Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2021

12 липня 2021

Infiniti QX50 2021 року має стати справжнім хітом. Цей розкішний кросовер отримав безліч функцій та менший цінник, ніж у конкурентів. В салоні преміум-класу достатньо місця для пасажирів та їх вантажу, а інтер'єр не схожий ні на що інше на ринку.

Купити новий автомобіль Інфініті QX50 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Але деякі сміливі рішення в кросовері QX50 загрожують приємному враженню про нього. Найяскравіший недолік - це двигун VC-Turbo та його трансмісія. Що з ними не так? Читайте в огляді нової Інфініті QX50 2021!

Нове в 2021 році

Інфініті зробила адаптивний круїз-контроль, підігрів передніх сидінь і точку доступу Wi-Fi стандартними для QX50 2021. 

Кому варто купити? 

Великий салон Infiniti QX50 та довгий список функцій роблять його вартим уваги. Основною фішкою нової Інфініті QX50 є ціна на тлі конкурентів. З цим люксовим кросовером ви отримаєте комфортну поїздку, достатньо простору всередині високоякісного салону, а також безліч стандартних функцій безпеки та інформаційно-розважальних можливостей.

Нове або б/у авто?

В 2021 модельному році Infiniti додає адаптивний круїз-контроль, передні сидіння з підігрівом і точку доступу Wi-Fi до списку стандартних функцій QX50, а ще перетасовує деякі функції в топових комплектаціях. Навряд чи ці оновлення варті того, щоб за них переплачувати. Тим більше, що поточне друге покоління Інфініті представила в 2019 році і на автобазарі є актуальні б/у QX50

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Infiniti QX50 або Acura RDX

Кросовер Acura RDX такий же просторий, "упакований" функціями та комфортний в поїздках, як і QX50. Ще й мало чим відрізняється в ціні. Автомобілі об'єднує недолік - складні у використанні інформаційно-розважальні системи. Проте у Acura є один з найкрасивіших салонів в класі, а також величезний багажник, який приблизно на 425 л більший, ніж у Infiniti. Крім того, 10-ступінчаста автоматична коробка передач RDX краще поєднується з його двигуном, ніж варіатор QX50 з його силовим агрегатом. Acura - кращий автомобіль в цілому.

Infiniti QX50 або Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLC коштує на кілька тисяч доларів більше, ніж QX50, але це плата за топовий розкішний компактний позашляховик. Benz стандартно поставляється з зручнішою інформаційно-розважальною системою, якою можна керувати за допомогою величезного 10,25-дюймового сенсорного екрану, голосових команд або жестів. GLC також пропонує широкий спектр двигунів (з номінальною потужністю від 255 до 503 к.с.), гібридний варіант і два типи кузова (позашляховик і купе). Якщо ваш гаманець дозволяє, вибір очевидний - Mercedes-Benz GLC.

Салон

У цьому розкішному компактному кросовері можуть розміститися до п'яти чоловік. Незалежно від того, в якому ряду ви сядете, вас зустрінуть просторі та зручні сидіння. 

Новий Інфініті QX50 має високоякісні матеріали салону навіть в базовій моделі. Стандартна версія пропонує обшивку з екошкіри та передні сидіння з підігрівом. Топова комплектація приваблює ще приємнішими елементами: оздобленням з натуральної шкіри і вентильованими передніми сидіннями.

QX50 мало кому поступається за об'ємом багажника. До ваших послуг в цьому кросовері є 890 л простору за сидіннями другого ряду і 1844 л при складеному другому ряді. Задні двері з електроприводом входять в стандартне оснащення. Задні двері з функцією гучного зв'язку додаються при виборі топової комплектації Autograph.

QX50 оснащений двоекранною інформаційно-розважальною системою Infiniti InTouch, що має кілька недоліків. Її графіка виглядає застарілою, деякі меню погано структуровані, а екран повільно реагує на дії користувача. Крім того, буде потрібен якийсь час, щоб звикнути до навігації в системі з двома сенсорними дисплеями.

Відео тест-драйв Infiniti QX50 2021 року

Технічні характеристики 

Infiniti QX50 приводиться в рух 2,0-літровим чотирициліндровим VC-Turbo двигуном, який розвиває 268 кінських сил. Силовий агрегат з перемінним стисненням був створений, щоб використовувати переваги роботи як з низьким, так і з високим ступенем стиснення. Така функціональність теоретично повинна забезпечувати або відмінні характеристики, або чудову економію палива на вимогу. Але в реальному житті турбо-четвірка демонструє лише посередні показники прискорення й посередню економію палива. У нього достатньо потужності, щоб доставити вас туди, куди ви хочете, але його стримує безступенева автоматична трансмісія (CVT). Розгін кросовера до першої сотні займає 6.5 секунд.

Передньопривідні версії QX50 витрачають 9.0 л/100 км.

Підвіска QX50 допомагає цьому розкішному компактному позашляховику забезпечувати комфорт в поїздці на помірних нерівностях. Він також зберігає самовладання на поворотах. Однак при гальмуванні автомобіль може трястися через неправильну роботу педалі гальма. Двигун дуже чутливий до натискання педалі газу - ненавмисний рух великим пальцем ноги викличе негайну тягу, навіть якщо ви цього не планували. 

Купити новий Інфініті QX50 можна в базі з переднім приводом або за бажанням додати повний привід.

Технічні характеристики викликають неоднозначні відгуки про Інфініті QX50 2021 року. Кращий спосіб зрозуміти цей автомобіль - сісти за кермо на тест-драйві й зробити висновок самостійно. 

Безпека

NHTSA поставило QX50 2021 року чотири з п'яти зірок в оцінці за перекидання, єдиному проведеному ним випробуванні. Кросовер QX50 не отримав загальної оцінки безпеки.

Існує довгий список допоміжних засобів для водія, які в цілому добре працюють. Пакет помічників об'єднаний в систему ProPilot Assist.

Розміри і вага

QX50 має довжину 4.7 м. Його споряджена маса варіюється від 1740 до 1895 кг.

Можливі комплектації

Infiniti випускає QX50 2021 року в п'яти комплектаціях: Pure, Luxe, Essential, Sensory і Autograph. Всі версії мають однакові технічні характеристики і розрізняються тільки оформленням салону та набором опцій комфорту і безпеки.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2021
Купити новий автомобиль Тойота Сіенна 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ніссан Верса 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2021