Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2021

12 травня 2021

Hyundai Veloster 2021 - один з найунікальніших автомобілів на ринку. Як так? Ну, скільки машин ви можете уявити з трьома бічними дверима? Відповідь буде одна: Велостер. Він має асиметричну тридверну компоновку з одними дверима з боку водія і двома з боку пасажира. Таке незвичайне розташування покращує практичність цього невеликого хетчбека, забезпечуючи кращий доступ до задніх сидінь у порівнянні зі стандартним купе. І це не всі "фішки", якими вас здивує хетчбек Hyundai Veloster.

Купити новий автомобіль Хюндай Велостер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Автомобіль Хендай Велостер в 2021 році не отримав серйозних змін. 

Кому варто купити? 

Veloster - гарне співвідношення ціни і якості, тому заслуговує на увагу. Уже в базовій версії ви отримуєте хетчбек з простою у використанні інформаційно-розважальною системою, яка включає Android Auto і Apple CarPlay, а також такими функціями допомоги водієві, як автоматичне екстрене гальмування, допомога при утриманні смуги руху і моніторинг уваги.

Варто купити новий Хендай Велостер, якщо вам потрібен компактний хетчбек для водіння в задоволення.

Нове або б/у авто? 

У 2021 році зміни торкнулися тільки високопродуктивної версії хетчбека Hyundai Veloster N. Автомобіль отримав додаткові 25 кінських сил і доступну автоматичну коробку передач.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо топова версія Хюндай Велостер вас не цікавить, можете пошукати хетчбек минулих років випуску і заощадити. 

Hyundai Veloster або Honda Civic

Honda Civic займає лідируючу позицію в класі компактних автомобілів. Hyundai цікавий сам по собі, а Honda ще більше вражає гострим управлінням. Крім того, у вас є вибір потужних двигунів з Civic: від 158 кінських сил у базовій моделі до 205-сильного Civic Si і 306-сильного Type R. Крім того, на відміну від Hyundai, Honda представлена в декількох варіантах кузова на вибір: седан, купе і хетчбек.

Hyundai Veloster або Mazda 3

Mazda 3 - чудова альтернатива Veloster для більшості покупців. Якщо вам подобається, як їздить Veloster, ця Mazda, ймовірно, сподобається ще більше. У кожної машини є три двигуни на вибір: максимальна потужність Veloster становить 275 кінських сил, а у новій Mazda 3 Turbo - 250 кінських сил. Хетчбек Mazda також можна порівняти з Veloster по вантажному простору. Так, ви заплатите за Mazda дорожче, але отримаєте першокласний інтер'єр і більше стандартних функцій допомоги водієві. Mazda 3 доступна як в кузові седан, так і хетчбек. Як і у Veloster, обидва стилю кузова пропонують не найкращий простір у другому ряду.

Салон

Новий Хендай Велостер вміщує чотирьох осіб. Передня частина салону Hyundai Veloster нагадує кабіну, оскільки більшість органів управління адаптовані під водія. Також є чітке розмежування простору між водієм і переднім пасажиром. Всі сидіння досить зручні.

Цей Hyundai незвичайний тим, що у нього одні двері з боку водія і двоє дверей з боку пасажира. Таким чином, доступ до другого ряду спрощується. 

Спортивний настрій Hyundai Veloster повністю відображає його салон з яскравими елементами оздоблення і сучасним дизайном. Проте надлишок помітного твердого пластику не дозволяє йому стати в один ряд з висококласними автомобілями.

Hyundai Veloster пропонує набагато більше вантажного простору, ніж компактні седани, але не так багато, як інші хетчбеки. Велостер має 560 л в багажнику з піднятими задніми сидіннями і максимум 1260 л зі складеними.

Підлога вантажного відсіку Veloster низька, але нижня кромка висока. Вам доведеться докласти додаткових зусиль, щоб підняти важкі предмети. До того ж отвір люка не надто широкий.

Інформаційно-розважальна система Hyundai дуже проста в освоєнні, зі зрозумілими меню і логічними елементами управління. На центральній консолі також є безліч фізичних кнопок і ручок.

Відео тест-драйв Hyundai Veloster 2021 року

Технічні характеристики 

Стандартний Hyundai Veloster ховає під капотом чотирициліндровий двигун потужністю 147 "конячок". Це нормально для повсякденної поїздки, але не більше того. 

Опціональний варіант з турбонаддувом - очевидний вибір для тих, хто дивиться на Veloster як на високопродуктивний хот-хетч. Модель з турбонаддувом оснащена 1,6-літровим двигуном, що видає 201 к.с. Він набагато "жвавіший" від стандартного мотора і володіє достатньою потужністю у всьому діапазоні оборотів.

Шестишвидкісна механіка входить в стандартну комплектацію, і, хоча зчеплення трохи жорстке, воно все одно відмінно підходить для впевненого і спортивного водіння. Стандартний двигун доступний з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, в той час як двигун з турбонаддувом може агрегатуватися автоматом-семиступкою з подвійним зчепленням.

Hyundai Veloster N - це модель, орієнтована на продуктивність, у якій потужні технічні характеристики. Хетчбек видає 275 к.с. від 2,0-літрового двигуна з турбонаддувом. У стандартній комплектації авто поставляється з механічною коробкою передач, а з 2021 року є з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, підрульовими перемикачами і системою управління запуском.

Найекономніший Hyundai Veloster з 1,6-літровим двигуном з турбонаддувом і автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням: 9.0 л/100 км. З базовим силовим агрегатом і шестиступінчастою автоматичною коробкою передач Veloster витрачає приблизно 9.4 л/100 км. 

Хендай Велостер навіть в базовій комплектації з переднім приводом забезпечує досить привабливу маневреність. Незважаючи на те, що підвіска налаштована жорстко, невеликий хетчбек примудряється плавно переміщатися нерівним асфальтним покриттям.

Моделі з потужнішими двигунами поставляються зі спортивними оновленнями. Hyundai Veloster в комплектації Turbo мають спортивно налаштоване рульове управління, а деякі версії - літні шини Michelin. Veloster N оснащений спортивною підвіскою, диференціалом підвищеного тертя, регульованим вихлопом, збільшеними передніми і задніми гальмівними дисками і літніми шинами Pirelli.

Безпека

Новий Hyundai Veloster отримав найвищий рейтинг Superior від американського IIHS за свою стандартну систему запобігання лобового зіткнення між транспортними засобами. Опціональна система отримала другу за величиною оцінку Advanced.

Розміри і вага

Новий Хендай Велостер має довжину близько 4.25 м. Споряджена маса хетчбека коливається від 1225 до 1473 кг.

Можливі комплектації 

Hyundai Veloster 2021 року випускається в п'яти основних комплектаціях: 2.0, 2.0 Premium, Turbo R-Spec, Turbo і Turbo Ultimate. Хетчбек також представлений в високопродуктивній конфігурації N.

Якщо у вас обмежений бюджет, вибирайте базову модель. У стандартній комплектації Хендай Велостер поставляється з інформаційно-розважальною системою і популярними функціями активної безпеки. Однак, якщо ви можете собі дозволити, варто доплатити і придбати Hyundai Veloster 2.0 Premium з широким спектром додаткових зручностей. Якщо ви шукаєте більше драйву, розгляньте одну з моделей Turbo, які забезпечують краще прискорення.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2021
Купити новий автомобіль Субару Аутбек 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Шевроле Субурбан 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2021