 

На додачу, гнучка підвіска HR-V відмінно поглинає нерівності на дорозі, що забезпечує рівень комфорту, який зазвичай притаманний більшим позашляховикам.
 

 Характеристики Honda HR-V 2023 
 Потужність   158 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   10 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата палива   8,1 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   52 л 

 

Безпека

Новий HR-V пропонує технології безпеки, які раніше не були доступні для моделі. Пом’якшення наслідків зіткнення, попередження про виїзд з дороги, попередження про виїзд зі смуги руху, адаптивний круїз-контроль і допомога в утриманні смуги руху є стандартними для HR-V. Контроль сліпих зон є стандартним для всіх моделей, крім базової. Більшість цих функцій були недоступні в попередньому поколінні HR-V. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 265 см,
  • Довжина - 456 см,
  • Ширина - 183 см,
  • Висота - 161 см.

Важить кросовер від 1432 кг до 1511 кг.

Можливі комплектації

Нова Honda HR-V 2023 доступна в комплектаціях LX, Sport і EX-L. 

Попередній огляд Огляд Land Rover Range Rover Evoque 2023: завжди в тренді
Вибрати новий Ленд Ровер Рендж Ровер Евок 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий кросовер Лексус NX 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Lexus NX 2023: вишуканий вибір